Prehistorische kleipotjes maken


In de eerste week van het schooljaar hebben we tijdens de eerste geschiedenislessen het gehad over de prehistorie. We hebben gezien hoe de mensen uit de Steentijd zo’n 17.000 jaar geleden in onze streek leefden. Hoe vervolgens de Steentijd over ging in de Bronstijd en later in de IJzertijd. Met veel foto’s en videomateriaal krijgen de kinderen een goed beeld hoe het er in die tijd aan toe ging. In die eerste week hebben we – net zoals de mensen van toen – zelf kleipotjes gemaakt. Met kleine kleiringetjes werden de potjes stukje voor stukje opgebouwd. Wilt u zelf eens zien welke lessen we tot nu toe gedaan hebben, vraag dan uw zoon of dochter achter de computer te komen om deze lessen te bekijken. Dat kan namelijk alleen maar met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Prehistorische kleipotjes maken Prehistorische kleipotjes maken

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook