6b – Bodemdiertjes vangen en determineren


2016-04-19 10.51.04 uur Groep 6b - Bodemdiertjes vangen (IMG_1772)De afgelopen twee weken is groep 6b van De Krabbenkooi weer in de natuur aan de slag geweest. Deze keer hebben we bodemdiertjes gevangen. Daarvoor moest natuurlijk eerst een bodemdier-stofzuiger worden gemaakt, want in eerste instantie voelt niemand er iets voor om die kleine kriebelbeestjes te vangen.

In de klas hebben we met een glazen potje, deksel en twee plastic buisjes deze slimme dierenvanger gemaakt. Iedereen was natuurlijk erg benieuwd of het ding ook zou werken. Op dinsdag 19 april gingen we naar Kijk in de Pot om met zijn allen op zoek te gaan naar deze kleine beestjes. Toen we eenmaal op een mooie plek waren aangekomen, gingen de kinderen tussen stenen, in de grond en oude verrotte boomstammen op zoek. Na eerste aarzelingen gingen de eersten leerlingen door de knieën om dat kleine spul eens van dichterbij te bekijken. Al gauw waren ze over hun angsten heen en waren er weinig bodemdieren veilig voor de stofzuigers. Als het nodig was, werden de beestjes gewoon handmatig in de verzamelpot gedaan.

Terug in de klas gekomen kregen de kinderen een speurkaart om uit te zoeken wat ze nu dichtbij op hun tafel hadden staan. In tweetallen gingen de speurneuzen van groep 6b aan de slag. Ze kwamen van alles tegen: pissebedden, wormpjes, duizendpoten, slakjes, spinnetjes, enz. ’s Middags hebben we de beestjes weer in de natuur vrij gelaten. Het was een hele leerzame  ochtend.

Kijk hier voor nog meer foto’s.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook