Grp. 6b – Op schoolreis geweest naar de piramiden van Egypte


Kinderen_met_VR_bril_Dinsdagmiddag hebben we met heel groep 6b de piramiden van Gizeh bezocht. Daarna hebben de leerlingen vanaf de Chinese Muur een briefkaart naar thuis gestuurd en hebben ze vervolgens een kijkje genomen bij de astronauten in het ISS. Vanuit de ruimte konden ze het Great Barrier Reef zien liggen. Natuurlijk hebben we toen een duik genomen en in een flits konden we deze prachtige onderwaterwereld bekijken.

Met een mobieltje, een cardboard en de Google Expedition app konden we deze bijzondere plekken op aarde (en daarbuiten) bezoeken. Het liep voortreffelijk mede dankzij Grainne Rietveld van Google die mij assisteerde met een aantal technische hulpmiddelen. Aan het einde van de les vertelde Grainne dat we de Cardboards die ze had meegebracht in de klas mochten houden. We gaan de Google Expedities zeker vaker inzetten in de lessen want het is een ongelofelijke verrijking voor de leerlingen en eigenlijk redelijk makkelijk te realiseren.

Omdat zo’n les als deze nog waarschijnlijk nog niet zo heel veel in het basisonderwijs is gegeven, was de pers ook in de klas aanwezig. Hieronder drie kranten- en internet nieuwsberichten over deze zeer speciale les. Bij alle drie de media-artikelen staan filmpjes en foto’s.

Videomateriaal Omroep Brabant: https://goo.gl/xvc7pX

Videomateriaal ZuidWest TV: https://goo.gl/csgoWA

Krantenartikel BNDeStem: https://goo.gl/mxqV3f

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook