het nieuws van 2013-2014 van groep 4b


Workshop drummen

Op maandag 12 mei hadden we een workshop drummen. Een meneer had zijn drumstel meegenomen. Hij liet ons van alles horen en vertelde heel veel. Maar het leukste was nog wel dat we allemaal een keer mochten drummen!

(13-14 / 4B) Koningsspelen

(13-14 / 4B) KoningsspelenOp vrijdagochtend 25 april hadden we koningsspelen. We begonnen de ochtend met een heerlijk ontbijtje. Dat was erg gezellig!

Voor de school stond een springkussen, diverse spellen en een stormbaan. We mochten na het ontbijt vrij spelen en zelf kiezen wat we allemaal wilde doen. De stormbaan was de grote favoriet bij alle kinderen. Helaas mochten we niet heel de ochtend blijven spelen. Gelukkig hebben we in de klas ook nog leuke dingen gedaan.
We hebben lekker chipjes gegeten en een eigen gouden kroontje geknutseld. Het was een hele gezellige ochtend.

(13-14 / 4B) Paasochtend

(13-14 / 4B) PaasochtendOp vrijdag 18 april hebben we na de pauze gezellig samen paasmandjes gevouwen.

(13-14 / 4B) Lekker smullen

(13-14 / 4B) Lekker smullenJuf Petra is jarig geweest dus op 10 maart gingen de rekenboeken aan de kant om een heerlijk cakeje te eten.
Op vrijdag 28 mei gaan we de verjaardag van de juffen nog eens vieren in de speeltuin.

(13-14 / 4B) Optocht

(13-14 / 4B) OptochtNa weken van voorbereiding was het dan vrijdag 28 februari eindelijk zo ver! Samen met de groep 3 t/m 8 liepen we de optocht. Ons motto was; “voorjaar in ons kop? Me n’ebbe hooikoorts!”
Alle kinderen zagen er fantastisch uit en deden super goed hun best. Dat had de jury ook gezien. We wonnen de onderbouwprijs!!

(13-14 / 4B) Afscheid meneer Frans

(13-14 / 4B) Afscheid meneer FransOp vrijdag 23 januari hebben we met alle kinderen afscheid genomen van meneer Frans. Hij had leuke spelletjes voor ons verzonnen. Natuurlijk kreeg hij ook cadeautjes!

(13-14 / 4B) Kerst

(13-14 / 4B) KerstDonderdag 19 december stond onze dag helemaal in het teken van Kerst. We begonnen in de ochtend met het maken van een kerststukje! ‘s middags gingen we alvast onze klas versieren en tafel dekken voor het kerstdiner van die avond.
We hebben ‘s avonds een heerlijk kerstdiner gehad. Wat waren er lekkere hapjes en wat hebben we veel gegeten, de kinderen bleven pakken van de tafel. Het was een super gezellige avond.Vrijdagochtend moest heel de klas leeg. Wat een leuke ochtend was dat het leek wel feest. Filmpje kijken, de klas opruimen, picknicken op de grond en veel spelletjes en dansen!

(13-14 / 4B) Sinterklaas

(13-14 / 4B) SinterklaasWat hebben wij een gezellige Sinterklaastijd gehad in de klas! Zo schrokken we ons op een woensdagochtend een hoedje omdat de rommelpieten waren geweest, mochten we onze schoenzetten, hadden we pietengym en een pietenmiddag samen met de groepen 3. Wat een feest.
De kinderen van groep 8 van juf Marion kwamen ook nog langs om samen met ons de ” Zwarte pieten Sinterklaas move” te dansen. Bekijk snel alle foto’s en een filmpje van onze danskunsten samen met groep 8.

(13-14 / 4B) Schoenmaatjes

(13-14 / 4B) SchoenmaatjesOp woensdag ochtend 6 november hebben we met heel de klas onze schoenendozen versierd! Zes mama’s kwamen ons daarbij helpen. Lieve mama’s dank jullie wel!

(13-14 / 4B) Cu-menu Urban Dance

(13-14 / 4B) Cu-menu Urban DanceOp dinsdagochtend 12 november hadden we weer een activiteit van Cu-menu. Dit keer gingen we dansen. Niet zomaar dansen maar we kregen een lesje in Urban-dance. Ook wel breakdance genoemd. Bekijk snel de foto’s maar ook een filmpje!

(13-14 / 4B) Wormenhotel

(13-14 / 4B) WormenhotelOp donderdagmiddag 7 november was het weer eens tijd voor een proefje. We gingen een wormenhotel maken. De juf had een grote vaas, tuinaarde, zand uit de zandbak, bladeren en niet te vergeten de wormen. We vulde de vaas laagje voor laagje; Zwart- wit- zwart- wit zand enz. vervolgens de bladeren en als laatste de wormen. Wie durfde er 1 op te pakken en in de vaas te leggen? Ja, er waren een aantal stoere kinderen. gelukkig had de juf ook lepels voor de kinderen die het toch niet durfde.
De juf heeft de vaas nu ingepakt in zwart papier. De wormen denken nu dat ze diep onder de grond zitten. Morgen gaan we eens bekijken of de wormen als gangen hebben gegraven.

(13-14 / 4B) Halloween

(13-14 / 4B) HalloweenOp donderdagmiddag 30 oktober mochten alle kinderen verkleed komen. Wat zag iedereen er griezelig uit!

(13-14 / 4B) Cu-menu “Klarinet is Vet”

(13-14 / 4B) Cu-menu "Klarinet is Vet" Op maandag 7 oktober kwam juf Rianne van het CKB bij ons in de klas.
Zij had een heel speciaal en mooi instrument meegenomen. Een Klarinet! Een klarinet bestaat uit verschillende stukken en dat liet ze ons zien. Voor ze er op kon spelen moest er een rietje op. Niet een rietje waar je limonade uit kunt drinken. Nee, een rietje is een heel dun stukje hout. Juf Rianne speelde samen met Kirsten uit groep 8 van meneer Peter een stukje op haar klarinet. Wat een mooi geluid. We keken naar filmpjes en hebben van alles geleerd over de klarinet. Het was een leuke middag. Juf Rianne en Kirsten dank jullie wel!

(13-14 / 4B) Kinderboekenweek

(13-14 / 4B) KinderboekenweekOp woensdag 2 oktober openen we de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Klaar voor de start!’. De kinderen mochten die dag allemaal in hun sportkleding naar school komen. Er was een wedstrijd op het plein! Meneer Erik, meneer Jan en juf Meike moesten een parcours afleggen. De winnaar meneer Erik! Hij won voor iedere klas een leuk leesboek. Onze klas heet het boek “Superjuffie op safari”gewonnen.

We hebben in de afgelopen week nog veel meer gedaan rond om boeken!
Zo hebben we egeltjes gemaakt van boeken, kwam Amber uit groep 7 aan ons voorlezen en hadden we een spelcircuit.
In dat circuit maakte we een eigen prentenboek tekening, maakte we een medaille, speelde we wie ben ik, bouwde we met lego en speelde we mikado. Dat was een gezellige middag.

Natuurlijk hielden we in de klas ook een voorleeswedstrijd. Twintig kinderen hebben daar aan meegedaan! Wat een voorleestoppers hebben wij in de klas. Het was erg spannend, iedere dag mochten er 5 kinderen lezen met daaruit steeds een winnaar. Op dinsdag 8 oktober was onze finale met als uiteindelijke winnaar Roos Slieker!!

(13-14 / 4B) Schoolreis!

(13-14 / 4B) Schoolreis!Op donderdag 12 september zijn we met de groepen 1 t/m 4 met de bus naar Joepie gegaan, een binnenspeeltuin in Breda.
Stipt om 9 uur vertrokken we om een uurtje later, na een gezellige busreis, aan te komen bij Joepie!
De kinderen zijn direct druk gaan spelen. Het spel werd alleen onderbroken om af en toe een snoepje te eten of wat te drinken. Tussen de middag kregen ze allemaal heerlijke frietjes met sausjes en appelmoes te eten. Daarna werd er weer met volle magen verder gesprongen, gevoetbald en gegleden. Bezweet en vermoeid zijn we om half drie weer de bus in gegaan om precies op tijd aan te komen bij De Krabbenkooi. Nog even kregen de mama’s en papa’s wat schrik; de kinderen zaten niet in de bus. Maar gelukkig was het maar een grapje en sprongen ze allemaal tevoorschijn.

(13-14 / 4B) Tutorlezen in de klas

(13-14 / 4B) Tutorlezen in de klasDit jaar wordt er bij ons op school voor eerst tutor gelezen.
De kinderen uit groep 4 krijgen een leesmaatje uit groep 8. De kinderen uit groep 4 lezen hardop voor om zo extra te oefenen met lezen. Voor de bovenbouw leerlingen is het een goede manier om hun kennis over te dragen aan ander leerlingen en zich daar verantwoordelijk te voelen.
Alle kinderen zijn enthousiast en doen goed hun best.Het tutorlezen is op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 8.30 tot 8.45 uur. We vragen dan ook of de kinderen op deze dagen op tijd op school kunnen zijn, zodat ze meteen kunnen starten met lezen.

(13-14 / 4b) Welkom in de klas!

(13-14 / 4b) Welkom in de klas!We zijn nu al weer een paar weken bezig op school. De vakantie lijkt al weer ver weg. In de klas zijn we hard bezig om de kinderen te leren werken in de schriften en boeken van groep 4. Het is nog een klein beetje wennen allemaal.
Gelukkig staan er al weer veel leuke dingen op het programma! Binnenkort gaan we op schoolreis, start de week van de Groene voetstappen en voordat je het weet begint de Kinderboekenweek al weer! Op maandag 7 oktober staan onze eerste CUMENU activiteit gepland: “Klarinet is vet!”.
Juf Petra en juf Meike hebben in ieder geval heel veel zin in dit schooljaar!

(13-14 / 4b) Dit is onze klas

(13-14 / 4b) Dit is onze klasHALLO!!! Dit is onze klas, 28 kinderen, 13 meisjes en 15 jongens:
Isra, Dylaila, Carmen, Timo, Elyne, Mette, Marleen, Levi, Jesse, Akram, Lisa, Jersey, Noah, Cas, Yigit, Jeremy, Bridget, Jesse, roos, Jason, Jadey, Quinten, Danny, Lika, Ibrahim, Quinten, Lana en Jerailly.

 

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes