het nieuws van 2013-2014 van groep 1-2a


Juffendag in de speeltuin

Vrijdag 13 juni was het juffen en meesterdag. En dat werd gevierd in de speeltuin. Wat hebben we geboft. Het weer was geweldig mooi en alle kinderen waren super lief. Dat het gezellig was, kun je ook nog op de foto’s zien. Enne…lieve papa’s en mama’s: bedankt voor alle leuke en mooie cadeautjes!

(13-14/1-2a) Koningsspelen

Wat een feest! Vrijdag 25 april vierde Koning Willem Alexander zijn verjaardag en wij mochten mee feesten. We begonnen met een koninklijk ontbijt en het dansen van de Kanga-dans. Tot slot spelen in de Coehoornstraat op een geweldige stormbaan en springkussen. Ook waren er leuke oud-Hollandse spelen.. Dat we genoten is te zien op de foto’s.

(13-14/1-2a) pasen

Vrijdagmorgen 18 april was het feest in de groep. De kinderen begonnen met eieren zoeken. Tjonge, dat was nog best moeilijk. Maar het is gelukt! Alle eieren zijn gevonden. Daarna konden we de eieren kleuren, paashaasoren en een paasmandje maken. Een geschminkt neusje en snorharen maakte het feest compleet. Het was heel fijn dat Floor, Justin, Jaouad en Emirhan uit groep 8 ons kwamen helpen. Bedankt hoor.

(13-14/1-2a)Geslaagde open ochtend groep 1-2 A

(13-14/1-2a) Buitenspelen bij de grote Krabbenkooi

(13-14/1-2a) Buitenspelen bij de grote KrabbenkooiVandaag,10 maart, leek het al lente. Wat een prachtig weer.
Lekker op het plein van de grote Krabbenkooi buitenspelen,
“met zonder jas”!

(13-14/1-2a) Theater

(13-14/1-2a) TheaterDinsdag 24 februari zijn we naar een theatervoorstelling geweest helemaal boven in de muziekschool. Het was eerst wel spannend, want het was héél donker toen de voostelling begon. Gelukkig was het absoluut niet eng en hebben we allemaal genoten!

(13-14/1-2a) Peperbus 24 februari

(13-14/1-2a) Peperbus 24 februariVandaag zijn we naar de Peperbus gaan kijken, want… hij heeft al een gezicht!! We hebben het nieuwe liedje gezongen én de zevensprong gedaan op de grote markt, met álle kleuters van De Krabbenkooi.

(13-14/1-2a) vastenavend 28 februari

Eindelijk kon het vastenavendfeest beginnen. Vrijdagmiddag 28 februari gingen we kijken naar de optocht van de grote kinderen. Daarna barstte het feest los op het hoofdgebouw. Gezellig kijken naar een filmpje, schminken een potje dweilen. Tenslotte gingen alle kleuters op het grote plein de zevensprong dansen. Alles bij elkaar was het een super gezellige middag.

(13-14/1-2a) rekencircuit

We hebben vandaag lekker gerekend in de klas in verschillende hoeken. Zo konden we van stroken een slinger maken,konden we zelf een optochtroute op een plattegrond maken, een optocht bouwen en met stroken een xylofoon maken (meten). We willen Jamy, Ryan, Kirsten en Sonny uit groep 8 heel erg bedanken voor hun hulp!! Het was super!

(13-14/1-2a) kerstfeest

Donderdagavond, 19 december, hebben we met elkaar een heerlijk kerstfeest gevierd. De kinderen waren natuurlijk een beetje zenuwachtig, heel laat ‘s avonds in het donker nog naar school. Gelukkig brandde daar heel veel kaarsjes. En wat zagen de kinderen er prachtig uit! Ze gingen echt chique naar het restaurant. De papa’s en mama’s hebben, samen met de kinderen de lekkerste hapjes gemaakt. Mmm… Het was heerlijk. Bedankt hoor.

(13-14/1-2a) sinterklaas op bezoek

Vol verwachting klopt ons hart….. en niet voor niks. Ook dit jaar is Sint weer met zijn pieten naar onze school gekomen. Vol spanning liepen we naar het hoofdgebouw. Gelijk daarna kwam hij al bij ons in de groep. Dat was boffen. Blij zongen we liedjes en deden dansjes. Tot slot kregen de jongens een mooi autootje en de meisjes een leuk tasje. Bedankt hoor Sinterklaas en tot volgend jaar.

(13-14/1-2a)rekencircuit

Donderdag 28 november kwamen de kinderen in de klas en ze zagen gelijk dat er wat anders dan anders te doen was. En ja hoor, er was een rekencircuit uitgezet, met als thema Sinterklaas. In 4 groepjes zijn we gaan passen en meten. 5 kinderen van groep 7 kwamen ons assisteren. Fijn hoor. Er werd een schoorsteen gemetseld, gemeten en geteld hoeveel pakjes er in een schoorsteen pasten. Een stoomboot of mijter met een liniaal getekend en een kroon van verschillende maat strookjes geplakt. Kijk maar op de foto’s, dan zie je al die knappe kleuters.

(13-14/1-2a) Rommelpieten

(13-14/1-2a) RommelpietenToen we vanochtend op school kwamen hing er een mooie brief op het raam van de klas, van de rommelpieten! Ze hadden even in onze klas gespeeld, stond er in de brief……nou ze hadden er een vreselijke troep van gemaakt. Kijk maar naar de foto’s! De pieten hadden wel veel snoepgoed voor ons verstopt, lekker! En ze vonden ons de aaaaaaaaaaaaaaallerliefste kleuters!

(13-14/1-2a) herfst

Vanwege een heel nat bos, ging de herfstwandeling vrijdagochtend 8 november, niet door. Gelukkig waren er wel heel veel lieve kaboutertjes naar onze school gekomen. Zij hebben een gezellige ochtend gehad. Echte heksenkoekjes gegeten, heerlijk gespeeld en spelletjes gedaan. Ja, zelfs Roodkapje kwam langs en bracht heerlijke appeltjes mee. Mmmm! Kijk maar op de foto’s naar de knappe kabouters.

(13-14/1-2a) Voorlezen

(13-14/1-2a) VoorlezenWat is de kinderboekenweek toch gezellig! We lezen heel veel boeken en ook de juf leest extra veel voor.
Vanochtend was het nóg leuker, want toen kwamen er vier mama’s voorlezen.Met de mama van Cas L. , Logan, Cas H. en Kelly heeft ieder groepje een plaatsje gezocht in school. Kan jij zien waar ze zitten???

(13-14/ 1-2a) opening kinderboekenweek

(13-14/ 1-2a) opening kinderboekenweekWoensdag, 2 oktober, was de opening van de KBW. Het thema dit jaar is: klaar voor de start! Alle kinderen waren sportief aangekleed en er helemaal klaar voor. Op de speelplaats van de dependance was een sportcircuit uitgezet. Meneer Erik, meneer Jan en juf Meike hielden een wedstrijd wie het snelste was. Meneer Jan had echt wel moeite om zich aan de regels te houden. Na een spannende race, was meneer Erik het snelste. Gefeliciteerd hoor. Na afloop kregen alle groepen nog een prachtig prentenboek. Enne…..daarna waren de kleuters aan de beurt om te sporten. Klaar voor de start……

(13-14 / 1-2a)Schoolreis

(13-14 / 1-2a)SchoolreisWe gaan op schoolreis
Hoi hoi, wat fijn………En fijn was het! Springen, dansen, klimmen, voetballen, glijden…… Wat een gezellige dag was het donderdag 12 september in speeltuin Joepie in Breda. De kinderen hebben zich geen moment verveeld, waren erg lief en hebben genoten.

(13-14 / 1-2a) Waterpret

(13-14 / 1-2a) WaterpretDonderdagmiddag, 5 september, hebben alle kleuters genoten van waterspelletjes. Het was een hele warme dag, dus afkoeling was welkom. De kinderen hadden waterpistooltjes, bij zich. Samen met watertafels, emmers en natuurlijk de waterslang was het feest compleet. En wat ook nog heerlijk was: de mama van Logan zorgde voor ijsjes. Mmmmm……. Bedankt hoor. Kijk maar naar de foto’s, dan zie je veel waterpret.

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes