het nieuws van 2013-2014 van groep 8a


Rode draad project met gala

(13/14 / 8a) klassenlunch

(13/14 / 8a) klassenlunchIn het kader van gezond lunchen is altijd goed, heeft de AH ons een heerlijke lunch aangeboden. Natuurlijk met het achterliggende idee dat de kinderen op het voortgezet onderwijs hier ook nog aan denken en dan niet teveel gaan snacken.
En…heel bijzonder: Luuk heeft eens lekker genoten van een banaan 😉

(13/14 / 8a) vastenavend 2014

(13/14 / 8a) vastenavend 2014Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze dan…een paar fotookes van onze inbreng met de vastenavend optocht van de Krabbenkooi.
We hebben van tevoren leutig geknutseld en veul gezongen.
Helaas hebben we geen prijs gewonnen, maar we kijken terug op een stik gève optocht!

(13/14 / 8a) gym

(13/14 / 8a) gymZomaar wat foto’s van een gymles in december gegeven door de CIOS studenten.

(13-14 / 8a) Kerst

(13-14 / 8a) KerstOp donderdag 19 december hebben we ons inmiddels traditionele kerstdiner gehad! Wat een lekkere dingen zijn er weer gemaakt! We hebben er heerlijk van gegeten! Eerder in de week hebben we in circuitvorm gewerkt aan de tafelversiering: kerststukje, menukaart en een placemat. Op de avond zelf hadden we echte obers die ervoor zorgden dat niemand iets te kort kwam! En nadat we op vrijdagmorgen de klas weer spik en span hadden gemaakt, gingen we genieten van een welverdiende vakantie!

(13-14 / 8a) Sinterklaas

(13-14 / 8a) SinterklaasSint is inmiddels weer naar Spanje vertrokken…wat hebben we een leuke tijd gehad! Vooraf hebben we van papier maché leuke pieten en sint koppen gemaakt. Op donderdag 5 december was het dan zover: surprises! Sommigen stonden al een paar dagen in de klas, zodat we konden genieten van alle creativiteit! Het was een hele gezellige dag! Mooie surprises, leuke gedichten én cadeautjes!
’s Middags hebben we als afsluiting nog gezellig de film “Alles is liefde” afgekeken onder het genot van een glaasje ranja en heel veel pepernoten!

(13-14 / 8a) gezellige groep

(13-14 / 8a) gezellige groepBij de foto’s kun je zien hoe gezellig we het samen in groep 8a hebben!

(13-14 / 8a) feest!

(13-14 / 8a) feest!De groepen 1 t/m 7 waren op schoolreis, dus we hadden de hele school tot onze beschikking om onze verjaardagen te vieren.We hebben verschillende spelletjes gedaan: -bij het Zweeds-loopspel, moest je per tweetal vragen gaan zoeken door de hele school. Er werd verbeten gezocht naar de verschillende vragen en een enkele vraag werd niet gevonden. -spookje trek: in tweetallen strijden om een touw met spook zo snel mogelijk op te winden en het vreetspel: wanneer je met de dobbelsteen zes gooit, kleed je je zo snel mogelijk om en mocht je zoveel mogelijk kruidnoten eten!
’s Middags hebben we samen met de andere groep acht groepjes van 4 gevormd en verschillende spellen in circuitvorm gespeeld. Sjoelen, koekhappen, basketballen, spijkerpoepen enz.
Het was een hele geslaagde dag!
En natuurlijk ook allemaal bedankt voor de leuke, lekkere, mooie cadeautjes!

(13-14 / 8a) samen lezen

(13-14 / 8a) samen lezenDit jaar wordt er bij ons op school voor het eerst tutor gelezen.
Dat is het koppelen van een leerling uit de bovenbouw aan een leerling uit de middenbouw om samen te gaan lezen, zodat de kinderen van de middenbouw extra hardop kunnen lezen. Voor groep 8 is het een goede manier om hun kennis over te dragen aan andere leerlingen en zich daar verantwoordelijk voor te voelen.
Het was wel spannend want we wisten niet hoe het zou gaan. Luisteren de kinderen naar elkaar, geven ze goede manier aanwijzingen en beginnen we op tijd? Inmiddels is iedereen heel enthousiast en de kinderen reageren goed op elkaar.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook