Grp.6b – Archeologie – pottenkijken


2018-03-27 13.53.07 Groep 6b - Pottenkijkers (20180327_135307)Dinsdag 27 maart kwam Jan Hopstaken van Stichting In Den Scherminckel langs. Hij is lid van deze archeologische club die een van de mooiste clubhuizen van Bergen op Zoom heeft, namelijk De Gevangenpoort in de Lievevrouwestraat.

Omdat Bergen op Zoom minimaal 800 jaar oud is en in de Middeleeuwen er al zo’n 3.000 tot 5.000 inwoners waren, zijn er in de grond veel voorwerpen uit die tijd aangetroffen. N.a.v. een mooie filmpje met o.a. stadsarcheoloog Marco Vermunt werden de kinderen meegenomen naar de tijd dat de inwoners Bergen op Zoom zich nog konden verschuilen achter de stadsmuren.

brilJan Hopstaken liet diverse voorwerpen zien die in de grond gevonden waren, maar ook liet hij nagemaakte potten e.d. zien, zodat de kinderen zich een voorstelling konden maken hoe het voorwerp er in die tijd heeft uitgezien. Hij liet ook nog een middeleeuwse bril zien die in Bergen op Zoom is gevonden.

Met Lotte (een middeleeuws meisje) gingen we terug in de tijd. Lotte had een zilveren muntstuk “gevonden”. Een muntstuk dat ze verstopte in een stenen pot. Haar moeder gooide per ongeluk de pot in de waterput. Honderden jaren later werd deze munt tijdens opgravingen weer gevonden.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook