Tafetjes oefenen met Ambrasoft


Ambrasoft is een softwarepakket speciaal voor het basisonderwijs. Leerlingen moeten op school een goede basis voor de kernvakken rekenen en taal krijgen. Het helpt daarbij enorm als ze veel kunnen oefenen op hun eigen niveau. AmbraSoft biedt de oplossing hiervoor met het uitgebreide en veelzijdige online oefenpakket AmbraSoft School. Hiermee kan elke leerling zelfstandig en op zijn/haar eigen niveau trainen met rekenen, tafels, woordpakketten, spellingsregels, werkwoorden en lezen. AmbraSoft School kan naast elke reken- en taalmethode gebruikt worden.

U heeft per brief (sommigen per e-mail) een activatiecode voor thuis gekregen. Daarmee kunt u gratis gebruik maken van de online versie van Ambrasoft. We gebruiken het pakket ook veel in de klas.

In de klas zijn we inmiddels bij rekenen aangekomen bij sommen zoals:
72 : 6 = ????  en  96 : 8 = ???
Deze sommetjes zijn alleen goed en snel uit te rekenen wanneer uw kind de tafeltjes van 1 t/m 10 vlekkeloos beheerst. Wij (de leerkrachten) kunnen zien hoever de kinderen de tafeltjes beheersen. Behalve dat de kinderen deze tafeltjes op allerlei mogelijk manieren kunnen oefenen, registreert Ambrasoft ook de voortgang. Daaruit blijkt dat nog maar een paar kinderen in onze klas alle tafeltjes goed genoeg kennen.

Omdat we in de klas die tafeltjes héél hard nodig hebben, vragen we aan de kinderen om elke week tafeltjes te leren via Ambrasoft.

In de week van 21 sept. t/m 28 sept. zijn dat de tafeltjes van 1 t/m 4.

In de week van 29 sept. t/m 5 okt. is dat het tafeltje van 5 en het tafeltjesdiploma van 1 t/m 5.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook