het nieuws van 2013-2014 van groep 5b


sla verplanten in onze moestuin juni 2014

(13-14 / 5b) sla verplanten in onze moestuin juni 2014Vrijdag 13 juni hebben we hard gewerkt in onze moestuin. De ruccolakers hebben we eruit gehaald en al het onkruid ook verwijderd. De groene sla en de rode sla hebben we uitgedund, want anders hebben ze te weinig ruimte om te groeien. Ook hadden alle planten ontzettend veel dorst!!!! Dus veel water gegeven. De worteltjes onder de grond groeien goed en de aardappelplanten hebben al bloemetjes boven de grond.

(13-14 / 5b) band-it 2014

(13-14 / 5b) band-it  2014Zooooooo 2014!!!

(13-14 / 5b) Schooltuinproject spinazie oogsten mei 2014

(13-14 / 5b) Schooltuinproject spinazie oogsten mei 2014Na de vakantie leek onze moestuin wel ontploft vonden de kinderen. De spinazie moest geoogst, de tuinkers afgeknipt en al het onkruid eruit. De aardappels die uit logeren waren geweest hadden het ook goed gehad. De planten waren enorm gegroeid!

(13-14 / 5b) Drumworkshop 12 mei 2014

(13-14 / 5b) Drumworkshop 12 mei 2014Maandag 12 mei, na de meivakantie is goed begonnen voor ons! De kinderen van groep 5a+b hebben ‘s middags een leuke workshop meegemaakt over drummen. Deze werd gegeven door een echte drummer nl. Winfried van Vliet ( www.alldrums.nl )

(13-14 / 5b) Koningsspelen 25 april 2014

(13-14 / 5b) Koningsspelen 25 april 2014De koningsspelen vandaag op 25 april 2014 op De Krabbenkooi waren een groot succes. Begonnen met een gratis gezond ontbijt. Gezellig een gouden oranjekroon knutselen. Super stormbaan, springkussen en oud-Hollandse spelen van Van der Vorst. Daarna nog samen in de klas lunchen en tot slot een filmpje kijken. Heel erg geslaagd!

(13-14 / 5b) Schooltuinproject rucolakers zaaien

(13-14 / 5b) Schooltuinproject rucolakers zaaienVandaag 24 april hebben we in onze moestuin rucolakers gezaaid. Ook hebben we binnen op een bordje met keukenpapier de rucolakers gezaaid; ontdek de verschillen straks….
In de vakantie nemen een paar kinderen de emmers met aardappelen mee en de rucolakers om deze thuis te verzorgen; heel erg bedankt daarvoor. Na de 2 weken mei-vakantie zullen we zien wat ervan geworden is.

(13-14 / 5b) ProefMei 2014

(13-14 / 5b) ProefMei 2014Vandaag 16 mei hebben wij met alle kinderen van groep 5 onze eigen lunch klaargemaakt.
Als eerste kregen we allemaal een plastic schort voor en een echte koksmuts op.
We begonnen met asperges snijden, want daar werd soep van gekookt. Daarna de aardbeien in stukjes snijden en daar is jam van gemaakt.
Toen kregen we boterhammen, die we helemaal zelf mochten “versieren”; met kaas, worst, tomaten, komkommer, ei, druiven, rozijnen, worteltjes, bieslook ….superleuk! Op foto’s konden we voorbeelden zien en namaken of onze eigen ontwerpen maken. Tot slot mochten we de boterham opeten en we kregen een kopje aspergesoep; hartstikke lekker allemaal!!! Morgen krijgen we nog een potje jam voor thuis.

(13-14 / 5b) Paaskip knutselen.

(13-14 / 5b) Paaskip knutselen.Deze week (10 en 11 april) hebben we met groep 5b een paaskip gemaakt. De kinderen hopen dat die kip ook nog eieren gaat leggen….

(13-14 / 5b) Toastjes kaas met tuinkers eten.

(13-14 / 5b) Toastjes kaas met tuinkers eten.We hebben vanmiddag 11 april heerlijke toastjes met kaas gegeten. Onze tuinkers was buiten heel goed gegroeid en hebben we afgeknipt. Iedereen had vanmiddag wat toastjes, smeerkaas, gewone kaas, philadelphia enz. meegenomen. We hebben alles met elkaar gedeeld en daar bovenop de tuinkers gedaan; lekker!!! Ook nog limonade of een kopje muntthee gedronken, hartstikke gezellig was het.

(13-14 / 5b) Schooltuinproject tuinkers zaaien

(13-14 / 5b) Schooltuinproject tuinkers zaaienVandaag 3 april hebben we tuinkers in onze moestuin gezaaid! Het was heerlijk zonnig weer en op de foto’s kan iedereen zien hoe we dat gedaan hebben. Ook binnen hebben we tuinkers gezaaid op een bordje met natte keukenrol papier en in een glazen potje met nat wc papier. Kijken wat het eerst opkomt.
Jullie kunnen ons ook volgen op twitter!!! https://twitter.com/AnsSlijkhuis1

(13-14 / 5b) Samen muziek geblazen

(13-14 / 5b) Samen muziek geblazenWij, de groepen 5, hebben de laatste 3 weken ontzettend veel plezier beleefd aan het project “Samen muziek geblazen”.
We hebben veel geleerd over de blaasinstrumenten in een harmonie en een fanfare. Ook hebben we verschillende liedjes in de klas aangeleerd en gezongen. Het was vaak lachen, gieren, meeblèren op ons hardst…
Als afsluiting zijn we vrijdag 28 maart naar het CKB gegaan. Boven in de theaterzaal mochten we gaan zitten kijken en luisteren naar een super leuke voorstelling. Daar waren Bob en Bob, 2 komieken die alles aan elkaar hebben gepraat.
Op het podium een groot orkest bestaande uit jonge kinderen en opa’s/ oma’s die blaasinstrumenten bespeelden. We hebben alle liedjes meegezongen en ook geluisterd naar alle instrumenten. Bob en Bob waren ontzettend grappig.
Ook komt er nog een keer iemand bij ons op school, die een trompet of cornet meeneemt en daar op gaat spelen.

(13-14 / 5b) Schooltuinproject

(13-14 / 5b) SchooltuinprojectVandaag woensdag 26 maart hebben we tomaten gezaaid. Dit moesten we doen in kleine turfpotjes. In ieder potje ging een piepklein zaadje, daarna de potjes in de kweekbak. Deze blijft in ons lokaal, want ze hebben warmte en vocht nodig.

(13-14 / 5b) Schooltuinproject

(13-14 / 5b) SchooltuinprojectVandaag 19 maart hebben we in het 1e vak spinazie gezaaid. Piepertje Pom heeft ons precies verteld hoe we dat moesten doen. Geultje maken met stokjes, zaadjes 2 cm uit elkaar erin leggen, tuingrond erover heen en klaar! Handige tip; strooi daarna wat zandbakzand over het ingezaaide geultje en je weet waar de spinazieplantjes naar boven komen, de rest is dus onkruid!

(13-14 / 5b) Schooltuinproject

(13-14 /  5b) Schooltuinproject Schooltuinpoject Pierpetje Pom.

Voordat we in de moestuin aan de slag gaan, zal ik eerst nog even wat over mezelf vertellen. Eigenlijk ben ik gewoon een aardappel. Mijn moeder noemde me altijd haar ondeugende Piepertje Pom. Pieper is een andere naam voor kleine aardappel, maar het klinkt ook een stuk vriendelijker en gezelliger vind ik! En Pom is een klein beetje Frans, want in Frankrijk noemen ze aardappels “Pommes de terre”, appels uit de aarde. Toen ik samen eens met wat vriendjes in een pan op het vuur stond, ben ik er tussenuit gepiept. Ik trok de wijde wereld in en woon inmiddels onder een oude pan op een veldje bij een boer. Daar heb ik nu mijn eigen moestuintje! Ik ben een echte moestuinman en wil jullie graag alles leren over het zaaien en groeien en eten van groenten. Ik weet zeker dat je het nog lekker vindt ook!
Dit is dus Piepertje Pom!

Wij zijn vrijdag 14 april aan de slag gegaan. Op het schoolplein hebben we ons eigen moestuintje ingericht. Het leuke lied “Steek je handen uit je mouwen” hebben we ook deze week geleerd en gezongen. Wilt u als ouder alles volgen kijk dan op de site van het schooltuinproject.

(13-14 / 5b) Vastenavend optocht 2014

(13-14 / 5b) Vastenavend optocht 2014Vrijdag 28 februari 2014 hebben we onze Krabbenkooi-optocht gelopen door de binnenstad van Bergen op Zoom. Het was een stik leutige optocht met veul bekijks langs de kant. Ons motto was; k Eb t voorjaar op mijn kop. De kinderen hadden in de klas een bloementuin geknutseld, die ze op hun hoofd hadden. Ook een grote hand met groene vingers. De kinderen van groep 5b deden het geweldig! Met de groene vingers gaven ze iedere keer de bloementuin voedsel door ze rijkelijk te begieten. Tot slot afgesloten in de Kroon; chips, limo, de 7-sprong en de prijsuitreiking.
Super gezellig!!!

(13-14 / 5b) Kerst

(13-14 / 5b) KerstDonderdag 19 december zijn we de ochtend begonnen met kerststukjes maken. Een paar ouders hebben meegeholpen en ze zijn werkelijk prachtig geworden.
Donderdagavond hebben we onze kerstviering gehouden: een fijne, gezellige en leuke avond. Iedereen zag er weer prachtig uit en ook de sfeer was goed. Natuurlijk hebben we ook weer kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner.
Alle ouders hadden heel erg hun best gedaan om lekker eten klaar te maken. De kinderen hebben werkelijk gesmuld!
Ook hadden we op de catwalk een heuse modeshow. Wie dat wilde mocht een rondje lopen; geweldig!
Ouders bedankt! voor al dat lekkers namens de kinderen van 5b

(13-14 / 5b) Sinterklaas

(13-14 / 5b) Sinterklaas Na wat weken te gaan, met ook nog rommelpieten over de vloer, was het eindelijk 5 december! Vol verwachting klopt ons hart…. en niet voor niks! De sint kwam, ook dit jaar, weer met zijn pieten langs bij ons op school…We hebben een ontzettend leuke en gezellige dag achter de rug! De “rijmpieten” waren dit jaar écht heel goed! Lieve kinderen, ik was ontzettend blij dat iedereen erbij was!
Veel plezier nog…

(13-14 / 5b) Bewegen in de klas met Inshape

(13-14 / 5b) Bewegen in de klas met InshapeHeel gezellig met zijn allen in de klas bewegen. Met inshape@school van Gynzy kun je dat heel leuk doen. Inshape heeft verschillen workouts voor alle leeftijden.

(13-14 / 5b) Halloween 2013

(13-14 / 5b) Halloween 2013Vandaag woensdag 30 oktober hebben wij in groep 5a en 5b onze verjaardag gevierd. Het thema was: Halloween. Ontzettend spannend vonden onze kinderen dat. Om 8.20u kwamen de eerste heksen, vampieren, dracula’s… binnen. Ze stonden elkaar met grote ogen te bekijken. Iedereen had heel goed zijn best gedaan om er zo griezelig mogelijk uit te zien.
De juf mocht eerst alle cadeautjes uitpakken voor de verjaardag en daar had ze haar handen vol aan. Wat een verwennerij!!!! Bedankt hoor lieve ouders voor al die mooie cadeaus.
Daarna gingen we allerlei spannende spelletjes met elkaar doen zoals: spokenrace en moordenaartje. Na de pauze deden we bingo en iedereen had een prijsje gelukkig! We kregen van alles te snoepen, drinken en een broodje afgehakte vinger met bloed…..
Het was een super gezellige ochtend. Kijk maar naar de foto’s.

(13-14 / 5b) Kinderboekenweek 2013

(13-14 / 5b) Kinderboekenweek 2013Op woensdag 2 oktober 2013 is de Kinderboekenweek weer begonnen. Dit jaar was het thema ‘Klaar voor de start!’. De kinderen mochten die dag allemaal in hun sportkleding naar school komen. Vanaf maandag 7 oktober zijn we begonnen met onze voorleeswedstrijd. Er deden vele kinderen mee en het was heel spannend. Op maandag hadden we als winnaar Jurre. Op woensdag 9 oktober had Alyssa gewonnen. Donderdag volgde de uiteindelijke finale! Met uiterste concentratie hebben ze allebei heel goed hun best gedaan. Het werd een hele spannende finale die, uiteindelijk gewonnen werd door Alyssa. Alyssa gefeliciteerd! Ook wil ik alle voorlezers, die mee hebben gedaan aan deze voorleeswedstrijd feliciteren, want jullie hebben het allemaal prima gedaan! Op vrijdagmiddag was de afsluiting. Alyssa kreeg haar diploma en mocht jurylid zijn bij de grote voorleeswedstrijd. De grote voorleeswedstrijd tussen 4 kinderen uit groep 7 en 8 werd gewonnen door Nina.

(13-14 / 5b) Schoolreis naar het Archeon

(13-14 / 5b) Schoolreis naar het ArcheonDonderdag 12 september zijn we met de groepen 5, 6 en 7 naar het Archeon geweest.
Het was een super leuke dag. We liepen in groepjes door de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.Een groot park met heel veel activiteiten en actie.
We waren in de ijzertijd.
Er was ook een tempel en er was een badhuis.
Een grote speeltuin met een heeeeel groot houten kasteel en een doolhof was er ook.
Er was een arenagevecht en er was een romein.
Er was een ding wat heeeel grappig was echt heel leuk, meneer Jac moest de regels
voordoen.
Het winkeltje vond ik ook heel leuk.
Gaaf he? in de bus!
Dat was het.
BartIn het Archeon is veel te beleven, echt heel veel!
Je kan zwaardvechten en dat is wat ik gedaan heb. Ik heb het 2x gedaan en het was zo leuk.
We hebben slag 1 2 3 en 4 en we leerden onszelf te verdedigen en we mochten ook vechten tegen elkaar. Ik vocht met Mara en Loek en Teun en toen gingen we.
Het was de beste dag ooit!
Emma

Ik vond het leukste in het Archeon met het vlot varen naar de overkant.
Ook leuk was met pijl en boog schieten en we mochten iets kopen.
Het leuke dag, dat was het!
Nikita

Ik vond bij het Archeon het leuktste, pijl en boog schieten. Het allerleukste was dat ik een harnas aan had. En het Arena gevecht… maar waar ik toen niet tegen kon….. tegen het bloed.
Giel

(13-14 / 5b) Samen spelen.

(13-14 / 5b) Samen spelen.We zitten nu 4 weken in groep 5b en zijn met 22 kinderen. Het was natuurlijk even wennen om na een lange mooie zomervakantie weer met elkaar te werken, te leren, goed luisteren en te spelen.
We zijn ook begonnen met het KIVA-project. In onze eerste les hebben we geleerd hoe we gezellig samen met elkaar kunnen spelen.
Kijk maar eens op de foto’s om dat te zien.

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes