het nieuws van 2013-2014 van groep 7a


Meneer Martijn is geslaagd!

Hier Hiep Hoera! Meneer Martijn is geslaagd!!!

Afgelopen vrijdag kreeg meneer Martijn te horen dat hij geslaagd was.

PROFICIAT, Martijn!!!

We hopen dat je snel een baan in het onderwijs zult vinden.  Maar dit schooljaar nog eventjes bij ons blijven, hoor!

 

top ]

(13-14 / 7a) Koken op Fort Smakelijk

Op woensdag 18 juni hadden we een kookcursus in ‘t Fort Smakelijk. Toen we binnenkwamen kregen we eerst wat drinken. Daarna moesten we een schort aan en onze handen gaan wassen. Meneer Kees, de baas van Fort Smakelijk, legde ons van alles uit. Ook waren er verschilende koks die ons hielpen met het klaarmaken.

Toen alles klaar was, mochten we het zelf op gaan eten. We wisten niet dat we zulke lekkere dingen klaar konden maken. De kinderen hebben afgesproken dat ze hier met z’n allen een keer gaan eten!

Het was een leuke, leerzame ochtend. Voor herhaling vatbaar!

top ]

(13-14 / 7a) Weervisserij

Op dinsdag 17 juni gingen we naar de Weervisserij. Toen we aankwamen gingen we met z’n alle op de boot. En we moesten stinkende reddingsvesten aan. Toen stopte de boot in een keer en er kwamen twee sloepen aan. Daar mee gingen we naar de vis. Er zwom een duiker in de visnetten. Niet dat ze die gevangen hadden hoor. Maar die was foto’s aan het maken van een zandhaai. Hij geloofde dat die daar zwommen, maar wij niet. Toen de duiker weg was, zette ze een net in de opening zodat de vissen in de het net zouden zwemmen. Er zaten ook heel veel kwallen in het net; paarse en witte. De vissen werden met een emmer naar binnen gehaald. Er kwam echt super veel vis binnen. En al die vissen spartelden. Het leek het net alsof het regende. Maar er zat niet alleen Ansjovis in het net ook paling en een platvis, en nog een paar soorten waarvan ik niet weet hoe ze heten. Het zag er ook wel een beetje zielig uit. Maar het was heel leuk en ik weet nu hoe weervisserij werkt.

Emma

top ]

(13-14 / 7a) Winnaar quiz Jazz project!!!

Tekst volgt

top ]

(13-14 / 7a) Bezoek aan activiteitencentrum Pauwer

Stichting Pauwer

Eerst we zijn op de fiets naar het gebouw Pauwer gefietst. Daar werden we ontvangen door de medewerkers van Pauwer. Er waren mensen met een beperking en er waren ook mensen waar je het niet aan zag, bijvoorbeeld vergeetachtige mensen.

We gingen eerst naar de gymzaal. Daar kregen we wat te drinken en een koekje en ondertussen werd er wat uitgelegd wat ze daar allemaal doen. En toen zijn we in vier groepjes verdeeld. Je ging met je groepje naar bepaalde onderdelen en dat was: koken, schilderrijnlijsten maken of schuren, sporten en zakjes vullen voor een fabriek.

En toen we terug fietsten was het heel hardt aan het regenen. Het was een super ochtend!

Jil

top ]

(13-14 / 7a) Gymmen in de klas

Dinsdag 27 mei zijn we vanwege het enorme slechte weer niet naar de gymzaal gegaan. Omdat bewegen erg belangrijk is, hebben we in de groep alle stoelen en tafels aan de kant gezet en zijn we aan de slag gegaan. Op het digibord konden we alle oefeningen volgen. Nieuwsgierig geworden? Kijk maar snel naar de foto’s.

top ]

(13-14 / 7a) Geslaagd!!!

Vrijdag 23 mei deden de groepen 7 en 8 mee aan het praktijkexamen Verkeer.

HOERA!!! Alle kinderen van groep 7a zijn GESLAAGD !!!

Jongens en meisjes, van harte proficiat.

Foto’s volgen zo snel mogelijk.

 

top ]

(13-14 / 7a) Afsluiting Rode Draad

Hoera,

We zijn erin geslaagd om de wedstrijd ‘1 tegen allen’ winnend af te sluiten.

Op woensdag 23 april kwam Sakia van de bibliotheek bij ons in de groe controleren of we alle opdrachten gemaakt hadden. ALs we de wedstrijd zouden verliezen, moesten we een promotiefilmpje gaan maken voor de bibliotheek, maar zover kwam het niet. Na het laten horen van de rap, zei Saskia dat we het gehaald hadden.

Als prijs kregen we allemaal 1 dvd-bon van de biliotheek: we kunnen 1  DVD gratis voor 1 week huren. Super!

top ]

(13-14 / 7a) Drumles

Op maandag 12 mei kregen we drumles in groep 7a:

We hebben geleerd hoe de trommels klinken en hoe ze heten. We mochten ook mee klappen met een ritme. We hebben ook een beetje geleerd hoe je moet drummen, we hebben geleerd dat er twee soorten drumstellen bestaan: de elektrische en de akoestische drum. we mochten zelf ook een beetje drummen. De leraar heeft zelf ook gespeeld.

Tarik en Lucas

top ]

(13-14 / 7a) Koningsspelen

Op 25 april werd op de Krabbenkooi de Koningsspelen gehouden. We startten met een gratis gezond ontbijt. Daarna kregen we een dansclinic. Binnen korte tijd konden we met zijn allen dezelfde dans laten zien. Na de lunch in de klas gingen we naar buiten naar de super stormbaan, het springkussen en oud-Hollandse spelen. Het was een erg geslaagde dag!

top ]

(13-14 / 7a) Drama in de taal

Vrijdagochtend 4 april zijn de kinderen van groep 7a een workshop gaan doen over lachen. Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door het CKB. Die ochtend was er een lerares van het CKB. Zij gaf ons toen een leuke les, drama in taal, die dus over lachen ging. De kinderen mochten eerst verschillende soorten lachen bedenken. Daarna moesten de lachen op volgorde gezet worden van zacht naar hard. Toen moesten we alle lachen nadoen. Kortom het was een erg gezellige ochtend en we hebben veel gelachen!

Femke B en Daan

top ]

(13-14 / 7a) In de Pruikentijd

Op dinsdag 25 febr. kregen we vanuit het cumenu een stukje geschiedenis over de Pruikentijd. De juf die deze les gaf kon heel mooi vertellen. We moesten ook aan de slag. Van papier moesten we pruiken en een jurk maken. We konden onze creativiteit goed kwijt. We mochten knippen, vouwen, lijmen met lijmpistolen. Alles zag er aan het eind van de les super leuk en mooi uit.

Nieuwsgierig geworden? Kijk maar snel naar de fotos’s

top ]

(13-14 / 7a) Tutorlezen gestart!

Op dinsdag 18 februari zijn de groepen 7a en 7b gestart met tutorlezen.

Wat is tutorlezen: Kinderen uit groep 7 worden als maatje gekoppeld aan kinderen uit groep 3. Op dinsdag- , donderdag- en vrijdagochtend gaan de kinderen van 8.30 tot 8.40 uur in tweetallen lezen in een van de groepen. Op die dagen worden de kinderen op tijd op school verwacht zodat er om half 9 gelijk gestart kan worden.

Voordat gelezen kon gaan worden, maakten de kinderen eerst kennis met elkaar. Dat deden ze afgelopen vrijdag (zie foto’s).

Op dinsdag waren de kinderen allemaal op tijd binnen. Ze waren enorm enthousiast. Wilt u een indruk hebben hoe het lezen verloopt? Kijk dan naar de foto’s.

 

top ]

(13-14 / 7a) De ontdekfabriek

13 februari was het dan eindelijk zo ver. We gingen met de groepen 7 naar de ontdekfabriek in Eindhoven.

Om 8.45 uur bracht de ‘uitvindersbus’ ons naar Eindhoven. Daar aangekomen keken we eerst naar een geweldige film: ‘De uitvinder en het Zonnewiel’. Onze groep ging vervolgens zelf in de workshop ‘Screengreen’ een film maken. Deze werd opgenomen. Té gek.

Pas om 12.45 uur gingen we eten. Daar hadden we eigenlijk geen tijd voor. Na het eten kregen we de workshop: ‘de balancerende tijger’. Met een speciaal instrument (electrisch verwarmd ijzerdraadje) maakten we uit piepschuim een tijger.

Om ongeveer 15.30 uur waren we met de bus van De Ontdekfabriek weer terug bij school. Het was een súper dag. De ontdekfabriek is echt iets om nog eens keertje te bezoeken.

top ]

(13-14 / 7a) Vastenavend

De voorbereidingen voor de Krabbenkooi optocht zijn in volle gang.
Resultaat mag er zijn!

Me n’ebbe de len(g)te in ons kop!

