het nieuws van 2013-2014 van groep 1-2c


In de klas

Prachtig lente-weer, en dat hebben de kleuters ook zeker bij het buitenspelen ontdekt, de zandbak mocht voor het eerst weer open!!!! In de klas leren we Lente-liedjes, maken we een lente-tafereel met schaapje en bloesem, en op de kast staan bolletjes en bloemen! Volgende week gaat het project “De Rode draad”van start, een bizonder leuk en leerzaam project vanuit de bibliotheek! Wij hebben er zin in! Tot de volgende keer!

winter-activiteiten

In de maand januari is hebben de kleuters rond het thema: Winter gewerkt! Welliswaar ontbrak de sneeuw….en de bittere kou, maar toch hebben we geleerd dat je je warm kunt kleden, ( dat zagen we in de poppenhoek waar oa. snow-boots, fleece-jasje, en wanten lagen! ) de vogeltjes brood kunt voeren,op De Kiek vlogen ontzettend veel meeuwen, heeft juf Samantha een lesje met ijsklontjes aangeboden, en……op een regenachtige ochtend is Roos uit groep 5 gezellig een sprookje komen voorlezen! De maand februari is natuurlijk” de Vastenevond” het thema waar we met veul leut aan werken!

Herfstochtend in de klas

Op een grote paddestoel……..in onze klas waren de kleuters deze ochtend allemaal een kaboutertje! Met een mooi wit baardje en rode wangetjes is er gesmikkeld van een appeltje( gebracht door Roodkapje! ) en zijn er bosdiertjes gemaakt van echte klei! Een leuke vrijdagmorgen in herfst-sfeer!

(2 – 10) Opening kinderboekenweek

Op 2 oktober is de kinderboekenweek van start gegaan en op de dependance vond voor de kleuters de opening plaats. Natuurlijk allereerst met het ‘Klaar voor de start’lied van kinderen voor kinderen. Daarna kwamen onze sportieve meneer Erik, meneer Jan en juf Meike een wedstrijdje doen. Dat ging niet helemaal goed, maar uiteindelijk hadden alle kleuters zo goed aangemoedigd dat er voor elke klas een mooi boek was! Daarna hebben we met onze klas nog een circuitje op het plein gedaan. Het was een gezellige ochtend. In de klas staat het boek Winvis centraal.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook