Nieuwsbrief november 2017


Nieuwsbrief november 2017

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij sturen wij u de nieuwsbrief van november. In deze nieuwsbrief aandacht voor het volgende:

 • Wij feliciteren in de maand november;
 • Jumbo-actie Sparen voor je school;
 • Gebruik foto’s op social media;
 • Herinnering Ouderbijdrage;
 • Groep 7 op TV;
 • Leerorkest groep 5 en 6;
 • Herfst-uitstapje van de kleuters;
 • NIO-toets groep 8;
 • Start Schoolfruit;
 • Krabbenshow op 16 november a.s.;
 • Groep 1 vrij op 29 november a.s.;
 • Sinterklaas;
 • Groep 1 t/m 4 vrij op 6 december;
 • Peuterspeelzaal De Kreukeltjes;
 • Kinderopvang Mamaloe.

Wij feliciteren in de maand november:

1-11 Eline Janmaat 3A 19-11 Babet de Brabander 7A
4-11 Romilainy Wijngaarde 1-2A Rayen van Leeuwen 1-2C
6-11 Elyne Vos 8B 20-11 Berna Aslan 6B
7-11 Romijn van Helten 6B Rafal Szlachtewicz 7A
10-11 Bjorn Gillesen 3B 23-11 Floortje Schuurbiers 6B
Lara van Seters 6B 24-11 Juf Ans
Tess van Seters 6B 27-11 Chenaira Raphaëla 4B
16-11 Teun de Kort 4B Juf Kitty
17-11 Liam Nuijten 1-2C 28-11 Kadija Severino 4B
18-11 Yigit Coban 3B 30-11 Piotr Szlachtewicz 7A
Maud Daniëls 6B
Mitchell Henning 6B
Nayeli Soeterboek 4B

Jumbo-actie Sparen voor je school

 

Er wordt door u allen al druk gespaard voor de Jumbo Schoolpunten. De actie loopt nog t/m 21 november a.s., dus we hopen dat er nog veel punten gaan bijkomen.

Alvast onze dank hiervoor !

Gebruik foto’s op social media

In deze digitale generatie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van social media en zo zijn wij als school uiteraard ook te vinden op Facebook en hebben we een mooie eigen website. Hierop worden vaak foto’s geplaatst van leuke activiteiten die wij als school samen met de kinderen beleven.

Als u liever niet heeft dat er beeldmateriaal van uw kind(eren) geplaatst wordt in communicatie-uitingen van school, dan horen wij dat graag, zodat we daar uiteraard rekening mee kunnen houden. (Op het inschrijfformulier heeft u dit wellicht ooit al eens aangegeven, maar het kan natuurlijk goed zijn dat uw mening daarin veranderd is.)

Mocht u er bezwaar tegen hebben dat er foto’s van uw zoon/dochter worden geplaatst op Facebook of op de website, dan willen wij u vragen een mail te sturen naar marian.graaf@krabbenkooi.nl met daarin de naam/namen van uw kind(eren) en aan te geven waar u precies bezwaar tegen heeft. Het kan zijn dat u geen foto’s op Facebook wilt, maar dat de website wel akkoord is of andersom.

Tevens kunt u aangeven of wij eventueel wel foto’s mogen gebruiken voor de schoolkalender. Deze gaat alleen mee naar ouders van de Krabbenkooi.

Wij vragen u zo spoedig mogelijk te reageren, maar uiterlijk vóór 15 november a.s.

Wanneer u niet reageert, gaan wij ervanuit dat u akkoord gaat met plaatsing.

Herinnering Ouderbijdrage

 

In september heeft u allen via de leerkracht een brief ontvangen in verband met de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2017 – 2018.

Een kleine 40% van de ouders heeft deze bijdrage intussen betaald, wij zijn u hiervoor enorm dankbaar.

Toch hopen wij nog wat meer bijdragen te mogen ontvangen. Wellicht is de brief bij sommigen onder u aan de aandacht ontschoten of had u andere uitgaven die meer prioriteit hadden. Wij hebben hiervoor uiteraard begrip.

Toch hopen wij dat u ons als school niet vergeet !

Groep 7 op TV

Gistermiddag 1 november heeft groep 7 meegedaan aan een programma van

Zuidwest- TV.

Het programma heet ‘Brainstorm ‘ en is een kennisquiz met een stormbaan waar het wordt opgenomen tegen een andere school.  Er is gedraaid in Halsteren en de tegenstander van onze kinderen was de Sancta Maria! In het voorjaar van 2018 vindt de uitzending plaats. Tegen die tijd zullen wij u op de hoogte brengen.

Leerorkest groep 5 en 6

Ook dit jaar zijn de kinderen van groep 5 en 6 weer enthousiast van start gegaan met het Leerorkest. De kinderen van groep 5 hebben een eerste kennismaking met de instrumenten achter de rug, waarna een indeling zal worden gemaakt wie welk instrument gaat bespelen. Groep 5 gaat elke week op dinsdag naar het CKB, groep 6 gaat elke woensdag. De lessen lopen door tot aan de meivakantie.

Herfstuitstapje groep 1/2

Woensdag 8 en donderdag 9 november, gaan de kleutergroepen voor de eerste keer dit schooljaar op excursie.

Op school zijn we dan bezig met het thema herfst. Het leek ons leuk om naar een echt herfstbos te gaan. We gaan een kabouterpad lopen in het bos bij Lievensberg, gelegen aan de
Boslustweg 1.
In het bos is heel veel te zien en te beleven.  Een medewerker van het Natuurpodium gaat de kinderen spelenderwijs het bos leren kennen.

We hopen natuurlijk op heel mooi herfstweer en…..dat we maar veel kabouters vinden.

NIO groep 8

Op vrijdag 10 november a.s. gaan de kinderen van groep 8 de NIO-toets maken. Deze intelligentie toets geeft een indicatie voor het niveau van de middelbare school. Het is een ondersteuning om het schooladvies nog beter te kunnen onderbouwen.

Wij wensen de kinderen van groep 8 alvast veel succes !

Schoolfruit!

Net als vorig schooljaar hebben we ook dit jaar weer schoolfruit.

Vanaf week 46 (de week van 13 november a.s.) zullen wij weer voor 3 dagen per week fruit krijgen aangeleverd. Dit is met name bedoeld om lekker met zijn allen te proeven van soms bekende en soms onbekende fruit- en groentensoorten. De kinderen mogen die dagen uiteraard ook zelf nog een gezond pauzehapje meenemen, voor het geval ze het aangebodene niet zo lekker vinden óf te weinig vinden.

Wij zullen u weer van tevoren laten weten wat de kinderen in die bepaalde week krijgen

Krabbenshow op 16 november a.s.

Op donderdag 16 november a.s. gaan alle groepen weer aan de slag met een act, een liedje, dansje of ander optreden. We gaan hopelijk weer genieten van een hoop creativiteit van onze artiesten in de dop.

Groep 1 vrij op 29 november a.s.

Op woensdag 29 november a.s. mogen de kleuters van de groepen 1 weer genieten van een extra vrije ochtend. Zet deze dag in uw agenda!

Sinterklaas

Op 18 november a.s. komt de Sint weer aan in ons land. Een spannende tijd breekt aan voor de kinderen. Op maandag 4 december a.s. zal de Sint onze school bezoeken. Komt u ’s morgens ook kijken als hij aankomt in de Coehoornstraat?

Groep 1 t/m 4 vrijdag 6 december a.s.

 

Op woensdag 6 december a.s., de ochtend ná Pakjesavond, mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 wat langer slapen en fijn met hun cadeautjes spelen, want zij zijn die dag vrij !

 

Peuterspeelzaal De Kreukeltjes

 

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en de klok is weer een uurtje teruggezet. We zitten volop in de herfst! Zo ook bij de Kreukeltjes. Er zijn al heel wat bomen geverfd, we onderzoeken wat er allemaal te vinden is in de herfst en zingen herfstliedjes.Ook lezen we een aantal leuke boekjes zoals: ‘De spin die het te druk had’, ‘Anna en de herfst’ en ‘Bobbi in de herfst’.

Er komt een hele drukke en spannende tijd aan voor de peuters. Met Sinterklaas en Kerst gaan we ook heel veel leuke dingen doen. Maar daar vertellen we volgende keer over.

Nieuws van Mamaloe

Zeester

Wat wordt het toch weer een drukke maand met heel veel leuke activiteiten op de planning.
Wij zijn nog druk bezig met thema herfst! Samen kunnen wij voelen en spelen met de herfstmaterialen. Ook weten wij wat wij moeten aantrekken als het regent. Natuurlijk komen alle herfstliedjes weer aan bod en maken wij de mooiste knutselwerkjes.

Nog even en wij kunnen de dagen aftellen. Sinterklaas is dan weer in het land. Voor alle kinderen een spannende, maar leuke tijd met leerzame activiteiten en knutselwerkjes. Ook daar kijken wij dan weer naar uit.

Zeebonken 

Bij de Zeebonken gaan de workshops weer van start! Vanaf maandag 30-10 (en dan 4 weken lang op de maandagen) gaan we aan de slag met dieren en natuur. Deze workshop is voor de oudere kinderen. Zij krijgen allemaal een werkboekje en na afloop een bewijs van deelname!

Na de laatste les (20-11) zal de er de maandag daarna (27-11) 1 lesje zijn met hetzelfde thema voor de jongere kinderen. Het belooft weer een gezellige en leerzame workshop te worden!!

Dit was het weer, wij wensen u alvast een gezellige Sint-tijd toe. De volgende nieuwsbrief kunt u op 7 december a.s. verwachten.

Hartelijke groet namens het team van De Krabbenkooi


 

 

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook