Ik Eet Het Beter


Afgelopen week hebben we meegedaan aan het project “Ik eet het beter”, een initiatief van Albert Heijn dat kinderen actief aanzet tot een gezonde leefstijl. De leerlingen ervoeren en ontdekten met elkaar hoe lekker en leuk het is om gezond te eten. Dat het veel beter is om groente of fruit als tussendoortje te nemen, niet alleen op school, maar ook thuis.

Kinderen worden niet alleen steeds langer, maar ook dikker. Inmiddels heeft ŽŽéén op de acht kinderen in Nederland overgewicht. Vaak heeft het te maken met véél te véél ongezonde en calorierijke tussendoortjes. ’s Middags wanneer de kinderen thuis komen en misschien ook nog wel na het eten voordat ze naar bed gaan. Het gemiddelde, gezonde gewicht van een Nederlandse jongen in groep 6 is 26 kilo (8 jaar) en 28 kilo (9 jaar) en 31 kilo (10 jaar). Voor meisjes is dat respectievelijk: 27, 31  en 35 kilo.

In de klas kregen we dinsdag overheerlijke kleine tomaatjes in drie verschillende soorten. Woensdag was het worteltjesdag. Frappant was dat een aantal kinderen nog nooit worteltjes hadden gegeten, maar ze toch wel heel lekker vonden. Op donderdag stonden bananen en druiven op het menu.

Voor groep 6 hield het project niet op donderdag op zoals in de andere groepen, want op vrijdag werden we getrakteerd op ssssssssssssuper lekkkere appels van de eigen appelboom van Jurre de Groot. Hij had een aantal maanden geleden een appelboom gewonnen in de boomgaard van boer Franken bij ziekenhuis Lievensberg. Een aantal dagen geleden kon hij komen om te oogsten en haalde meer dan twee grote manden met appels van zijn boom. Dat was even sssssssssssssmullen.

Wilt u als ouder ook tips voor gezonde tussendoortjes? Kijk dan eens op deze website.

Hieronder ziet u foto’s van Jurre en zus Mette die appels aan het verzamelen zijn van de appelboom van Jurre.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook