het nieuws van 2013-2014 van groep 8b


Musical 8b 26 juli 2014

(13-14 / 8b) Musical 8b 26 juli 2014U heeft natuurlijk de musical reeds gezien, maar om een nieuw perspectief te bieden hier enkele foto`s gemaakt vanuit het publiek.

(13-14 / 8b) Praktijkexamen op de fiets 8b

(13-14 / 8b) Praktijkexamen op de fiets 8b We mochten als eerste richting de Darvi om daar uitleg te krijgen over de dode hoek bij bussen en vrachtwagens. De chauffeurs die dit deden waren zeer gedreven en wij lette goed op en mochten natuurlijk ook zelf ervaren wat je ziet als chauffeur. Tussendoor speelde we spelletjes. Om 12 uur `s middags begon het echte werk. De kinderen moesten op de fiets een vast traject afleggen en werden onderweg scherp in de gaten gehouden door verschillende posten op strategische plekken. Na het rondje werden we uitgenodigd in de speelzaal voor de uitreiking van de verkeersdiploma`s. Dit gebeurde door onze wijkagent Frank Nolten die dit met zichtbaar plezier deed.
Zo het eerste papiertje hebben ze op zak en kunnen jullie als ouders/verzorgers de kinderen met een gerust hart op weg naar school laten gaan.

(13-14 / 8b) Koningspelen 2014 8b

We hebben op koningsdag verschillende activiteiten gedaan.
We begonnen ‘s morgens met een ontbijtje dat smakelijk en gezellig was. Vervolgens hadden we een dansclinic van Boogie Down. Hier kregen we verschillende moves aangeleerd en de filmpjes staan hieronder met een link, zodat je gelijk een goede indruk krijgt.
Tussen door hebben we getekend en lekker buiten gelunched. ‘s middags mochten we nog oudhollandse spelletjes doen en vervolgens lekker op een tweetal springkussens springen en klauteren. Om twee uur ging iedereen i.v.m. het continurooster met vakantie.

(13-14 / 8b) Rode draad en gala

(13-14 / 8b) Rode draad en galaAls school nemen wij deel aan het Rode Draad project van de bibliotheek. Waarbij het leesplezier voorop staat. In alle groepen zijn verschillende activiteiten. In groep 8 hebben we een project waarbij boeken en films met elkaar vergeleken worden. Er worden eerst groepjes gemaakt die een boek gaan lezen bijv. Kruimeltje. Daarvan maken de kinderen een kort boekverslag en gaan ze met hun groepje de film bekijken. deze twee worden vergeleken en daar maken ze een overzicht van via een poster en een bijbehorende presentatie. Om hun film/boek te promoten maken ze verschillende reclame items, zoals flyers. Na de presentaties wordt een boek/film verkozen voor de Oscar. Dit doen wij in een galasetting. Alle kinderen wordt verzocht in gala aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Oscar. En wat zagen de kinderen er prachtig uit. Kijk maar naar de foto`s die hieronder staan. IN groep 8b heeft de film/boek ‘Het leven van een loser’ gewonnen en die hebben we na afloop van de uitreiking samen met de hele groep bekeken onder het genot van een drankje, chipje en paaseitje.

(13-14 / 8b) Skateclinic 8a en b

(13-14 / 8b) Skateclinic 8a en bDit jaar ging de skateclinic gelukkig door en we hadden dan ook mooi skateweer. Om 10 `s morgens hadden de groepen 8a en b een skateclinic aan de Boulevard. Eerst werden de regels uitgelegd en vervolgens mochten de leerlingen spullen halen die ze niet in bezit hadden. Dit duurde even mede omdat er enkele kinderen hun eigen spullen niet bijhadden. De groep werd in tweeën gesplitst. Beginners en gevorderden. Bij de beginners lag de nadruk op het leren remmen en bochten maken d.m.v. spelvormen. Bij de gevorderden ging het verder en mochten de kinderen obstakels nemen, waaronder een schans en wip.
Na ruim een uur was de clinic gegeven en werd alles weer ingenomen en gingen de groepen weer naar school terug. Wat mij overigens opviel was het geringe aantal valpartijen.
De foto bij het stukje verbeeldt een eend die in een plantenbak aan het broeden is.

(13-14 / 8b) vastenavond 8b 2014

(13-14 / 8b) vastenavond 8b 2014We hebben dit jaar extra ons best gedaan om goed voor de dag te komen tijdens de optocht. Al snel was er het idee en enthousiasme om het uit te werken. We zijn begonnen met het maken van hoedjes van papier-maché daarin hadden ze een stuk steekschuim verwerkt en de hoedje vervolgens geschilderd in groen/bruin. In het steekschuim zouden bloemen geprikt worden die de we ook gemaakt hebben. Er werden ook twee mollenhoedjes gemaakt. Ondertussen werden het spandoek met daarop ons thema: “Me ebbe ‘t voorjaar in ons kop, mar war stikt d’n mol ze kop op!” Een koe is uitgezaagd en beschilderd. Ook zijn we aan de slag gegaan om op vier lakens mollengangen en mollen te tekenen/schilderen. Op een van de laatste dagen hebben een aantal kinderen de groene grasmat vastgeniet op een zelfgemaakt frame van hout. Ook hebben we gaten in de grasmat gemaakt om de hoofden van de kinderen doorheen te steken. Op vrijdag ochtend hebben we de mollengangen aan de grasmat gemaakt. We hebben met de hele groep geoefend op onze act. Op een seintje zouden we ons zelfgemaakte liedje zingen. De koe (kalf) zou een paar vlaaien droppen en deze werden opgeschept in de kruiwagen door de boeren. De andere kinderen gingen na het liedje onder de grasmat lopen en de boeren bestrooide het grasveld met mest uit de kruiwagen (confetti). De kinderen staken hun hoedje met bloemen door een gat en ook de mollen lieten hun kopjes zien. De mollen werden door de boeren gemept en we sloten snel aan bij de rest van de optocht. Daar vielen heel wat gaten in door onze omvangrijke act. We kwamen aan bij café de Kroon waar we met z’n alle uitkeken naar de uitreiking. We hebben gewonnen, we hebben gewonnen, olé, olé, olééé’. De wisseltrofee is voor dit jaar in groep 8b te vinden. Hieronder enkele foto`s maar bij actueel kunt u nog veel meer foto`s zien.

(13-14 / 8b) Sinterklaas 8b 2013

(13-14 / 8b) Sinterklaas 8b 2013Het was weer een heftige aanloop naar de surprises in groep 8b. Natuurlijk hadden we, nadat de briefjes met lijstjes getrokken hadden, alles geheim gehouden. Na één dag waren er ongeveer nog 10 personen die nog niet van elkaar wisten wie ze hadden.
De sint werd onthaald en een wekker had daarin een promintente rol. De surprises waren van hoge kwaliteit. Ik noem er een paar: De Peperbus, kaptafel, honkbalveld, grabbelton, voetbalspel en een pijpconstructie. De gedichten waren weer als vanouds al werd er weinig begonnen met de bekende zin; Sint zat te denken wat hij…… zou schenken. Internet is een veel gebruikt medium om tot een goed gedicht te komen. Onder het genot van een pepernoot en ranja werden de surprises uitgpakt en de buit binnengehaald. Het was een geslaagde dag die we afsloten met een filmpje.

(13-14 / 8b) Halloween 8b

(13-14 / 8b) Halloween 8b We hebben in de groep landhuizen en kastelen gemaakt met als thema enge en griezelig. Dat konden de groepjes waarin gewerkt werd mooi en eng invullen. Donderdag kwamen een heleboel kinderen als engerd naar school.

(13-14 / 8b) Klassenwinnaar groep 8b

(13-14 / 8b) Klassenwinnaar groep 8bIeder jaar wordt er een voorleeswedstrijd gehouden op de Krabbenkooi. Daar doen de groepen 7 en 8 aan mee om uit te maken wie de school mag vertegenwoordigen naar de gemeente en eventueel verder. Voor 8b waren er 7 leerlingen die meededen om de beste van de klas te worden. Kirsten, Ryan, Jasper, Jette, Maud, Sara en Max. En de winnaar die onze groep gekozen heeft is Sara. Sara mocht onze groep vertegenwoordigen bij de schoolwedstrijd. Ze las met overtuiging en wist iedereen vast te houden met haar gelezen stuk. Ze heeft helaas net niet gewonnen.

(13-14 / 8b) Verjaardag 8b 13/14

(13-14 / 8b) Verjaardag 8b 13/14De rest van de school was op schoolreis, dus we hadden de hele school tot onze beschikking om onze verjaardagen te vieren.
Allereerst hebben we een rondje cadeaus gedaan in elke groep 8 en vervolgens hebben we verschillende spelletjes gedaan.
Wij begonnen met het Zweeds-loopspel, waarbij je per tweetal vragen moest gaan zoeken door de hele school. Er werd verbeten gezocht naar de verschillende vragen en een enkele vraag werd niet gevonden. Na de pauze hebben we spookje trek gedaan, waarbij er in tweetallen gestreden werd om een touwtje zo snel mogelijk op te winden. de winnaars waren Yorrick en Selina. Toen hebben we een vreetspel gehouden. Er moest met de dobbelsteen zes gegooid worden. Dan trok je een berenmuts, hesje en broek aan en mocht je telkens drie kruidnoten in je mond doen en opeten. Net zolang tot er weer zes gegooid werd. ‘s middags hebben we samen met de andere groep acht groepjes van 4 gevormd die verschillende spellen deden in circuitvorm. Sjoelen, koekhappen, basketballen, spijkerpoepen en slaan enz.
Ik heb heerlijk genoten van het enthousiasme van de groep en de gezellige sfeer in de groep. Natuurlijk dank ik iedereen voor de vele kkilo`s drop en andere leuke cadeaus.

(13-14 / 8b) Tutorlezen

(13-14 / 8b) TutorlezenDit jaar wordt er bij ons op school voor eerst tutor gelezen.
Dat is het koppelen van een leerling uit de bovenbouw aan een leerling van de middenbouw om samen te gaan lezen zodat de kinderen van de middenbouw extra hardop kunnen lezen en zo meer leeskilimeters maken. Voor de bovenbouw leerlingen is het een goede manier om hun kennis over te dragen aan ander leerlingen en zich daar verantwoordelijk te voelen.
De beide groepen 8 mochten het spits afbijten en werden gekoppeld aan de groepen 4. Het was wel spannend want ze wisten niet hoe het zou gaan. Luisteren de kinderen naar elkaar, geven ze goede manier aanwijzingen en beginnen we op tijd. Ik mag wel zeggen dat iedereen heel enthousiast is en dat de leerlingen ook goed op elkaar reageren. Ik krijg enthousiaste kinderen terug in de klas en zie alleen maar positieve interactie tussen de verschillende leerlingen.

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes