het nieuws van 2013-2014 van groep 1-2d


Sinterklaas en Zwarte Pieten in de klas!

Donderdag 5 december was het eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek in onze groep! Erg spannend allemaal, maar vooral ook super leuk. Sinterklaas had zelfs voor iedereen een cadeautje meegenomen. De jongens kregen een auto en de meisjes een tasje. Iedereen was enorm blij met de cadeautjes en smikkelde van de heerlijke pepernoten. Daarna zongen we van ‘Dank u Sinterklaasje’…

Geniet van de foto’s.

(13-14 / 1-2d) Groep 6 leerlingen rekenen met de kleuters!

Tijdens de Sinterklaastijd hebben de kleuters hele leuke rekenspelletjes in circuit-vorm gedaan. Ze moesten passen en meten hoeveel cadeautjes er maximaal in de schoorsteen pasten, met potlood en liniaal tekende ze keurig netjes hun eigen mijter, met grote legoblokken maakten ze een zo stevig mogelijke schoorsteen voor hele grote cadeaus en tot slot maakten ze een passende kroon van kleine figuurtjes. Dat was allemaal flink werken en nadenken, maar ze hebben het prima gedaan! Kijk maar naar de foto’s. Oh ja we hebben ook nog heerlijke eigengemaakte reuze pepernoten gebakken!!

(13-14 / 1-2d) Kinderboekenweek: “Winvis is papa geworden!”

Tijdens de Kinderboekenweek stond het prentenboek: “Winvis” centraal bij ons in de klas. Er kwam zelfs een aquarium in de klas met een echte Winvis! Na een paar weken ontdekte Sofie dat er een heel klein mini visje bij Winvis zwom. Het was meteen duidelijk dat Winvis vader was geworden. Sofie mocht de naam van de vis bedenken en dat werd: GIEL (net als haar kleine broertje.) Nieuwsgierig geworden naar Giel en zijn papa Winvis? Kom dan maar snel een kijkje nemen in de klas, dan kan je meteen het prentenboekje lezen.

Tijdens De Kinderboekenweek kwamen er ook twee moeders (van Mare en Soraya) en een oma (van Xem) voorlezen in de klas. Alle boeken hadden te maken met het thema: ‘Klaar voor de start!’ De kinderen genoten. Bekijk de foto’s maar snel!

(13-14 / 1-2d) Meneer Mark op studie

Dit schooljaar zal meneer Mark een aantal woensdagen niet voor de klas staan. Hij volgt namelijk een 1,5 jaar durende studie. Meneer Ted zal dan voor de klas staan!

Dit zijn alle woensdagen waarop meneer Mark afwezig zal zijn:

– 18 september
– 30 oktober
– 13 november
– 22 januari
– 12 februari
– 19 maart
– 14 mei
– 11 juni

(13-14 / 1-2d) Waterpret!

(13-14 / 1-2d) Waterpret!Wat een heerlijk weer in Nederland! Vandaar dat we aan het begin van dit schooljaar een middagje waterpret hebben gedaan. Dat koelde lekker af zeg! Geniet van de foto´s.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook