Grp.6b – Expositie Kleine Blauwe Schuit


2018-02-02 10.30.46 Expositie de Kleine Blauwe Schuit (20180202_103046)Vrijdagmorgen 2 februari zin we naar de expositie geweest van de Kleine Blauwe Schuit. De kinderen vonden de expositie erg leuk. We hadden er ook een zoektocht naar de bouwtekening. En er werd lekker meegezongen met Ouwe Toon!  Van dekzwabber Ouwe Toon hebben alle kinderen een bewijs van deelname gekregen.

Dit project, een samenwerking tussen Kindervastenavend.nl, ’t Gilde van de Blauwe Schuit en kunstcollectief Synapsz, werd aangeboden aan de groepen 6 van alle basisscholen in Bergen op Zoom. Directe aanleiding hiervan is het 22-jarig jubileum van het Gilde van de Blauwe Schuit. Uiteindelijk hebben 12 Bergse basisscholen meegedaan.

Het betreft een creatief bouwproject van een Kinder-Blauwe Schuit door leerlingen van groep 6, op de scholen en door de scholen. Deze Kinder-Blauwe Schuit gaat deel uitmaken van de intocht van Prins Nilles III in ’t Krabbegat op zaterdag 10 februari 2018.

De kinderen van groep 6a en 6b van onze school hebben samen het boegbeeld gemaakt voor deze Klein Blauwe Schuit. Mevr. Stolwerk (van Hannelore uit 6a) heeft de afgelopen anderhalve week bijna elke dag wel een paar uur met kleine groepjes kinderen aan deze “kop” gewerkt, daarvoor onze hartelijke dank. Het resultaat is erg leuk geworden.

Klik hier voor meer foto’s van de expositie.

Hier een link naar een krantenartikel van BN/DeStem van zaterdag 3 februari over de Kleine Blauwe Schuit.

 

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook