Minibieb De Kiek doet mee met Kinderboekenweek!


Minibieb De Kiek doet mee met Kinderboekenweek!   kinderzwerfboeklogo

Met een speciale actie op 5 oktober de Nationale Kinderzwerfboekdag!

Op woensdag 5 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Minibieb De Kiek doet mee!

De Kinderboekenweek start op 5 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb De Kiek aan Prins Bernhardlaan 15 kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Minbieb De Kiek is een KinderzwerfboekStation, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl en voor informatie over Minibieb De Kiek: www.minibieb.nl of Facebook “minibiebdekiek”

—————————————————————————————————————————————————-

Informatie over Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op www.kinderzwerfboek.nl.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook