Bezoek aan het Markiezaat College MBO vliegtuigtechniek


Evenals vorig jaar konden wij met groep 8 een bezoek brengen aan het Markizaatcollege vliegtuigtechniek te Woensdrecht. Dit om wat meer aandacht te geven aan techniek en technische beroepen.

Natuurlijk gingen we, om alvast te oefenen voor het kamp, met de fiets. Gelukkig waren de ouders en Familie van Jelle, Mitchel, Femke, Wouter, Joris, Megan, Vanity, Anthonie, Mike en Sanne bereid om mee te fietsen en begeleiden. Zonder hen zou het niet hebben kunnen doorgaan, mijn dank daarvoor. Lekker met opvallende hesjes aan en met een grote groep van wel 58 personen fietsen we via zuidgeest richting Hoogerheide. Er waren wat misverstanden tijdens het fietsen, waardoor er enkele valpartijen hebben plaatsgevonden. Gelukkig niets ernstigs. Ook is er altijd wel iemand met een ondeugdelijke fiets, zucht.

Daar aangekomen kregen we eerst een presentatie, die helaas wat minder voorbereid was dan vorig jaar, vervolgens pauzeerden we even en kregen vervolgens onder begeleiding van enkele enthousiaste leerlingen een rondleiding met uitleg over de opleiding en hun faciliteiten. Na afloop kregen alle deelnemers nog een tasje met aanvullende informatie over de opleiding en wat er op het terrein nog meer aan luchtvaartbedrijven zit.

Wij weer terug fietsen en de fitheid van de kinderen bleek minder hoog dan de heenweg. Daarom kunnen wij alleen maar aanraden te gaan fietsen met de kinderen voor we op kamp gaan. Dit was ongeveer een kilometer of 8/9, straks is het rond de dertig kilometer die gefietst moet worden.

In de diavoorstelling hieronder staan enkele foto`s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Facebook