 

top ]

(13-14 / 7a) Kerstdiner

Donderdag 19 december vond het kerstdiner plaats. Het was een gezellige, sfeervolle avond. Iedereen zag er prachtig uit!

Alle ouders en kinderen hadden met het klaarmaken van eten enorm goed hun best gedaan. Het was om te smullen.

Die avond waren er ook nog enkele optredens; muzikaal stukje, dans, liedje.

Kortom een avond om niet snel te vergeten.

Ouders, hartstikke bedankt voor alle moeite en het heerlijke eten!

top ]

(13-14 / 7a) Kerststukje maken

Op donderdagochtend hebben we in onze eigen klas een kerststukje gemaakt. Met allerlei meegebrachte spulletjes gingen we aan de slag. Het moest er allemaal heel feestelijk uit komen te zien, want die avond zouden de stukjes op de feestelijke tafels worden gezet. Of het gelukt is? Kijk maar naar de foto’s.

top ]

(13-14 / 7a) Skiën – klimmen bij Ego Indoor Ski

Op vrijdagmiddag 13 december mocht onze groep gratis gaan skiën en klimmen bij Ego Indoor Ski aan de Parallelweg.
Bij aankomst werden we over 2 groepen verdeeld. De ene groep ging skiën, de andere groep ging klimmen. Er waren verschillende begeleiders die ons goed hielpen.
Tot slot mochten we nog met een slee de helling af. Super!
Het was een hele leuke middag.

top ]

(13-14 / 7a) Voorlichting Vuurwerk

Op dinsdag 3 december kwamen de groepen 7a en 7b bij elkaar om te luisteren naar een voorlichting over vuurwerk.

Er werd uitleg gegeven over de gevaren van het afsteken van vuurwerk, de momenten waarop vuurwerk afgestoken mag/kan worden. Ook het illegaal vuurwerk, hetgeen ten zeerste werd afgeraden, kwam aan bod.

We hopen dat uw kind n.a.v. deze voorlichting op de juiste manier weet om te gaan met vuurwerk en gaan voor een veilige jaarswisseling. U, als ouder, speelt overigens ook erg belangrijke rol: begeleid uw kind als hij/zij evt. vuurwerk mag afsteken.

top ]

(13-14 / 7a) Sinterklaas

Op 5 december kwamen we al vroeg naar school om onze surprises in de klas te brengen. Er waren hele kunstwerken bij en ook was er hard gewerkt aan het maken van een gedicht. We hadden de hele ochtend nodig om uit te pakken.

‘s Middags namen Daan, Femke, Richard en Amber het roer over. Zij lieten de andere kinderen in een circuitvorm allerlei opdrachten uitvoeren: papier happen, vingerhaken, puzzels maken.

‘s Middags kwamen Sinterklaas en de Pieten langs. We verrasten hen met een leuke dans.

Het was een superdag. Wil je nog eens terugkijken. Op de foto’s zijn alle surprises, het spel, de komst van en dans voor de Sint en Pieten te zien.

top ]

(13-14 / 7a) Rommelpieten

Woendag 20 november was het weer zover. De rommelpieten hadden weer een bezoekje aan de Krabbenkooi gebracht en ook onze groep waren ze niet vergeten.

Kijk maar naar de foto’s

top ]

(13-14 / 7a) 1e prijs Energieproject!

Op dinsdag 19 november heeft in de Stoelemat onze groep (7a) met het ontwerp ‘de levende droger’ het energieproject Braintrigger gewonnnen.  De prijs bestond uit 16 toegangskaartjes van de ‘Ontdekfabriek’ in Eindhoven. Emma, Amber, Janke en Kyara, die het ontwerp presenteerden, kregen nog een knijpkat.

Groep 7b van de Krabbenkooi en groep 8 van de SanctaMaria kregen een eervolle vermelding.

Gelukkig kwam meneer Erik ons donderdag vertellen dat we met de hele klas naar toe mogen!. De juf gaat nog regelen wanneer we gaan. Als we geweest zijn, laten we weten hoe het is geweest.

De foto’s geven een indruk van die avond.

top ]

(13-14 / 7a) Energieproject

Hallo allemaal, Afgelopen 2 weken is er in de groepen 7 hard gewerkt aan het bedenken van een slim, leuk idee om energie te kunnen besparen. Zo werd gedacht aan de wijze waarop de waterkoker wordt gebruikt; het inzetten van dieren om een droogmolen te laten draaien, zonnecellen op de mobiel om mobiel op te laden, enz. Op de foto’s (www.krabbenkooi.nl / groep 7a / actueel) zijn de knutselwerkjes te zien. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om energie te besparen door mens en/of dier in te zetten voor het drogen van de was. Onze uitvinding is: de levende wasdroger!

TWEE BELANGRIJKE MEDEDELINGEN:

* Onze groep kan met het idee een prijs winnen. Daarvoor hebben we een heleboel stemmen nodig. Zou u onze groep willen steunen door uw stem uit te brengen op http://www.braintrigger-challenge.nl/2586.U ziet ‘De levende wasdroger’ . Klik op ‘STEM’.  U ontvangt dan een e-mail bericht, waarin u gevraagd wordt om uw stem te bevestigen.  DOEN HOORGeef dit ook door aan familieleden, vrienden, enz. We willen ons idee graag aan iedereen laten zien en horen. Wie weet is het iets voor de toekomst.

* A.s. dinsdagavond 19 november kan een ieder vanaf 18.30 uur in De Stoelemat ‘de levende wasdroger’ in het echt gaan bekijken. Vier kinderen uit onze groep presenteren tijdens de energiemarkt hun energiebesparende idee. Zij mogen van achter een tafel aan ieder, die een bezoek brengt aan de energiemarkt, hun idee uitleggen. Samen met 2 andere groepjes (groep 7b  Krabbenkooi en groep 8 Sancta Maria) strijden ze om de prijs ‘het beste energiebesparende idee. Er is die avond een jury aanwezig die langs de tafels zal lopen.

Om 18.30 UUR  gaat voor het publiek de deur open. De 4 kinderen zouden het super vinden als hun klasgenootjes / kinderen van de Krabbenkooi samen met ouder(s) komen kijken en hen aan moedigen. Hopelijk bent u samen met uw kind ook van de partij. Hoe meer kinderen van de Krabbenkooi aanwezig zijn, des te beter. Om 19.00 UUR zal bekend worden gemaakt wie van de 3 groepen gewonnen heeft. De 4 kinderen zullen tot 20.00 UUR hun idee blijven presenteren.

U KOMT TOCH OOK?

top ]

(13-14 / 7a) Kinderboekenweek

Woensdag 2 oktober vond de opening van de Kinderboekenweek plaats. Thema van dit jaar is Klaar voor de start! Die dag mochten we met zijn allen in sportkleding naar school komen. Kim en Ramona lieten op het Kindeboekenweeklied een mooie dans zien. Super! Tot en met 12 oktober zullen we ons in de klas heel veel bezighouden met lezen; boekengym, de boekenmarkt, de voorleeswedstrijd, taal-leesoefeningen enz. Op 8 oktober mogen de kinderen tijdens de boekenmarkt (14.10-14.30) een boek kopen. ‘s Avonds is er voor de ouders een informatieavond. De foto’s (er volgen er nog meer) geven een indruk van diverse activiteiten.

top ]

(13-14 / 7a) Schoolreis Archeon

Op donderdag 12 september hebben we met de groepen 5, 6 en 7 het Archeon in Alphen aan de Rijn bezocht. We beleefden er 3 periodes uit de geschiedenis: de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Het was heel leuk en ook heel leerzaam. We kregen een beeld van hoe het er vroeger allemaal aan toeging: vechten met zwaard en schild, het maken van kaarsjes, meten met 13-knopen-touw en nog veel meer. Meest spectaculaire was wel het varen in boomstammen. Kaan viel hierbij in het water. Gelukkig hadden ze in het park een droger, zodat hij weer droog de bus in kon.

Deze dag sloten we af met een gladiatorengevecht. Meneer Jac mocht tijdens het gladiatorengevecht als ‘Kolossos’ aan het werk gaan.

Al met al zeker nog eens een bezoekje waard!

top ]

(13-14 / 7a) Practicum Natuur

In de eerste weken zijn we gestart met natuurlessen over ‘groeien’. Een onderdeel van deze lessen is: de verandering van de meelworm in de meeltor.

Op woensdag 4 september hebben we in een door ons meegenomen glazen potje 10 meelwormen + gekruimeld beschuit gedaan. Daarna werd de pot afgesloten met een vochtig doekje / elastiekje. Om het potje werd een zwarte koker gezet. Elke dag bij binnenkomst maakten we het doekje vochtig zodat de meelwormen niet uit zouden drogen.

Inmiddels zijn we 2 weken verder. Bij sommigen van ons is de meelworm al veranderd in een tor.

Nieuwsgierig geworden? Kijk maar snel naar de foto’s!

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes