Cumenu


Cultuureducatie voor de basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom. Via Cumenu kunnen leerkrachten kant en klare cultuurlessen ‘inkopen’, maar ook zelf initiëren. Lessen over alles wat bij cultuur hoort: je eigen geschiedenis, omgeving, kunst, dans, muziek, literatuur, film kortom: ideeën die leven bij de scholen komen effectief samen met het aanbod van culturele instellingen en kunstenaars.

Al een aantal jaar  hebben de instellingen van Cumenu besloten om over te gaan tot een meer vraaggericht programma. De scholen kunnen kiezen uit verschillende soorten cultuur-educatieve programma’s voor alle groepen van 1 t/m 8.

De ABBO en De Krabbenkooi hebben gekozen voor een gedeeltelijk blanco menu, wat inhoudt dat de school zelf bepaalt welke activiteiten ze dit schooljaar kiezen. Het programma van dit schooljaar hangt samen met het leerorkest in CKB/ De Maagd.

Het programma is besproken met de coördinatoren Cumenu. Zij hebben de school geadviseerd over een evenwichtig en kwalitatief goede programmering qua disciplines en inhoud. Dit alles in overleg met de betrokken aanbieders.

Via de leerkracht krijgt u te horen welke activiteiten er voor de kinderen op het programma staan.

Facebook