het nieuws van 2013-2014 van groep 3-4a


Cumenu Urban Dance groep 4

Op dinsdagochtend 12 november gingen de groepen 4 dansen in de speelzaal vanuit het CUMENU.
Er werd les gegevenin Urban Dance.
Er kwam een hele stoere meester, die allemaal ingewikkelde en knappe stapjes kon.
De kinderen leerden een dans en mochten daarna nog wat ‘freestylen’!!
Wat een talenten hebben wij op school!!

(13-14 / 3/4a) Cumenu Klarinet is Vet groep 4

(13-14 / 3/4a) Cumenu Klarinet is Vet groep 4Op maandag 7 oktober kwam juf Rianne van het CKB bij ons op school om aan de groepen 4 een les te geven over muziek.
Zij had een heel speciaal en mooi instrument meegenomen.
Een Klarinet!
Een klarinet bestaat uit verschillende stukken en dat liet ze ons zien. Voor ze er op kon spelen moest er een rietje op.
Niet een rietje waar je limonade uit kunt drinken. Nee, een rietje is een heel dun stukje hout.
Juf Rianne speelde samen met Kirsten uit groep 8 van meneer Peter een stukje op haar klarinet. Wat een mooi geluid. We keken naar filmpjes en hebben van alles geleerd over de klarinet. Het was een leuke middag. Juf Rianne en Kirsten dank jullie wel!

(13-14 / 3a/4a) Schoolreis Joepie!!

(13-14 / 3a/4a) Schoolreis Joepie!!Op donderdag 12 september zijn we met de groepen 1 t/m 4 met de bus naar Joepie gegaan, een binnenspeeltuin in Breda.
Met zenuwachtige kriebels in de buik kwamen de kinderen allemaal de klas binnen ’s ochtends. De jassen en tassen namen we mee naar binnen om zo snel klaar te kunnen gaan staan in de rij. Hierna liepen we, uitgezwaaid door alle papa’s en mama’s die minstens zo zenuwachtig waren, naar de bus. Stipt om 9 uur vertrokken we om een uurtje later, na een gezellige busreis, aan te komen bij Joepie!
De kinderen zijn direct druk gaan spelen. Het spel werd alleen onderbroken om af en toe een snoepje te eten of wat te drinken. Tussen de middag kregen ze allemaal heerlijke frietjes met sausjes en appelmoes te eten. Daarna werd er weer met volle magen verder gesprongen, gevoetbald en gegleden. Bezweet en vermoeid zijn we om half drie weer de bus in gegaan om precies op tijd aan te komen bij De Krabbenkooi. Nog even kregen de mama’s en papa’s wat schrik; de kinderen zaten niet in de bus. Maar gelukkig was het maar een grapje en sprongen ze allemaal tevoorschijn. Lekker slapen allemaal vanavond!

(13-14 / 3a/4a) Tutorlezen groep 4a

(13-14 / 3a/4a) Tutorlezen groep 4aIn groep 3 wordt gestart met het échte leesonderwijs. Maar na dit schooljaar stopt de leesontwikkeling niet. Het is belangrijk dat de kinderen doorgaan met lezen om op die manier hun leestempo en niveau te verhogen. Naast alle werkjes vanuit Estafette die ze hiervoor doen in de klas, moet er nog veel extra worden gelezen. Om hieraan te voldoen zijn we vanaf deze week gestart met iets nieuws: tutorlezen!
Een leerling van groep 4 is gekoppeld aan een leerling van groep 8. Drie keer per week; op dinsdag, donderdag- en vrijdagochtend halen deze oudere leerlingen de groep 4-kinderen op en starten ze de dag samen met tien minuten intensief lezen. De leerlingen van groep 8 zijn superenthousiast en goeie meesters en juffen. Én de kinderen van groep 4 zijn helemaal blij en trots met zo’n grote vriend/vriendin en doen enorm hun best! Erg leuk!

(13-14 / 3a4a) De eerste schoolweken

(13-14 / 3a4a) De eerste schoolwekenInmiddels zijn we al weer vier weken bezig in onze nieuwe groep. En wat een spannende groep is dit!! Een combinatieklas!!
Groep 3 is al heel knap bezig met het einde van kern 1 en heeft al een boel letters en woorden geleerd. Ook kunnen ze al werken met allerlei werkjes van het planbord: tiptop, ringboekje, stempelen, klikklak, woordendoos enz. HIernaast flitsen we elke dag letters en woorden op het bord om het leestempo te verhogen. Ze doen het zo goed! De juf is supertrots!
Ook voor groep 4 zijn er veel nieuwe dingen gestart dit schooljaar. Voor het eerst moeten zij werken met taalboeken en schriften, spellingsschriften, woordenschat en Estafette; de leesmethode. Hiernaast wordt er bij rekenen in zo’n echt ruitjesschrift gewerkt, waar ze dan zelfs de hele som op moeten schrijven. En schrijven in het schrijfschrift doen ze nu met een heuse vulpen! Knap hoor!!

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook