Grp 6b – Voorleeswedstrijd


2017-10-13 14.32.14. Voorleeswedstrijd (20171013_143214)Vrijdag de 13e oktober was het zover: de voorleeswedstrijd op De Krabbenkooi. Bij wijze van uitzondering mocht groep 6 dit jaar meekijken en luisteren naar de voorleeswedstrijd van groep 7 en 8.

Een jury van 6 personen: de twee oud leerkrachten Ineke Quist en Hetty Borghouts zaten samen met de vier kampioenen van de groepen 5 en 6 in de jury. Voor groep 6b zat Luyt van Gerven als klassekampioen in de jury. Luyt had met een kleine punten voorsprong gewonnen van 13 andere voorlezers van 6b. In onze klas werd Romijn van Helten tweede en was de derde plaats voor Maud Daniëls.

Terwijl de jury aan het beraadslagen was showden verschillende groepen het Gruwelijk Eng dansje dat ze hadden geleerd. Ook van 6b deden een aantal meisjes mee.

In de aula van De Krabbenkooi was de spanning te snijden: wie zou er gaan winnen? Lana Landa, Roos Slieker of Roos Verburgh. Het voorlezen ging bij alle drie heel erg goed. De jury had er een moeilijke taak aan, maar werd het toch unaniem eens: de winnares was Roos Slieker. Ze kreeg het echte voorlees-kampioens-diploma en gaat De Krabbenkooi vertegenwoordigen op de Bergse kampioenschappen en misschien komt ze wel (net zoals Mees Tempelaars vorig jaar) in de Brabantse kampioenschappen.

Klik hier voor meer foto’s en filmpjes.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook