Archief


(11-12 / 1-2a) bezoek dierenpraktijk DE ZOOM
(11-12 / 1-2a) bezoek dierenpraktijk DE ZOOMDonderdag 6 oktober hebben wij een bezoek gebracht aan dierenpraktijk DE ZOOM.
We kregen er een rondleiding en een duidelijke uitleg.
We namen een kijkje in diverse ruimtes.
De foto’s spreken voor zich. De kinderen waren onder de indruk bij het zien van het schoonmaken van de tanden bij twee honden, die eerst onder narcose werden gebracht.
Na ongeveer drie kwartier kwam er een eind aan ons bezoek.
Alle kinderen kregen een verrassingspakket mee naar huis.
Met dank aan de mama van Ante, Jesse, Lana, Jolein en Fenne, die zo lief waren om ons met de auto te brengen en halen!!
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Bezoekje dierenwinkel
(11-12 / 1-2a) Bezoekje dierenwinkelOp dinsdag zijn we met zijn allen naar de dierenwinkel geweest. We hebben er veel gezien! Kijkt u maar!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Cu-menu: Het ideeënhuis
(11-12 / 1-2a) Cu-menu: Het ideeënhuisOp maandag 6 februari kwam er een echte kunstenares bij ons in de klas. Ze nam een heel gek huis mee en zette het in het midden van de kring. De kunstenares vroeg ons wat nou eigenlijk allemaal kunst is, hoe maak je het en wat heb je er voor nodig? Ze liet ons een kijkje nemen in het huis. Het huis was heel klein er stond een scheve trap, een spiegel op de grond en verschillende doosjes waar iets in zat. In het huis woonde een hoekigehond. Die gingen we tekenen in de lucht. Ook dronken we thee in allerlei kleuren. Toen de kunstenares klaar was met haar verhaal mochten we allemaal een eigen ideeënhuis tekenen.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Cu-menu dansen in het sprookjesbos
(11-12 / 1-2a) Cu-menu dansen in het sprookjesbosOp donderdag 15 maart kwam de juf van het Cu-menu weer met ons dansen. Dit keer danste we het verhaal van Hans en Grietje!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Gezond tussendoortje
(11-12 / 1-2a) Gezond tussendoortjeOmdat we op De Krabbenkooi het eten van groenten en fruit heel erg belangrijk vinden zijn de woensdag, donderdag en vrijdag vaste fruitdagen geworden! De kinderen moeten dan zelf een stukje fruit of groente van thuis meenemen, die ze dan vervolgens heerlijk in de pauze op kunnen eten! Dat is smullen!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Groep 2 op visite in groep 3
Maandag 11 juni gaan de kinderen die volgend jaar naar groep 3 gaan een kijkje nemen in groep 3. Wat doen ze allemaal in groep 3? Wat gaan we daar leren? Welke juffen zijn daar?

Het is alvast een voorproefje op het echte stoeltjes passen!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Groep 3 op bezoek in de klas
(11-12 / 1-2a) Groep 3 op bezoek in de klasDat was gezellig!

Groep 3 kwam een middagje terug in de klas. We mochten de kinderen vragen stellen hoe het is in groep 3 en we hebben ook nog even samen gespeeld!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Juffendag!
(11-12 / 1-2a) Juffendag!Op vrijdag 25 mei waren alle kleuterjuffen jarig en dat hebben we gevierd!
Wat was het een groot feest. De kinderen konden heerlijk spelen en hebben heerlijk gesnoept en gedronken!
En wat zijn wij verwend met al die mooie cadeau’s
– hele mooie tekeningen
– een tomaten plantje
– een ketting
– een een hele mooie kaarsenhouder met geurzeepjes!

We hebben enorm genoten en een hele leuke verjaardag gehad!

Heel erg bedankt!
Klik hier voor de hele leuke foto’s!
(11-12 / 1-2a) Kerstmis
(11-12 / 1-2a) KerstmisOp woensdag 21 december hebben we met de hele klas kerststukjes gemaakt! Wat was dat leuk om te doen en wat zijn ze mooi geworden. De mama en oma van Jesse kwamen ons een handje helpen. Heel erg bedankt namens de kinderen en de juffen.
Donderdag 22 december was het zover, eindelijk drie keertjes naar school. Er waren heel veel lekkere hapjes gemaakt en hebben daar heerlijk van gegeten. Ook hebben we een modeshow gehouden om eens te kijken hoe mooi alle kinderen eruit zagen.
Het was een leuke avond.
Nu gaan we lekker genieten van onze vakantie! Hele fijne feestdagen!!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Kobus op bezoek
(11-12 / 1-2a) Kobus op bezoekDe oma van Jesse kwam bij ons in de klas op vistite samen met haar hond Kobus. Wat was dat gezellig, we mochten met hem spelen en hem aaien. Helaas kon Kobus niet heel de middag blijven!
Bedankt oma van Jesse en Kobus dat jullie bij ons op visite kwamen!
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Kunst in de klas
(11-12 / 1-2a) Kunst in de klasWe hebben niet alleen bij de kunstenaar kunst gemaakt maar ook in de klas.

– Allereerst hebben we een mooi moederdag cadeau gemaakt
– We zijn allemaal even Piet Mondriaan geworden
– We gingen mengen/ toveren met kleuren
– En we hebben een zelfportret gemaakt!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Kunstproject
(11-12 / 1-2a) KunstprojectVan 16 april tot en met 25 mei werken we met alle kleutergroepen aan het thema “kunst”. Een thema waar allerlei mogelijkheden in zijn. Er komen verschillende zaken aanbod o.a.: kunstenaars, het museum, kunstwerken, wat vind je mooi en wat niet en waarom niet, kleuren, technieken, etc.

Kinderen leren welke verschillende kleuren er zijn en het verschil tussen lichte en donkere kleuren duidelijk maken.

Kinderen laten ervaren dat mooi of niet mooi vinden van kunst allemaal mag, iedereen mag er het zijne van vinden.

Kinderen zelf kunst laten maken.

Kinderen leren wat een museum is en wat je daar kunt zien.

Op maandag 16 en dinsdag 18 april zal onze groep op bezoek gaan bij het kunstatelier naast de school. In het atelier krijgen de kinderen een rondleiding en gaan ze zelf ook heel creatief aan het werk om een prachtig schilderij te maken. Sinds een jaar zit dit kunstatelier naast onze school. Yvonne van Stiphout en Ton Smolders zijn de trotse eigenaren.

Zij hebben in de Kortemeestraat nog een winkel “Small Art Gallery”. Beiden creëren ze mooie dingen, schilderijen, gedichten en boekjes. Iedere vrijdag en zaterdag is de gallery geopend en kan ieder die dat wil er naar binnen om te kijken naar het moois dat er is tentoongesteld. Ton en Yvonne hebben als echtpaar beiden veel liefde voor de kunst. Ze kunnen er heel gedreven over vertellen. Ze hebben veel van de wereld gezien en in verschillende landen gewerkt en geëxposeerd. Uiteindelijk zijn ze in Bergen op Zoom neergestreken.

We vinden het heel leuk dat Ton en Yvonne ons willen ondersteunen in dit project. De klas die de mooiste schilderijen bij hun maakt wint zelf een prijs!
Binnenkort kunt u hier leuke en kunstzinnige foto’s bewonderen!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Lentemarkt
(11-12 / 1-2a) LentemarktDe eerste Lentemarkt was een groot succes.

We opende de avond met optredens van de verschillende klassen en vervolgens mochten de kinderen hun werkjes verkopen.

De leerkrachten hebben deze avond als heel leuk en gezellig ervaren we hopen dat dat voor de ouders en de kinderen ook zo was!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Naar de Kapper
(11-12 / 1-2a) Naar de KapperWat hebben we de afgelopen drie weken een leuk thema gehad! We hebben gewerkt over de kapper!!!
We hebben weer heel veel moois gemaakt en gespeeld in onze eigen kappershoek.
Maar het allerleukste was toch wel het bezoekje aan de kapsalon van de mama van Ante! De jongens kregen daar allemaal een beetje blauwe gel in het haar en de meisjes allemaal een hairextension!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Naar de Verkeerstuin
(11-12 / 1-2a) Naar de VerkeerstuinOp dinsdag 5 juni zijn we samen met de klas van juf Meike naar de verkeerstuin geweest! Het zonnetje scheen dus de kinderen konderen heerlij fietsen of spelen in de speeltuin.
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Nationale Rekendag 2012
(11-12 / 1-2a) Nationale Rekendag 2012’Grote Rekendag, al tien jaar beestachtig leuk’. Dat is het thema in het jubileumjaar van De Grote Rekendag die op 18 april 2012 wordt gehouden. De thematische aanpak kan veel rekenactiviteiten opleveren, ook in de kleutergroep. Dieren worden vergeleken qua grootte en pootjes worden geteld. Bij de verzorging moet de hoeveelheid voedsel afgemeten worden.
Kortom een heleboel leuke activiteiten die de kinderen gaan doen.

Tijdens deze rekendag komen de peuters van ‘Peuterspeelzaal de Kreukeltjes’ en de leerlingen van groep 8 naar de dependance. De Leerlingen van groep 8 gaan de kleuters en peuters begeleiden bij de activiteiten!
Houdt de site in de gaten voor de foto’s!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Nog meer dieren!
(11-12 / 1-2a) Nog meer dieren!Om het project dieren goed af te sluiten kregen we op dinsdag 18 oktober nog meer dieren op bezoek.
We kregen bezoek van Eddy en Freddy de baardagamen, Stoffel de landschildpad, varaan Guus en ook waren er twee slangen.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Paasochtend
(11-12 / 1-2a) PaasochtendOp vrijdag 6april hebben we met alle kinderen een gezellige paasochtend gehad. Alle kinderen hadden een ontbijtje bij en kregen van de juf een lekker eitje. Na het ontbijt stond de paashaas op ons te wachten en hebben we hem geholpen om paaseitjes te zoeken.
Weer terug op school aangekomen hebben we met heel de klas een paashazenmasker gemaakt! Het was een geslaagde ochtend. En alle mama’s die ons geholpen hebben, heel erg bedankt!
Klik hier voor de foto’s
Filmpje paaseitjes tellen met de paashaas
(11-12 / 1-2a) Project dieren
(11-12 / 1-2a) Project dierenIn de klas werken we op dit moment over dieren. We hebben al veel gemaakt en in de klas opgehangen, komt u maar eens kijken naar onze zelf gemaakte papegaaien, olifanten, krokodillen en pauwen. In de kring mochten de kinderen over hun eigen huisdier vertellen. Bekijk de foto’s en zie wat we nog meer doen!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Rekencircuit Lente
(11-12 / 1-2a) Rekencircuit LenteTijdens het thema lente stond er een leuke rekencircuit voor ons klaar waar alle kinderen aan mee hebben gedaan. Wat moesten we allemaal doen tijdens dit circuit:
– De groei van een kikker in de juiste volgorde plakken
– Diverse groeipuzzels maken
– Een lente kleurplaat inkleuren met de zandloper
– Seizoenskaartjes sorteren
– En zelfontdekken van tijd d.m.v. wekkers, horloges, agenda’s, kalenders enz
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Sinterklaas, De rommelpieten in de klas
(11-12 / 1-2a) Sinterklaas, De rommelpieten in de klasWe zijn nu al een paar weken aan het werken over Sinterklaas.
Een aantal kinderen hebben het paleis van de Sint in de bouwhoek gemaakt, we hebben een pakjesmagazijn en de werkkamer van de Sint.
Op woensdagochtend schrokken we ons allemaal een hoedje! De rommelpieten waren langs geweest en een rommel dat ze gemaakt hadden. Nu moesten wij het opruimen. “Rommelpieten volgende keer wel opruimen hoor!”
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Slangen in de klas
(11-12 / 1-2a) Slangen in de klasWat was dat spannend zeg. Op dinsdag 11 oktober kwamen er vijf slangen op visite in de klas.
Robbert kwam binnen met een hele grote doos…. Wat zou daar nou in zitten?
Eerst ging Robbert ons wat vertellen, dat er slangen zijn in heel veel verschillende kleuren; blauw, groen, rood, wit enz en dat een slang ruikt met zijn tong.
Al snel kwam de eerste slang uit de doos, een hele mooie rode.
Na het zien van de slangen mochten alle kinderen de rode slang vasthouden, brrrr wat een stoere kinderen hebben wij in de klas.
En natuurlijk bedanken we Robbert dat we zijn slangen mochten bekijken.
Bekijk snel de stoere kinderen op de foto’s!
Klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2a) Sportdag
Op woensdag 13 juni is het weer zover, de sportdag!
We hopen op mooi weer zodat we er een leuke en sportieve ochtend van kunnen maken.
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Techniek
(11-12 / 1-2a) Techniek De afgelopen twee weken hebben we in de klas hard gewerkt aan techniek. We hadden allemaal verschillende dagen die een thema hadden, zo hadden we: appeldag, techniekdag, paddenstoelendag en bouwdag. We hebben lekkere appelmoes gemaakt, champignonsoep, onze eigen badzout en nog veel meer.
Bekijk de leuke foto’s
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2a) Vastenavend
(11-12 / 1-2a) VastenavendOp dit moment vieren we vastenavend in onze klas! We hebben een muziekhoek op de gang waar we met instrumenten lekker “hard” muziek maken en waar we andere muziekspelletjes kunnen spelen. Ook zijn we natuurlijk weer volop aan het knutselen we maken; de peperbus, een nieuw pak voor de nar, prins, gròòtste boer en steketee, we maken onze eigen carnavalswagen en we knutselen hard voor onze echte optocht die we gaan lopen met de klas. We lopen dit jaar als katten, we lopen namelijk allemaal op de “Ketwollek”!

Op maandagmorgen kwam Brechje bij ons op visite. Zij had een instrument meegenomen. Maar wat voor één, we gingen eerst eens raden wat er in de koffer zou kunnen zitten; speelgoed, een gitaar, kleren, snoep,enz alles kwam voorbij behalve wat er echt in zat. Een “TROMBONE”, we hebben gekeken hoe hij eruit zag, wat voor geluid hij maakt en we mochten het zelf ook eens proberen! Pfff dat was nog niet zo makkelijk om er geluid uit te krijgen. Het was wel super leuk! Namens de kindjes en de juffen, Brechje bedankt!!

Ook hebben we dit jaar weer een vastenavend rekencircuit gehad.’ Bekijk snel de foto’s
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Vastenavend optocht
(11-12 / 1-2a) Vastenavend optochtWat hebben we een leuke optocht gehad! En wat deden de kinderen het SUPER goed! Ons motto was “Ketwolluk” De kinderen zagen er uit als echte katten en konden als de juf op het trommeltje sloeg ze ook heel goed nadoen! Miauw!
Juf Hetty en juf Petra zijn super trots op de kinderen! En alle papa’s en mama’s die ons zo goed geholpen hebben, heel erg bedankt!

Bekijk snel de leuke foto’s! Heeft u thuis ook nog foto’s en wilt u ze met ons delen mail ze dan naar petra.loon@krabbenkooi.nl dan kunnen we ze ook op de site zetten! Alvast bedankt!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2a) Zomer
(11-12 / 1-2a) ZomerDe laatste weken tot de grote vakantie werken we in de klas aan het thema zomer. We hebben een schatkistproject dat we daarvoor gebruiken. We werken over het boek; “De allerleukste zomer van olifant”. Misschien heeft u de geknutselde olifanten al wel zien hangen! We gaan het daarbij hebben over water en schaduwen.

Maar natuurlijk mogen we het EK niet vergeten en hebben daarom een echte voetbalhoek op de gang!

Er zullen steeds meer foto’s bijkomen!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2b) Afscheid juf Priscilla
(11-12 / 1-2b) Afscheid juf PriscillaOp vrijdag 11 mei heeft juf Priscilla afscheid genomen van de klas. Haar stage periode zat er op. Ze is geslaagd voor haar opleiding en heeft op dit moment haar diploma in ontvangst mogen nemen. Wij willen op deze manier juf Priscilla nog heel erg bedanken voor de leuke tijd! Wij wens haar alle goeds en hopen haar nog snel eens terug te zien!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Bezoek dierenarts
(11-12 / 1-2b) Bezoek dierenartsOp donderdag 6 oktober hebben de kinderen een bezoek gebracht aan dierenkliniek de Zoom. De kinderen hebben een rondleiding gehad door het hele gebouw. Ze hebben de paardenstallen gezien, de operatiekamers, de röntgenkamers en natuurlijk de spreekkamers.
Het was erg interessant!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Bezoek van de wijkagent
(11-12 / 1-2b) Bezoek van de wijkagentVandaag is de wijkagent op visite geweest. hij heeft wat verteld over zijn werk en ook heeft hij laten zien wat hij altijd bij zich draagt. De kinderen mochten ook nog een paar vragen stellen. Spannend hoor!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Bezoek van een slang,…..ssssss!
(11-12 / 1-2b) Bezoek van een slang,…..ssssss!SSSSS….wat zit daar in de klas? Een ssssslang….
Vandaag hebben de kinderen bezoek gekregen van wel 5 slangen! Heel spannend! Eerst konden de kinderen de slangen bekijken in de doorzichtige bakken. Daarna mochten ze zelfs een grote groene slang vasthouden, als ze dit wilden. En we hebben echte helden in de klas….inclusief de juf!
Ook kregen de kinderen nog een echte lange slangenhuid en lege slangeneieren te zien.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Bezoek van nog meer dieren…
(11-12 / 1-2b) Bezoek van nog meer dieren…Op dinsdag 18 oktober hebben de kinderen nog meer dieren gezien op school o.a.: een landschildpad, slangen, een baardagaam en varaan Guus. De foto’s spreken voor zich!
Voor meer informatie kijkt u op:
http://angeliquesjungle.webklik.nl/page/homepage
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) CUMENU Dansen in het sprookjesbos
(11-12 / 1-2b) CUMENU Dansen in het sprookjesbosVandaag hebben de kinderen hun eerste CUMENU les gehad. Hieronder een korte inhoud van de dansles:
Sprookjesfiguren kunnen een inspiratiebron zijn voor kinderen om te bewegen. Kinderen maken op een speelse manier kennis met de basisbegrippen van de dans.Via gestructureerde en vrije dans leren zo over snel en langzaam bewegen, groot en klein, met veel of weinig krachtgebruik.
Danskriebels en krabbels, denkbeeldige kwasten, rond en hoekige patronen of misschien wel verfklodders en spetters
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) CUMENU het ideeënhuis
(11-12 / 1-2b) CUMENU het ideeënhuisOp maandag 5 maart kwam er een echte kunstenares bij ons in de klas. Ze nam een heel gek huis mee en zette het in het midden van de kring. De kunstenares vroeg ons wat nou eigenlijk allemaal kunst is, hoe maak je het en wat heb je er voor nodig? Ze liet ons een kijkje nemen in het huis. Het huis was heel klein er stond een scheve trap, een spiegel op de grond en verschillende doosjes waar iets in zat. In het huis woonde een hoekigehond. Die gingen we tekenen in de lucht. Ook dronken we thee in allerlei kleuren. Toen de kunstenares klaar was met haar verhaal mochten we allemaal een eigen ideeënhuis tekenen.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Dit doen wij op school
(11-12 / 1-2b) Dit doen wij op schoolZomaar een paar leuke foto’s van de verschillende momenten die de kinderen beleven op school.
klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Een liedje over de paashaas
In de klas is sinds kort een paashaas op bezoek. Af en toe laat hij/ zij zich zien en zingen de kinderen er een liedje over……….
Klik hier om de film te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Grote rekenkring
(11-12 / 1-2b) Grote rekenkringSinds het begin van het schooljaar krijgen de kinderen van alle groepen 1-2 op dinsdag en donderdag een speciale kring. De kinderen krijgen dan les op hun eigen niveau onder begeleiding van de leerkracht. De groep van juf Meike en juf Helene en Carin werken samen. Op deze dagen krijgen de kinderen van groep 1 les van juf Helene en Carin en alle groep 2 kinderen van juf Meike.
Het voordeel van deze kringen is dat je heel specifiek op een bepaald niveau werkjes en leerstof kan aanbieden.
Vandaag hebben de kinderen in circuitvorm werkjes gedaan die te maken hadden met hoeveelheidsbegrippen, tellen en figuren.
Kijkt u maar eens op de foto’s hoe hard ze gewerkt hebben!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Kerst in de klas en de kerstmaaltijd
(11-12 / 1-2b) Kerst in de klas en de kerstmaaltijdDe afgelopen weken hebben de kinderen in de klas gewerkt over kerst. Ook de reuze gezellig kerstmaaltijd is voorbij gekomen. Kijk u maar snel naar de foto’s!

Heeft u nog leuke foto’s van de kerstmaaltijd? Mail ze dan naar meike.jongh@krabbenkooi.nl
Dan zet ik ze op de site erbij!
klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Lentemarkt
(11-12 / 1-2b) LentemarktVandaag, 22 mei, hebben we bij de kleutergroepen onze jaarlijkse verkoopavond weer gehad. Dit jaar met een nieuwe naam: de Lentemarkt!
Het hele schoolplein is vanmiddag door enthousiaste ouders versierd. Ook stonden er 3 leuke kraampjes: 2 kraampjes met speelgoed en 1 kraampje met gezellige fleurige bloemen. De papa en mama van Eva Bouman hebben hier voor gezorgd. Ook was de mama van Marleen Keijzer zo lief om lekkere suikerspinnen te komen draaien.
Alle kleutergroepen hadden een leuke act voorbereid. Onze kinderen hadden een leuk dansje ingestudeerd. Dit wilden we samen met de andere kinderen en papa’s en mama’s uitvoeren en dat werd een groot succes! De meeste kinderen en zelfs sommige papa’s en mama’s kenden het liedje en deden erg enthousiast mee.
Nadat alle acts waren afgelopen, mochten de kinderen hun zelfgemaakte werkjes aan de papa’s en mama’s gaan verkopen. In onze klas werd er druk onderhandeld, zodat alle tafels aan het einde van de avond leeg waren.
Daarna konden de kinderen samen met hun ouders nog een mooi kunstwerk maken. Elke groep heeft 2 mooie kunstwerken gemaakt. Wanneer alle kunstwerken af zijn, komen deze onder de poort te hangen.
Onder het genot van een vrolijk muziekje, konden alle ouders en kinderen nog even nagenieten op het schoolplein. Anja de overblijfjuf en de moeder van juf Petra zorgden voor een lekker bakje koffie/ thee en glaasje limonade.
Met een deel van het opgebrachte geld gaan we met alle juffen het schoolplein eens mooi aankleden. De rest van het geld gebruiken we voor de klas. Daarvan kopen we nieuwe materialen.
Alle ouders en kinderen bedankt voor deze leuke, gezellige en zeer succesvolle avond!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Liedje de kapper deel 2
Wanneer u de onderstaande link aanklikt, krijgt u de klas te zien, terwijl ze het liedje over de kapper aan het zingen zijn.
Als kapper ziet u Sami en als klant ziet u Cas!
klik hier om het liedje te luisteren:
(11-12 / 1-2b) Liedje over de kapper
Tijdens het project de Kapper hebben de kinderen verschillende liedjes geleerd over de kapper. Wanneer u de onderstaande link aanklikt, krijgt u de klas te zien, terwijl ze het liedje aan het zingen zijn.
Als kapper ziet u Marleen en als klant ziet u Jannes!
Klik hier om het liedje te horen:
(11-12 / 1-2b) Naar de sloot
(11-12 / 1-2b) Naar de slootVandaag zijn we naar de sloot geweest (helemaal achterin bij Kijk-in-de-pot). Daar zijn verschillende slootjes te vinden. Alle kinderen kregen van te voren een boekje waarin ze, samen met hun groepsbegeleider, tekeningen konden maken over de sloot. Deze tekeningen gingen over: Wat hoor ik bij de sloot? Wat zie ik bij de sloot? Wat ruik ik bij de sloot? En wat voel ik bij de sloot?
Ook mochten de kinderen dingen in een emmer stoppen die ze bij de sloot vonden. De komende 3 weken werken we in de klas nog verder over het thema ” in en bij de sloot”.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Naar de verkeerstuin
(11-12 / 1-2b) Naar de verkeerstuinDinsdag 5 juni gaan we met de kinderen van de kleutergroepen 1-2A en 1-2B naar de verkeerstuin in de Paulus Buyslaan/ Ploegstraat in de wijk Fort/ Zeekant. De kinderen kunnen daar met hun fiets, step of skelter rijden over “echte” straten, waar natuurlijk ook echte verkeersborden staan.

Op dinsdagmiddag van 13.00-15.00 uur gaan de kinderen naar de verkeerstuin. U moet uw kind zelf naar de verkeerstuin brengen! We verwachten de kinderen om 13.05 uur bij het begin van de verkeerstuin. Om 15.00 uur kunt u Uw kind weer ophalen bij de verkeerstuin.

Alle kinderen mogen een eigen fiets, step, skelter of driewieler meebrengen.

 

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Nationale rekendag op 18 april
(11-12 / 1-2b) Nationale rekendag op 18 aprilDe Grote Rekendag is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen, waarop alles in het teken staat van rekenen!
Voor alle groepen van de basisschool zijn activiteiten ontwikkeld rondom een jaarlijks wisselend thema.
Tijdens de Grote Rekendag vinden er in de groepen tal van activiteiten plaats rond het thema van het betreffende jaar. Voorafgaand aan deze groepsgebonden activiteiten is er een schoolbrede start voor alle kinderen van de hele school.

‘Grote Rekendag, al tien jaar beestachtig leuk’. Dat is het thema in het jubileumjaar van De Grote Rekendag die op 18 april 2012 wordt gehouden. De thematische aanpak kan veel rekenactiviteiten opleveren, ook in de kleutergroep. Dieren worden vergeleken qua grootte en pootjes worden geteld. Bij de verzorging moet de hoeveelheid voedsel afgemeten worden.
Kortom een heleboel leuke activiteiten die de kinderen gaan doen.

Tijdens deze rekendag komen de peuters van ‘Peuterspeelzaal de Kreukeltjes’ en de leerlingen van groep 8 naar de dependance. De Leerlingen van groep 8 gaan de kleuters en peuters begeleiden bij de activiteiten!
Houdt de site in de gaten voor de foto’s!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Op bezoek in groep 3
Vorige week donderdag zijn de kinderen van groep 2 uit onze klas op bezoek geweest in groep 3. Alvast even kijken wat daar allemaal te doen is…. spannend hoor!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Op schoolreis!
(11-12 / 1-2b) Op schoolreis!Vandaag zijn we met de kleutergroepen en de groepen 3 naar Den Deugniet in Eekeren geweest! Eerst gezellig met z’n allen in de bus en vervolgens heerlijk spelen in de binnen- en buitenspeeltuin. Jammer genoeg was het weer er niet naar om buiten te spelen. Gelukkig waren er binnen genoeg mogelijkheden waarbij de kinderen zich heerlijk konden uitleven:
reuzespeelstructuur, rodelbaan, helikopterbaan, springkasteel, lachspiegels, reuzeblokken, automatenzone en knutselhoek.
Ook de disco was erg in trek….

Aan de tafels hebben we lekker gegeten en gedronken. Als verrassing hebben alle kinderen van de school nog een lekker ijsje gekregen!

Het was een leuke en gezellige dag!
kijkt u ook eens op www.dendeugniet.be
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Optocht Vastenavend
(11-12 / 1-2b) Optocht VastenavendHet was weer een leutige optocht!!

Voor meer foto’s, zie ook de algemene site!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Paasontbijt op school
(11-12 / 1-2b) Paasontbijt op schoolOp vrijdag 6 april hebben de kinderen van de groepen 1 en 2 een paasontbijt op school. Iedereen brengt zelf een ontbijtje mee en van school krijgen de kinderen die willen nog een lekker eitje. Elke groep gaat op de Kiek paaseieren zoeken. Misschien komen we nog wel de Paashaas tegen…. Dan kunnen we gelijk ons mooie liedje laten horen!
In de klas mogen de kinderen nog paashaasmaskers knutselen. Een ochtend om naar uit te kijken!
Klik hier omde foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2b) Pietengym
(11-12 / 1-2b) PietengymWat een stoere, lenige en leuke pieten! Alle kids uit de klas zijn hard aan het trainen voor hun eigen pietendiploma! …….iedereen is geslaagd!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Project de kapper
(11-12 / 1-2b) Project de kapperSinds een week werken we in de klas over het project de Kapper.
Hier alvast een paar leuke foto’s!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Project Kunst
(11-12 / 1-2b) Project Kunst
Vanaf volgende week werken alle kleuters aan het project kunst. Een thema waar allerlei mogelijkheden in zijn. Er komen verschillende zaken aanbod o.a.: kunstenaars, het museum, kunstwerken, wat vind je mooi en wat niet en waarom niet, kleuren, technieken, etc.

Kinderen leren welke verschillende kleuren er zijn en het verschil tussen lichte en donkere kleuren duidelijk maken.
Kinderen laten ervaren dat mooi of niet mooi vinden van kunst allemaal mag, iedereen mag er het zijne van vinden
Kinderen zelf kunst laten maken
Kinderen leren wat een museum is en wat je daar kunt zien
Ook gaan alle kleuters volgende week op bezoek bij het kunstatelier naast de school. In het atelier krijgen de kinderen een rondleiding en gaan ze zelf ook heel creatief aan het werk. Sinds een jaar zit dit kunstatelier naast onze school. Yvonne van Stiphout en Ton Smolders zijn de trotse eigenaren.

Zij hebben in de Kortemeestraat nog een winkel “Small Art Gallery”. Beiden creëren ze mooie dingen, schilderijen, gedichten en boekjes. Iedere vrijdag en zaterdag is de gallery geopend en kan ieder die dat wil er naar binnen om te kijken naar het moois dat er is tentoongesteld. Ton en Yvonne hebben als echtpaar beiden veel liefde voor de kunst. Ze kunnen er heel gedreven over vertellen. Ze hebben veel van de wereld gezien en in verschillende landen gewerkt en geëxposeerd. Uiteindelijk zijn ze in Bergen op Zoom neergestreken.

Wanneer u de zaak in de Kortemeestraat binnenkomt kan het zijn dat u ook wordt getrakteerd op pianospel van Ton terwijl Yvonne u graag een kopje koffie inschenkt. Ondertussen kunt u op uw gemak alles bekijken.

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Project zomer
In de klas zijn we begonnen aan het laatste project van dit jaar: De allerleukste zomer van olifant”. In de klas staan de thema’s: water, schaduw, zomer en EK voetbal centraal.
De kinderen kunnen werken met verschillende werkjes rondom water. Ook is er een schoonmaakhoek in de klas aanwezig. Op de gang kunnen de kinderen zich uitleven in de voetbal hoek.
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit lente
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit lenteHet laatste rekencircuit van de jaar gaat over de Lente.
Tijdens dit circuit stond het domein “tijd en samenwerken” centraal. Natuurlijk hebben we het voor de kinderen weer extra leuk gemaakt. Alle opdrachten hadden namelijk met het thema Lente en tijd te maken. Hieronder staan een paar opdrachten die de kinderen moesten maken:

* Maak een groeipuzzel (puzzel met verschillende lagen en die op een chronologische volgorde moeten worden gelegd) over de lente (kikker, vlinder en kip)
* Rekenkist van tijd: zelf ontdekken van tijd m.b.v. klokken, horloges, kwartet, boekjes etc.
* De groei van een kikker of de groei van een plant: plak de plaatjes in de juiste volgorde
* Seizoenenspel: welk plaatje hoor bij welk seizoen?
* Kleuren op tijd: kleur een kleurplaat zo mooi mogelijk binnen de tijd.

Niet alleen stond het domein tijd centraal, maar ook het samenwerken in groepjes. De kinderen moesten namelijk alle opdrachten samen met hun groepje uitvoeren. Na 12 minuten mochten de leerlingen wisselen. Alle kinderen hebben hard en erg enthousiast aan de opdrachten gewerkt! Bekijkt u maar snel de foto’s voor de leuke resultaten.

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit Sinterklaas
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit Sinterklaas
De Krabbenkooi is gestart met het laatste jaar van een 3-jarige rekenpilot in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht. Deze pilot heeft als motto:”De Krabbenkooi: Daar kun je op rekenen!” In de groep gaan we weer werken met een rekencircuit. Dit zal op maadag 21 november gebeuren. Tijdens dit circuit staat het domein “meten” centraal. Natuurlijk hebben we het voor de kinderen extra leuk gemaakt. Alle opdrachten hebben namelijk met het thema Sinterklaas te maken. Hieronder staan een paar opdrachten die de kinderen gaan maken:

Bouw het huis van Sinterklaas na met stroken
Passen alle pakjes in de schoorsteen? Bouw een schoorsteen van blokken en kijk of alle pakjes erin passen.
De kleermaker van Sinterklaas maakt nieuwe kleding voor de hulppieten. Hoelang zijn je armen en benen?
Niet alleen staat het domein meten centraal, maar ook het samenwerken in groepjes. De kinderen moeten namelijk samen met hun groepje de opdrachten uitvoeren. Na 10 minuten klinkt er een belletje en dan mogen de leerlingen wisselen. Binnenkort de foto’s

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit Vastenavend
(11-12 / 1-2b) Rekencircuit VastenavendDe Krabbenkooi is drie jaar geleden gestart met een 3-jarige rekenpilot in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht. Deze pilot heeft als motto:”De Krabbenkooi: Daar kun je op rekenen!” Het de bedoeling, dat de leerlingen op rekengebied hogere prestaties gaan leveren. Het eerste jaar van de pilot heeft het accent gelegen op de rekenvaardigheden in de groepen 1 t/m 3 en in het tweede jaar op de vaardigheden in de groepen 4 t/m 8. Dit laatste jaar zal besteed worden aan de totale rekenleerlijn op De Krabbenkooi. Er staat een nieuwe rekenmethode op de planning.
In de kleutergroepen zijn er al flink wat aanpassingen gedaan. Zo wordt er sinds twee jaar gewerkt met rekencircuits bij verschillende projecten. Ook is er een slimme rekenkist aangeschaft. En sinds vorig jaar werken de kinderen met het computerprogramma rekenen van Schatkist.

In de groep hebben we dit keer gewerkt met het rekencircuit “Vastenavend”. Tijdens dit circuit stond het domein “meten” centraal. Natuurlijk hebben we het voor de kinderen extra leuk gemaakt. Alle opdrachten hadden namelijk met het thema Vastenavend te maken. Hieronder staan een paar opdrachten die de kinderen moesten maken:

* Bouw een mooie optocht met kosteloos bouwmateriaal
* Schminken (spiegelen): de ene kant van je gezicht wordt geschminkt. Kan jij de andere kant van je gezicht precies hetzelfde maken?
* Feestslingers maken stroken papier
* Peperbus: Maak de Peperbus van mozaïekfiguurtjes, zonder voorbeeld.
* Feest “punt”hoedjes maken voor de Kindervastenavend

Niet alleen stond het domein meten centraal, maar ook het samenwerken in groepjes. De kinderen moesten namelijk sommige opdrachten samen met hun groepje uitvoeren. Na 10 minuten mochten de leerlingen wisselen. Alle kinderen hebben hard en erg enthousiast aan de opdrachten gewerkt! Bekijkt u maar snel de foto’s voor de leuke resultaten.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Sinterklaas project
(11-12 / 1-2b) Sinterklaas projectIn de groep zijn we sinds maandag 14 november gestart met het project Sinterklaas. In de komende periode hebben we weer veel leuke activiteiten op de planning staan: knutselen over Sint & Piet, pepernoten bakken, pietengym, een rekencircuit en natuurlijk de komst van Sint & piet in de groep op 5 december. Ook is er het gerucht dat de rommelpieten weer op weg zijn naar de Krabbenkooi……als dat maar goed gaat!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Sint op school
(11-12 / 1-2b) Sint op schoolSpannend……………Eindelijk was het zo ver…Sint en pieten op school. Een dag om niet te vergeten!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: appeldag
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: appeldag
De vierde dag van het techniekproject stond in teken van appels. De kinderen hebben verschillende opdrachten over appels aangeboden gekregen, waarbij steeds een andere techniek centraal stond:

Een appel van papier weven met weefstoken (oudste kleuters)
Een appel van papier beplakken met gescheurde stukjes vliegerpapier (jongste kleuters)
Appelmoes maken
Stagiaire Carmen heeft de kinderen stap voor stap laten zien hoe je appelmoes moet maken.Van het wassen van de appel tot aan het opscheppen in de bekertjes.

Volgende week is de tweede dag over appels.

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: constructiedag
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: constructiedag
De derde dag van het techniekproject stond in teken van constructiemateriaal. Welke constructiematerialen zijn er allemaal? En hoe bouw/ werk je met deze materialen? Zijn er constructiematerialen waarmee je nog nooit hebt gewerkt? Op elke tafel en op de grond stonden verschillende constructiematerialen. Deze materialen staan verspreid over de klassen op de dependance. Er stonden zoveel mogelijk onbekende materialen voor de kinderen klaar op deze dag. Vandaag hebben de kinderen vrij mogen bouwen. Volgende week is er weer een constructiedag. Dan krijgen de kinderen een opdracht mee tijdens het bouwen. De volgende materialen stonden er klaar:

Grote plastic bouwblokken
Houten blokken en staafjes
Plastic construct
Nopper
Houten knexx uit de slimme rekenkist
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b)Techniekproject: Koekjes bakken
(11-12 / 1-2b)Techniekproject: Koekjes bakken
De vijfde dag van het techniekproject stond in teken van koekjes bakken. Hoe maak je koekjes? Welke materialen heb je nodig voor het maken van koekjes? Welke handelingen moet je verrichten voordat je gaat beginnen met het maken van koekjes? enz.

Gelukkig kwam Han (papa van Lotte) weer helpen. Onze vaste kok in de klas! Hij had alle spullen meegenomen en heeft de kinderen stap voor stap uitgelegd hoe je van die heerlijke koekjes maakt!

In het begin was het weer even wennen, want de kinderen kregen natuurlijk vieze, plakkerige handen. Na een paar aanwijzingen konden de kinderen verder met het kneden van het deegbolletje.

Na het uitsnijden en bakken van de koekjes, mochten de kinderen als laatste de koekjes versieren met glazuur en snoepjes. En natuurlijk hebben de kinderen heerlijk kunnen smullen van hun heerlijke zelfgemaakte koekjes!

Voor meer informatie over Han Dietvorst kok aan huis, kijk dan op: www.han-kokaanhuis.nl

Ook voor diners aan huis, tapas en kinderworkshops.

 

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: Paddenstoelendag
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: Paddenstoelendag
De tweede dag van het techniekproject stond in teken van paddenstoelen. De kinderen hebben verschillende opdrachten over paddenstoelen aangeboden gekregen, waarbij steeds een andere techniek centraal stond:

Paddenstoel borduren
Paddenstoel maken van papier maché
Champignongsoep maken
De kinderen uit de klas hadden nog nooit gewerkt met papier maché. Voor sommige kinderen was het dan ook even wennen om hun hand en papier in een grote bak lijm te stoppen. Maar na een tijdje hadden zij de grootste pret.

Ook het borduren was voor sommige kinderen een heel gepuzzel. Voor insteken, achter er uittrekken, draaidje goed doortrekken en herhalen. Toch hebben alle kinderen dit super goed gedaan.

Juf Kitty heeft op woensdag nog eens extra laten zien dat je champignons ook op een andere manier kunt eten, namelijk gebakken! Juf Kitty heeft in groep 6 een grote bak staan waarin zij champignons laat groeien. Deze bak krijgen de kinderen volgende week nog te zien.

Volgende week is de tweede dag over paddenstoelen.

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: werken met de Techniektorens
(11-12 / 1-2b) Techniekproject: werken met de Techniektorens
De eerste dag van het techniekproject stond in teken van de techniektorens. In deze torens zitten verschillende dozen. In elke doos zit een andere opdracht. Er zijn opdrachten die de kinderen individueel kunnen uitvoeren en er zijn opdrachten waarbij de kinderen moeten samenwerken. De opdrachten die vandaag aanbod zijn gekomen:

Drijven en zinken
Badzout maken met kleur- en reukstoffen
Bellenblazen op verschillende manieren
Magneten: wat blijft hangen aan de vishengel?
Wie bouwt de hoogste toren?
De kinderen krijgen de opdrachten aangeboden in circuitvorm. Niet alle opdrachten hebben de kinderen vandaag kunnen maken. Volgende week wordt er weer een techniektorendag gehouden. Dan komen de andere opdrachten aan de beurt.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Terugkomdag groep 3
(11-12 / 1-2b) Terugkomdag groep 3Wat gezellig!!! Op donderdag 10 mei zijn de kinderen van groep 3 ‘s middags even langsgekomen in de klas. Alle oude klasgenootjes, Nina, Jurre, Thomas en Nikita, hebben verteld hoe het is in groep 3. Alle kinderen mochten natuurlijk ook nog vragen stellen. Het was een leuke gezellige middag!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Vastenavend in de klas
(11-12 / 1-2b) Vastenavend in de klasIn de klas wordt er weer hard gewerkt aan het project Vastenavend. De kinderen hebben al een mooie Peperbus geschilderd en geknutseld. op de gang is een muziekhoek te vinden, waar de kinderen zelf muziek kunnen maken. De poppenhoek is omgetoverd tot ware verkleedwinkel. De komende week werken we in de klas nog hard aan de komende optocht op 17 februari.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Verjaardag kleuterjuffen in de speeltuin
(11-12 / 1-2b) Verjaardag kleuterjuffen in de speeltuinHet is weer zover!
De juffen van de groepen 1 en 2 vieren op vrijdag 25 mei hun verjaardag. We zullen gaan feesten in de stadsspeeltuin van Glymes op de Bergse plaat.
Er wordt voor drinken en iets lekkers gezorgd op deze feestelijke ochtend. De kinderen hoeven dus geen eigen eten en drinken mee te nemen.

Tussen 8.15- 8.30 uur worden de kinderen verwacht in de speeltuin. Om 11.30 uur is het feest weer voorbij en mag iedereen weer naar huis!
We hopen dat iedereen erbij zal zijn. Wij hebben er in ieder geval veel zin in!
De kleuterjuffen, Marloes, Hélène, Carin, Hetty, Petra, Wilma, Sandra, Meike en Kitty

Extra mededeling: Kinderen die naar de naschoolse gaan, mogen ook in de speeltuin worden opgehaald!
klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Werken over verkeer/ de politie
(11-12 / 1-2b) Werken over verkeer/ de politieIn de klas werken we op dit moment over verkeer en de politie. Kijkt u maar eens goed in de klas, wat de kinderen al hebben gemaakt!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2b) Zomaar een gymles
(11-12 / 1-2b) Zomaar een gymlesOp maandag en vrijdag gymmen de kinderen van onze klas altijd. Vandaag stond er klimmen en klauteren op het programma. Kijkt u maar snel hoe deze aapjes in het wandrek klauteren!
klik hier om de foto’s te bekijken:
(11-12 / 1-2c) Cijfer- en lettermuur
(11-12 / 1-2c) Cijfer- en lettermuurWij werken met de cijfer en lettermuur in de klas. Hierin stoppen we alle cijfers en letters die wij leren. Met plaatjes en spulletjes erbij.
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2c) Cumenu: dansen Hans & Grietje
Op donderdag 15 maart kwam juf Sibelia van het Ckb een dansles aan ons geven. Ze vertelde het verhaal van Hans en Grietje. We moesten broodkruimels strooien en als vogels bewegen. Ook mochten we van het huisje ‘snoepen’. Het was erg leuk!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2c) Dieren op bezoek
(11-12 / 1-2c) Dieren op bezoekOp dinsdag 18 oktober zijn we naar het lege lokaal gegaan. Dit lokaal was omgetoverd in een jungle. En in de jungle wonen enge dieren. Maar gelukkig waren stoffel, guus, kas en de rode slang helemaal niet zo eng. Angelique en Nikki hebben ons van alles verteld over de dieren die leven in de jungle. En ze hadden ook wat dieren meegenomen, zoals guus de komodovaraan, stoffel de landschildpad, kas een slang en eddie en freddie de baardagamen. Wij hebben veel geleerd over deze dieren en hebben ze zelfs mogen aaien en zijn met ze op de foto geweest. Het was dus een erg leuke en spannende ochtend.
klik hier onder voor de foto’s
(11-12 / 1-2c) Kerstdiner
(11-12 / 1-2c) KerstdinerDonderdag 22 december hadden wij ons kerstdiner in de klas. Alle papa’s, mama’s en kinderen hadden heerlijke hapjes gemaakt, waar we met zijn allen van hebben gesmikkeld en gesmuld. En wat zag iedereen er feestelijk uit!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2c) Lentemarkt!
Op dinsdagavond 22 mei vond de allereerste lentemarkt van de Krabbenkooi plaats. De avond begon met optredens van alle kleuterklassen. Daarna begon de lentemarkt. In de klassen konden de papa’s en mama’s werkjes kopen die de kinderen het afgelopen jaar gemaakt hadden. Op de gang stonden twee grote doeken waarop de kinderen samen met papa en of mama een tekening konden maken. Ook op het plein was van alles te koop: plantjes, oude kleutermaterialen en een suikerspin. Er werd nog lekker nagekletst onder het genot van een bakje/koffie/thee/ranja. Wij vonden het een erg gezellige avond!
Hier kunt u de foto’s van de ‘Lentemarkt’ bekijken
(11-12 / 1-2c) Naar IJssalon Crusio
Momenteel zijn wij in de klas bezig met het project ‘de ijskraam van Jan en San’ van de methode schatkist. In het kader hiervan zijn we op donderdag 14 juni naar IJssalon Crusio geweest. Hier werd de klas in 3 groepjes verdeeld. Elke keer kon er een groepje mee naar binnen om te kijken hoe ijs wordt gemaakt! Natuurlijk mochten we ook even proeven en vlak voordat we terug naar school gingen, hebben alle kinderen een ijsje gekregen! Het was een erg leuk en leerzaam uitstapje!
Klik hier om de foto’s te bekijken!
(11-12 / 1-2c) Paasontbijt
Op vrijdag 6 april hebben we een hele gezellige Paasochtend gehad! Het begon met een heerlijk ontbijtje: lekker gezellig samen een eitje eten! Hierna zijn we een paashazenmasker gaan knutselen. Dat ging erg goed! Na een verhaaltje in de kring zijn we naar de Kiek gegaan. Hier stond de Paashaas al op ons te wachten en hebben we paaseitjes gezocht. Weer terug op school hebben we nog even buiten gespeeld en kregen we nog een lekker paasei. Het was erg gezellig! Hulpmama’s; dank je wel!
Klik hier om de foto’s te bekijken!
(11-12 / 1-2c) Raf in de klas!
Op 1 december kwam ik met Raf in de klas! Wat vond ik het leuk om jullie allemaal weer te zien! En wat zijn we verrast zeg!
Heel erg bedankt voor de mooie cadeaus!

Dikke kus van juf Marloes
Klik hier voor de foto’s!
(11-12 / 1-2c) schoolreisje
(11-12 / 1-2c) schoolreisje8 september zijn we met alle kleuter groepen en de groepen 3 op schoolreis geweest naar de speeltuin Den Deugniet. We hebben hier heerlijk kunnen klimmen, klauteren, glijden, vliegen, discodansen en bouwen.
Bij de boterham kregen we limonade en in de middag kreeg iedereen nog een ijsje.
Moe maar voldaan zijn we weer met de bus naar huis gegaan.
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2c) Vastenavendoptocht
Op vrijdag 17 februari vond de optocht weer plaats! Het was tot op het laatste moment spannend of de weergoden ons goed gezind zouden zijn! Maar gelukkig, het weer was prima, de sfeer was erg gezellig en wat hebben alle kinderen het super gedaan!! Elke keer hadden we mensen uit het publiek gehaald en op de foto gezet. Daarna mochten de kinderen stemmen of het een ‘stikgèèf medel’ of een ‘nie zo gèèf medel’ was. Na de optocht liepen we met alle kleuters naar de dependance waar we lekker gedronken hebben en chips gegeten. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. En…….alle kleuters hadden prijs; een heel leutig dweiltje. Natuurlijk was er ook een prijs voor de leutigste prijs voor de onderbouwgroep. En die was voor……onze klas!!! Super gedaan allemaal!!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2c) Werken in de klas
(11-12 / 1-2c) Werken in de klasWij zijn alweer een paar weken bezig in het nieuwe schooljaar. En de kinderen zijn al goed gewend, hier een paar foto’s van het werken in de klas.
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 1-2d) “Cumenu ideeënhuis”
(11-12 / 1-2d) “Cumenu ideeënhuis”
Maandag 5 maart kwam een kunstenares in onze klas met een heel bijzonder huis.De kunstenares vroeg ons wat kunst eigenlijk is en hoe je kunst maakt. Ook vroeg ze wat je allemaal nodig hebt om kunst te maken.Daarna gingen we het huis bekijken. Het huis had een scheve trap, een spiegel op de grond en er waren verschillende doosjes met iets er in. In het huis woonde hoekigehond. We tekenden hem in de lucht. Daarna dronken we thee in allerlei kleurtjes. Na het verhaal van de kunstenares mochten we zelf ons ideeënhuis tekenen.

Klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) Allerlei
(11-12 / 1-2d) AllerleiHallo, daar zijn we weer! Natuurlijk weten we inmiddels allemaal dat fruit het allerbeste tussendoortje is! Het Paasontbijt heel knus en gezellig was, we en leerzaam uitstapje naar de Boerenbond hebben gemaakt, en tot slot was er de Grote rekendag! Tot de volgende keer!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2d) Jungle dames
Op dinsdag 18 oktober kregen we bezoek van 2 stoere dames uit de jungle. Ze hadden een aantal dieren mee genomen. Oa. slangen, een landschildpad en een varaan. Het was heel spannend om ze van zo dicht bij te zien.

klik hier om foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) onze lievelingsboeken.
(11-12 / 1-2d) onze lievelingsboeken.We mochten allemaal onze lievelingsboeken mee naar school nemen. In de stoel van de juf mochten we uit ons eigen boek voorlezen. Op een groot papier staan de titels van onze boeken.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) Pepernoten bakken
(11-12 / 1-2d) Pepernoten bakkenIn het kader van Sinterklaas, hebben we in de klas samen pepernoten gemaakt en gebakken, en lekker opgegeten ! mmmm….
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) schatkist/kinderboekenweek 2011
(11-12 / 1-2d) schatkist/kinderboekenweek 2011Momenteel zijn wij heel enthousiast bezig met het maken van een lievelingsboek,en mogen we ook ons lievelingsboek van thuis meebrengen! We fantaseren, bedenken, bekijken, en knutselen ons tot echte boekenhelden! Met het maken van de titel van ons eigen boek helpt de juf een handje!
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) Sinterklaasfeest 2011
(11-12 / 1-2d) Sinterklaasfeest 2011Het was een gezellig Sinterklaasfeest dit jaar. De Piet waar haar vriendje kwijt, maar gelukkig is alles weer goed gekomen..
klik hier om de fotos te bekijken.
(11-12 / 1-2d) spaghetti eten bij de kunstenaars Ton en Yvonne
Op dinsdag 22 mei waren we met onze groep uitgenodigd om bij de kunstenaars Ton en Yvonne in hun atelier spaghetti te komen eten. Wij waren de winnaar van de kunstwedstrijd.Eerst bekeken we hun prachtige kunst in hun atelier in ‘het Vierkantje’. Daarna mochten we in de kelder gaan eten. Yvonne had heerlijk voor ons allen gekookt. Het leek wel een restaurant!.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) Vastenavend optocht
(11-12 / 1-2d) Vastenavend optochtWe hebben de modeshow gestolen………en zoals je ziet is dat heel goed gegaan. Echte boeven, met een stoppelbaard en sleutel, ook nog een zonnetje erbij, het was geweldig!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 1-2d) verjaardag leerkrachten
Vrijdag 25 mei was het ‘juffendag’. Met alle groepen naar de speeltuin. Het weer werkte wel heel goed mee. Een stralende dag. De juffen werden erg verwend! We hebben allemaal enorm genoten!
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 1-2d) Zelf kunst maken in een echt atelier.
Maandag 16 april zijn we met het kunstproject begonnen.
Dinsdag 17 april mochten we in groepjes naar het mooie atelier van de kunstenaars Ton en Yvonne. We bekeken eerst samen de prachtige schilderijen en kunstwerken. Ton en Yvonne konden er veel over vertellen. Daarna mochten we op zolder zelf echte schilderijen gaan maken. Ze werden allemaal prachtig! Daarna kregen we nog wat te drinken en mochten we ook nog even zwaaien naar de kinderen op het plein. Het was een heel gezellig en leerzaam bezoek!
Klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 3a) Beautybehandeling moederdag
(11-12 / 3a) Beautybehandeling moederdagAls moederdagcadeautje hadden de kinderen van groep 3 een bon gegeven voor een echte beautybehandeling!!
Voor een keertje waren de rollen omgedraaid en konden de kinderen voor hun mama zorgen!
Deze week was het dan eindelijk zover!
Alle moeders waren zich al vanaf moederdag aan het verheugen op dit moment!
Donderdagmiddag 31 mei en vrijdagochtend 1 juni mochten de moeders komen om zich door hun eigen kind heerlijk te laten verwennen.
Zo werd hun haar netjes gemaakt: met haarlak, speldjes en elastiekjes in vrolijke kleuren.
Ook kregen ze prachtig verzorgde handen en nagels en mooie make-up op hun gezicht.
Zeer zorgvuldig waren de werknemers van Salon De Krabbenkooi bezig met het aanbrengen van oogschaduw, lippenstift, oogpotlood en blush.
Om de boel compleet te maken was er in de koffiecorner een rustmomentje en in het massagegedeelte van de salon was het helemaal genieten geblazen.
Alle mama’s gingen na de behandeling op en top verzorgd weer richting huis. Bedankt kleine schoonheidsspecialistjes!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
untitled
(11-12 / 3a) Eerste zwemles in groep 3
(11-12 / 3a) Eerste zwemles in groep 3 Op maandagochtend 29 augustus was het dan eindelijk zover: de eerste zwemles van groep 3!!
De kinderen kwamen allemaal wat zenuwachtig en met hun badkleding onder hun gewone kleding aan de klas binnen. Na eerst was gewerkt te hebben, gingen we de zwemtas halen. Na in de klas wat gegeten te hebben, zaten we er helemaal klaar voor!
De bus kwam voor de school gereden en we gingen samen met de andere groep 3 in supernette rijen naar de bus toe!
Na een gezellig rit in de bus kwamen we bij De Schelp aan.
De jongens en de meisjes kregen een eigen kleedruimte en alle kinderen maakten mooie stapeltjes van hun kleren.
Daarna in de rij richting de douche!
De badjuffen en meesters stonden ons aan de andere kant van de douche al op te wachten en daar werden de kinderen in groepen verdeeld.
Sommige kinderen mochten meteen zwemmen in het diepe gedeelte, de meeste kinderen begonnen in het ondiepe.
Er werd hard gezwommen en goed geluisterd….en aan het einde van de les werd er gelukkig ook nog lekker even gespeeld!!
Moe maar voldaan terug richting school…
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
(11-12 / 3a) Kerstfeest
(11-12 / 3a) KerstfeestOp donderdagavond 22 december was het kerstfeest op school!
‘s Middags werd de klas al helemaal mooi gemaakt met lichtjes en versiering én alle tafels mooi gedekt.
En wat spannend was het om met onze mooie kleren en zelf klaargemaakte eten naar school te komen: in het donker nog wel!!
Overal in school brandden lichtjes en kaarsjes en buiten stonden vuurkorven! De kerstmuziek klonk en iedereen zag er prachtig uit!
Nadat alle papa’s en mama’s een kijkje hadden mogen nemen in de klas zijn we begonnen met het bekijken van al het lekkers wat er in de klas stond! Alle kinderen hadden iets meegenomen om van te delen! Gezellig hoor!
En wat was het allemaal lekker: cakejes, sateetjes, heeerlijke gehaktballetjes, sauzijcen- en worstenbroodjes, croissantjes, lekker frisse groentjes en fruitsalades/spiezen, sandwiches, turkse broodjes, koekjes….echt teveel om op te noemen. Aan het einde van de avond kregen we als toetjes nog lekkere vla én een ijsje!!
Dankjewel alle papa’s/mama’s/oma’s enz. voor het klaarmaken van deze lekkernijen: we hebben genoten!!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Paasfeest
(11-12 / 3a) PaasfeestOp Goede Vrijdag 6 april hebben we met de groepen 1 t/m 3 Pasen gevierd.
De kinderen kwamen binnen met een heerlijk zelf meegebracht ontbijtje. Sommige zelfs met broodhaantjes, kaas in de vorm van een kuiken of extra lekker beleg.
Voor elk kind was er een hardgekookt eitje in een mooie kleur en lekker wat te drinken. Na het ontbijt hebben we op de Kiek naar paaseieren gezocht. Samen met de andere groep 3 moesten wel wel 40 eitjes zoeken. Toen alles gevonden was gingen we terug naar school waar als een beloning een lekker chocolade-ei klaarlag. Hierna nog een paashaasmasker geknutseld! Wat een gezellige ochtend en een leuke begin van een heerlijk lang weekend! Veel plezier allemaal!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Schoolreis
(11-12 / 3a) SchoolreisDonderdag 8 september zijn we met alle groepen 1, 2 en 3 naar Den Deugniet geweest: een hele leuke speeltuin!
Gezien het weer waren we erg blij dat er een groot gedeelte overdekt was en hier hebben de kinderen zich dan ook de hele dag goed vermaakt. De busreis was al een onderneming op zich, wat spannend!!
Eenmaal aangekomen zijn ze nadat alle tasjes, jasjes en schoenen een plekje hadden gevonden meteen van start gegaan.
Klimmen, duikelen, ballenbak, basketbal, glijbaan, helikopters aan een rails, disco in het donker; je kunt het zo gek niet bedenken of het was er!
Een aantal keer hebben we met z’n allen lekker wat gegeten en gedronken en ook een ijsje mocht op zo’n gezellig dag niet ontbreken.
De terugweg verliep vlot en alle kinderen kwamen moe maar voldaan weer thuis.
Lieve schatjes van groep 3a; bedankt voor de leuke dag!!! Wat hebben jullie dat goed gedaan! Ik heb genoten!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Sint en Pietenfeest
(11-12 / 3a) Sint en PietenfeestWoensdag 16 november vierden de juffen van groep 3 hun verjaardagsfeest!!
Het was een heus Sint- en Pietenfeest! Alle kinderen mochten verkleed komen als Sint of als Piet. En wat waren ze prachtig! Wij hadden zelfs een heuse coole Piet in de klas, compleet met stoere zonnebril én pet!
We zijn de dag begonnen in de kring, alle kinderen kwamen de juf feliciteren, soms zelfs mét cadeautje: lief hoor!! De juf werd helemaal verlegen van al die lieve handjes, knuffels enz!
Hierna hebben we spelletjes gespeeld bijv. 6 proberen te gooien met een dobbelsteen en dan met handschoenen én mes en vork een chocoladereep eten…pfff wat was dat lastig zeg! Gelukkig had de juf genoeg chocola, ook voor de kinderen bij wie het net niet gelukt was!
Na de spelletjes was het tijd om een heerlijke koek te versieren als Piet; slagroom als de kraag/vlokken als haren/smarties als ogen….mmmm lekker hoor!!
Na het buitenspelen lekker nog wat drinken en daarna op naar de speelzaal voor de Pietengym!
In groepen moesten de pietjes proberen cadeautjes van de ene schoorsteen naar de andere te brengen. Ook deden we nog een Pietendans met hoepels! Spannend hoor!
Aan het einde van de ochtend nog een Sinterklaasfilm gekeken en daarbij een lekker zakje chips gesnoept!
Wat een gezellige dag: dankjewel alle lieve Pietjes en Sintjes uit groep 3!!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Sinterklaas
(11-12 / 3a) Sinterklaas Wat was het gezellig afgelopen weken in de klas!!
Het begon al met het Sint- en Pietenfeest net nadat Sinterklaas in Nederland aangekomen was.
De week erna kwamen we op woensdag op school en was de klas een groot rommeltje!!
Er waren rommelpieten langsgeweest!!
Ze hadden met de Knexx gespeeld, maar waren het vergeten op te ruimen, de tafels en stoelen stonden overal, het digibord was ingepakt én er lag zelfs overal wc-papier!!
Op het bord stond (natuurlijk helemaal verkeerd) geschreven: zoek de zak!
Na een korte speurtocht hadden we een hele zak vol lekkers gevonden in onze schatkist!!

Ook vonden we deze week een brief van Piet Caprice die met het van boord gaan in Bergen op Zoom haar vriendje Piet Bogaard kwijt was geraakt.
Ze ging op pad om hem te zoeken en belandde in onze school.
Ze heeft hier zelfs een tijdje gelogeerd!!
Ook kregen we die week post van Piet Bogaard; hij was zijn vriendinnetje kwijt.
Ook hij liep heel Bergen door om zijn liefje te zoeken….

De week erna mochten alle kinderen een schoentje zetten!
Na een grote schoenenruil zaten in alle schoenen een briefje met de naam en was het duidelijk voor Sinterklaas van wie de schoenen allemaal waren.
Na flink wat liedjes gezongen te hebben zijn we naar huis gegaan.
De dag erna waren de pieten langsgeweest en hadden een lekker mandarijntje voor ons achtergelaten.

Ook die week ontdekten we weer twee brieven en kwamen we erachter dat Piet Bogaard op de dependance zijn bedje had liggen en daar dus al die tijd al sliep!!
Helaas was Piet Caprice net opgestapt om Sinterklaas om hulp te vragen…

Flink zenuwachtig kwamen we dan ook maandag 5 december allemaal naar school!
Zou de Sint haar kunnen helpen en zouden ze inmiddels weer samen zijn??
Bij de intocht leek het even een groot probleem te worden:
Piet Caprice was alleen met Sint en de hoofdpiet op De Krabbenkooi.
Maar al gauw bleek dat de rest van de pieten op pad waren gestuurd om Piet Bogaard op te halen!!
En wát waren ze blij om elkaar weer te zien!
Er volgde zelfs een heuse kus!!!
Hierna konden we lekker gaan feesten!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Terugkomdag kleutergroep
(11-12 / 3a) Terugkomdag kleutergroepDonderdagmiddag 10 mei zijn we met de groepen 3 op visite geweest bij de ‘oude’ juf!! Alle kinderen waren ‘s ochtends door het dolle heen toen ze de verrassing hoorden! Lekker in de middag spelen met hun vriendjes van vorig jaar en laten zien hoe knap ze in dit afgelopen jaar zijn geworden!
De kinderen hebben gezellig in de kring gezeten met alle kleuters, zo konden ze verschillende vragen beantwoorden over het werken in groep 3 en laten horen wat ze al geleerd hebben.
Ook hebben ze natuurlijk lekker gespeeld met hun vriendjes en vriendinnetjes; weer eens lekker in de bouwhoek, zandtafel, poppenhoek, letterhoek of gewoon rustig in de klas kleuren aan tafel. Wat een gezellig middag!! Dankjewel juffen dat we op bezoek mochten komen!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Vioolles
(11-12 / 3a) VioollesOp donderdag 19 april kwam er een juf van het CKB ons vioolles geven. Ze had wel 10 kleine viooltjes mee speciaal voor kinderen. Ook haar eigen grote viool had ze meegebracht.
Aan de kinderen werd uitgelegd hoe een viool werkt en ook vertelde ze hoe alle onderdelen heten. Hierna hebben de kinderen een liedje gezongen wat later herhaald werd tijdens het échte spelen.
Alle kinderen mochten proberen om te spelen. Tijdens het spelen vertelde deze juf een verhaal en mochten de kinderen er met de viool geluiden bij maken. Wat deden ze het goed!! Echte natuurtalenten in de klas! Ook juf Eveline heeft haar best gedaan, maar dan op haar eigen viool. Want ja…als klein meisje heeft ze zelf op vioolles gezeten en had haar viool ook meegenomen. Dat vonden alle kinderen erg leuk!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3a) Wat een getoeter!!!
(11-12 / 3a) Wat een getoeter!!!Vrijdag 23 september vond onze eerste activiteit vanuit het Cumenu plaats: Wat een getoeter!!
Er kwam een muziekleraar op visite om de kinderen vanalles te vertellen over diverse blaasinstrumenten.
De hoorn stond centraal! Zo werd er uitgelegd hoe het mondstuk heette en waar het voor diende, de geschiedenis van de hoorn kwam aan bod en een heuse Alpenhoorn werd ter plekke in elkaar gezet.
Als klap op de vuurpijl mochten alle kinderen (als ze wilden) een stukje proberen te spelen op de hoorn: wat een talenten!!!
Bijna alle kinderen wilden wel een poging wagen en vrijwel iedereen kreeg er geluid uit!! Wat een getoeter :-)!!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3b) Beautymiddag voor moederdag
Nou afgelopen week was het dan eindelijk zo ver!!
De beauty-waardebonnen die alle mama’s hadden gekregen met moederdag konden worden verzilverd!
Het was een erg geslaagde middag/ochtend.
De mama’s werden eerst welkom geheten in beautysalon de Krabbenkooi en daarna werden ze heerlijk verwend door de kinderen.
De kinderen hebben hun mama een heerlijke massage gegeven, de nagels gelakt, de haren mooi gemaakt met stiekjes, klemmetjes en niet te vergeten haarlak, de mama’s zijn nog opgemaakt en natuurlijk kregen zij ook even een lekker bakje koffie of thee in ons leeshoekje!
Lieve kinderen en mama’s, wij hopen dat jullie genoten hebben!!!
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 3b) De juffen zijn jarig!! Sint en Piet-feest.
(11-12 / 3b) De juffen zijn jarig!! Sint en Piet-feest.Woensdag 16 november vierden de juffen van groep 3 hun verjaardagsfeest!!
Het was een heus Sint- en Pietenfeest! Alle kinderen mochten verkleed komen als Sint of als Piet. En wat waren ze prachtig! We zijn de dag begonnen in de kring, alle kinderen kwamen de juffen feliciteren, soms zelfs mét cadeautje: lief hoor!! De juffen werden helemaal verlegen van al die lieve handjes, knuffels enz!
Hierna hebben we spelletjes gespeeld bijv. 6 proberen te gooien met een dobbelsteen en dan met handschoenen én mes en vork een chocoladereep eten…pfff wat was dat lastig zeg! Gelukkig hadden de juffen genoeg chocola, ook voor de kinderen bij wie het net niet gelukt was!
Na de spelletjes was het tijd om een heerlijke koek te versieren als Piet; slagroom als de kraag/vlokken als haren/smarties als ogen….mmmm lekker hoor!!
Na het buitenspelen lekker nog wat drinken en daarna op naar de speelzaal voor de Pietengym!
In groepen moesten de pietjes proberen cadeautjes van de ene schoorsteen naar de andere te brengen. Ook deden we nog een Pietendans met hoepels! Spannend hoor!
Aan het einde van de ochtend nog een Sinterklaasfilm gekeken en daarbij een lekker zakje chips gesnoept!
Wat een gezellige dag: dankjewel alle lieve Pietjes en Sintjes uit groep 3!!!
Klik hier voor de foto’s.
(11-12 / 3b) Eerste zwemles van groep 3
(11-12 / 3b) Eerste zwemles van groep 3Op maandagochtend 29 augustus was het dan eindelijk zover: de eerste zwemles van groep 3!!
De kinderen kwamen allemaal wat zenuwachtig en met hun badkleding onder hun gewone kleding aan de klas binnen. Na eerst was gewerkt te hebben, gingen we de zwemtas halen. Na in de klas wat gegeten te hebben, zaten we er helemaal klaar voor!
De bus kwam voor de school gereden en we gingen samen met de andere groep 3 in supernette rijen naar de bus toe!
Na een gezellig rit in de bus kwamen we bij De Schelp aan.
De jongens en de meisjes kregen een eigen kleedruimte en alle kinderen maakten mooie stapeltjes van hun kleren.
Daarna in de rij richting de douche!
De badjuffen en meesters stonden ons aan de andere kant van de douche al op te wachten en daar werden de kinderen in groepen verdeeld.
Sommige kinderen mochten meteen zwemmen in het diepe gedeelte, de meeste kinderen begonnen in het ondiepe.
Er werd hard gezwommen en goed geluisterd….en aan het einde van de les werd er gelukkig ook nog lekker even gespeeld!!
Moe maar voldaan terug richting school…
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3b) Kerstdiner
Op donderdag 22 december was het dan zover, het kerstdiner!
Alle kinderen mochten in hun mooiste kleding naar school toe komen om van een heerlijk kerstdiner te gaan genieten.
Wat zag iedereen er mooi uit!
Eerst hebben we heerlijk gegeten van alle lekkere hapjes die de papa’s en mama’s hadden gemaakt, daarna wisten een paar kinderen nog wat raadseltjes te vertellen, we hebben nog kerstliedjes gezongen EN er is een echte modeshow gehouden.
Het was een supergezellige avond.
Dank aan alle papa’s en mama’s voor de heerlijke gerechtjes!
Klik hier voor de foto’s.
(11-12 / 3b) Schaatsen!!
schaatsen
De papa van Giel had een verrassing voor ons!!!!
We mochten dinsdagmiddag gaan schaatsen op de Grote Markt.
Het was glibberen en glijden en we hebben ook een buitje getrotseerd maar dat kon de pret niet drukken! Zie de foto’s van de mama van Loek!
Klik hier voor de foto’s.
(11-12 / 3b) Schoolreisje
(11-12 / 3b) SchoolreisjeOp donderdag 8 september zijn we met alle kinderen van de groepen 1-2 en 3 naar de speeltuin Den Deugniet gegaan in Belgie.
Eerst moesten we even in de bus, maar na een dik half uur kwamen we aan bij de speeltuin.
Helaas was het slecht weer deze dag, maar gelukkig hadden ze ook een hele grote binnenspeeltuin.
Alle kinderen konden daar hun jasjes en tasjes wegleggen bij een grote tafel en daarna mochten ze allemaal meteen gaan spelen.
Ze vonden het super. Er was een kabelbaan, een ballenbak, een soort sleebaan, een disco en allerlei klim en klauterbanen.
Tussendoor hebben de kinderen nog een lekkere traktatie gekregen, een heerlijk ijsje om even af te koelen……..wat wel nodig was na al dat spelen!!!!
Rond kwart voor 3 zijn we weer terug richting school gegaan. De kinderen waren nogal moe geworden en zaten rustig een fimpje te kijken in de bus…….Soms gingen er hier en daar zelfs wat oogjes dicht.
Een super leuke dag hebben we met zijn allen gehad!
Hulpmama’s bedankt voor het begeleiden!!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(11-12 / 3b) Sinterklaasfeest
Het was weer groot feest op de Krabbenkooi! Sinterklaas met zijn leukste Pieten kwamen op bezoek. Ook kwam hij in de klas waar we allemaal heel stil van werden! We hebben hem een mooie slinger gegeven en een heel leuk liedje over zijn paard gezongen. Tot slot kregen we allemaal een mooi cadeautje van Sint en heeeeeeeeeel veel pepernoten.
Bekijk hier de foto’s
(11-12 / 3b) Vioolles
(11-12 / 3b) VioollesWe hebben vioolles gehad!!!
Donderdag 19 april kwam er een juf van het CKB om ons de beginselen van de viool bij te brengen, het was geweldig. We hebben zelfs ‘lang zal ze leven’ gespeeld voor Jurre !
(11-12 / 3b) Wat een getoeter!!
(11-12 / 3b) Wat een getoeter!!Vrijdag 23 september vond onze eerste activiteit vanuit het Cumenu plaats: Wat een getoeter!!
Er kwam een muziekleraar op visite om de kinderen vanalles te vertellen over diverse blaasinstrumenten.
De hoorn stond centraal! Zo werd er uitgelegd hoe het mondstuk heette en waar het voor diende, de geschiedenis van de hoorn kwam aan bod en een heuse Alpenhoorn werd ter plekke in elkaar gezet.
Als klap op de vuurpijl mochten alle kinderen (als ze wilden) een stukje proberen te spelen op de hoorn: wat een talenten!!!
Bijna alle kinderen wilden wel een poging wagen en vrijwel iedereen kreeg er geluid uit!! Wat een getoeter :-)!!!
Klik hier voor meer foto’s
(11-12 / 4a) Cumenu
(11-12 / 4a) CumenuKubisme
Dinsdag 24 januari is er bij ons in de groep een kunstenaar gekomen en heeft de kinderen kennis laten maken met de eerste abstracte kunstrichting van de 20e eeuw, het Kubisme.
De kinderen hebben in groepjes van twee elkaars portret eerst met potlood nagetekend en daarna met wasco ingekleurd.Vervolgens werden de portretten in een aantal vormen geknipt. Van deze stukjes gezicht, waarvan door beide kinderen stukjes zijn uitgewisseld, is door elk kind weer een nieuw portret op een papier geplakt.
De kinderen vonden dit erg leuk om te doen.
Op de foto’s kun je zien wat voor knappe kunstenaars we zijn.
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) Kertsmaaltijd
(11-12 / 4a) KertsmaaltijdDonderdagavond 22 december was de kerstmaaltijd. Gezellig hoor helemaal in het donker naar school, de kerstboomlichtjes en kaarsjes aan. Alle kinderen hadden prachtige en vooral lekkere gerechten bij zich. We hebben allemaal zitten smullen.
Alle kinderen zagen er zelf ook heel feestelijk uit.Voor een kleine impressie kan je de foto’s bekijken.
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) lopend buffet (stop motion film groep 4a)
(11-12 / 4a) lopend buffet (stop motion film groep 4a)In het kader van het cumenuproject Aan de kook, hebben wij een filmpje gemaakt. Het idee was te zien op verschillende instructiefilmpjes. De kinderen werden erg enthousiast. Dus ook wij aan de slag. Zij hebben zelf bedacht wat er allemaal gebeurt. Van ieder moment werd een foto genomen. Alle foto’s aan elkaar gemaakt met behulp van movie maker, en zie het resultaat.
klik hier voor het filmpje
(11-12 / 4a) optocht 2012
Vrijdagmiddag, 17 februari, trok er weer een grote, mooie Krabbenkooioptocht door de stad. Tjonge, wat is er weer hard gewerkt om er een leutige stoet van te maken. Omdat het motto “éémaal in de mode” was, zijn wij op zoek gegaan naar “medellen”. Dat we ze gevonden hebben, kun je zien op de foto’s. Want onze fotografen hebben enorm veel foto’s gemaakt met hun prachtige fototoestellen. Jammer genoeg hebben we nét niet gewonnen. Dat lag echt niet aan onze modefotografen hoor, maar aan het vele moois wat er op straat te zien was. In café de Kroon was er nog tijd voor de zevensprong en dweilen. Alles bij elkaar een hele gezellige middag.
mode-fotograaf
(11-12 / 4a) Pietengym
(11-12 / 4a) PietengymVandaag hebben alle knappe kinderen van de groepen 4 héél erg hun best gedaan tijdens de pietengym. Ze hebben super hoog geklauterd, pakjes in schoorstenen gegooid, zijn over gevaarlijke dakgoten geklommen en hebben nog veel meer spannende dingen gedaan. We kunnen dan ook iedereen feliciteren met een echt Pietendiploma! Knappe Pieten, Sinterklaas is trots op jullie.
Klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) rommelpieten
In de nacht van 23 op 24 november zijn de rommelpieten langs geweest op de Krabbenkooi. Ook in onze klas hebben ze flink huigehouden. De pieten hebben met vanalles gespeeld, maar opruimen,
ho maar. Gelukkig kunnen de kinderen van onze groep erg goed opruimen, dus dat is geen punt. We vonden nog heerlijk snoepgoed. Dank je wel, rommelpieten en tot 5 december!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) Schoolreis Beekse Bergen
We gaan op schoolreis….Hoi hoi, wat fijn….
Donderdag 8 september stonden de bussen klaar om op schoolreis te gaan. Deze keer naar het safaripark de Beekse Bergen. En dat we op safari zijn geweest, dat hebben we geweten. Te voet, per boot èn met de safaribus hebben we genoten van de dieren. Ook was er een spannende roofvogelshow, waar meneer Mark zelfs bij mocht assisteren. Toevallig zagen we Amber van het huis Annubis ook nog en we gingen met haar op de foto! Tot slot nog een heerlijk ijsje en spelen in de speeltuin. Het was een erg gezellige dag. Moe en voldaan kwamen we om half 5 weer terug op school. Ben je nieuwsgierig geworden, bekijk dan maar snel de foto’s.
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) Sinterklaas
(11-12 / 4a) SinterklaasEindelijk was het dan zover… 5 december! Wat een gezellige dag. ‘s Middags kwam Sinterklaas met heel veel Zwarte Pieten bij ons in de klas. Super!
We hebben prachtige cadeautjes gekregen. Dank je wel, Sinterklaas.
De dag vloog voorbij maar gelukkig kunnen we nog naar de foto’s kijken…..
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4a) voorleeswedstrijd
(11-12 / 4a) voorleeswedstrijdTijdens de kinderboekenweek konden alle kinderen van onze groep, meedoen aan een voorleeswedstrijd. Wie kan het beste voorlezen? Heel veel kinderen zochten een leuk boek uit en lazen daaruit voor. Erg knap hoor.
Woensdag 12 oktober was de finale. Romaisa, Ruben, Eline en Yasmin deden goed hun best en het was dan ook erg spannend. Uiteindelijk kreeg Ruben de meeste punten en is hij onze voorleeskampioen! Hartelijk gefeliciteerd, Ruben.
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4b) bezoek Rommelpieten
Dagenlang kwamen de kinderen opgewonden naar school, want misschien waren de Rommelpieten in de klas geweest. En vandaag was het dan zover….. de Rommelpieten hadden de hele klas op z’n kop gezet. Overal lagen schriften, lesboeken, speelgoed en héél veel pepernoten. Nadat de kinderen geproefd hadden van het lekkers, gingen ze razendsnel aan de slag om alles weer netjes op te ruimen.

Niemand vond het erg dat de pietjes zo’n enorme rommel hadden gemaakt in de klas, zelfs de juf niet.
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4b) de brandweermannen zijn onze helden
Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is: helden (en over dapper durven zijn). De kinderen van onze groep vinden de brandweermannen échte helden. Zij doen gevaarlijk werk. Ze redden levens van mens en dier, maar risceren daarbij wel hun eigen leven! Daar verdienen zij een medaille voor, vonden onze kinderen. En die gingen we vandaag brengen. We hadden geluk, want de brandweermannen vertelden meteen álles over hun werk en lieten ons de hele brandweerkazerne zien. We mochten zelfs een echte brand blussen, allemaal (ook de juf)!
klik hier om foto’s te bekijken
(11-12 / 4b) Heerlijk schaatsen
Wat hadden we een geluk! Onze groep mocht gratis naar de schaatsbaan. De juf vond het wel een beetje spannend om met zoveel kinderen te gaan schaatsen, maar gelukkig wilden een paar moeders komen helpen.
Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze de schaatsen onderbonden. Gelukkig was er naast de grote schaatsbaan ook een klein ijsbaantje om te oefenen. Al wiebelend en bevend gingen de kinderen het ijs op, maar binnen de korste keren schaatsten ze rond alsof ze nog nooit anders gedaan hadden. De juf was helemaal verbaasd over zoveel schaatstalent.
Boris, Aïcha, Stefanie en Marie-Jet gingen al snel van de kleine naar de grote schaatsbaan. En Joël ging loeihard over de baan. Mike viel nogal eens op het ijs, maar gelukkig had hij een superdik pak aan. We hadden één echte pechvogel: Francois, hij viel zó hard op het ijs dat hij naar de dokter en de tandarts moest.
Na twee uur schaatsen was onze tijd voorbij, maar de kinderen waren het eigenlijk nog lang niet beu!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4b) kerstdiner
Donderdagavond 22 december… tijd voor het traditionele Krabbenkooi-kerstdiner!
Alle kinderen en ouders hadden weer ontzettend goed hun best gedaan. Het eten was heerlijk en we konden kiezen uit wel 17 verschillende dingen. We hebben ons buikje rond gegeten, met al die lekkere gerechten. De kinderen zagen er allemaal prachtig uit, kijk maar naar de foto’s.Van kerstengeltjes tot popsterren.. allemaal in groep 4b!
klik hier voor foto’s
(11-12 / 4b) Kinderboekenweek
De kinderboekenweek staat in het teken van Superhelden. In onze groep werken we vooral over de brandweermannen. Zij zijn voor ons échte superhelden.

De kinderen hebben het lokaal mooi versierd. Aan alles is te zien dat de brandweer ons thema is. De ramen zijn versierd, de kinderen maakten brandweerauto’s en we zijn naar de brandweer geweest! Over dat geweldige bezoek hebben de kinderen een verslag gemaakt. Knap hoor!

Natuurlijk hielden we ook een voorleeswedstrijd in onze klas. Bijna alle kinderen deden mee. Vier kinderen haalden de finale: Aïcha, Narin, Mike en Boris. Alle vier lazen ze geweldig goed. Ze lazen rustig, goed op toon, duidelijk en bijna zonder foutjes. Het was moeilijk om een winnaar te kiezen, maar toch had Boris één stem meer, en werd hij de voorleeskampioen van groep 4b!
Boris, van harte gefeliciteerd!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 4b) Oranjefeest
Hoera de juffen waren jarig! Groot feest , het thema was “oranje” en iedereen was prachtig verkleed. De juffen werden verwend met mooie tekeningen, knutsels en cadeaus en daarna kon het feest beginnen. Heel de ochtend hebben we spelletjes gedaan van krantendans tot voetbalrace en van bingo tot hindernisbaan. De kinderen hebben genoten en de juffen ook! Bedankt voor de gezellige dag allemaal!
bekijk hier de foto’s
(11-12 / 4b) Pietengym
Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van groep 4 hun pietendiploma kunnen halen. In de gymzaal zijn ze op het paard, klimrek, balk enz. aan de slag gegaan. De kinderen hebben allerlei capriolen uitgehaald, die de pieten ook moeten uitvoeren.
Alle kinderen zijn geslaagd. Wat een kunstpieten! Proficiat!
In de klas hebben we voor Sint en Piet een heerlijke cake versierd. Afgelopen nacht is Sint met zijn pieten langs geweest en heeft lekker gesmuld van de cake.
Bekijk maar gauw de volgende foto’s.
Bekijk de foto’s
(11-12 / 4b) Schoolreis Beekse Bergen
Hoera, op safari naar de Beekse Bergen! Op donderdag 8 september gingen we op schoolreis naar de Beekse Bergen. De bus haalde ons op en bracht ons binnen een uurtje naar de plaats van bestemming. Bij de Beekse Bergen gingen we in groepjes het park in. We hebben een reuze leuke dag gehad! We hebben apen, leeuwen, roofvogels, leeuwen, beren en nog veel meer wilde dieren gezien. Vanuit de safaribus en de boot, maar ook te voet. Af en toe regende het een beetje, maar gelukkig kon dat de pret niet drukken. Na een enorm gezellige dag, stapten we moe, maar voldaan weer de bus in op weg naar huis. En wat hebben we die nacht lekker geslapen….
(11-12 / 4b) techniek in de zandbak
Het zonnetje scheen vandaag zo lekker en lokte ons naar buiten….. Deze middag geen les in de klas, maar aan de slag in de zandbak!

In de klas maakten de kinderen in tweetallen een ontwerp voor een zandkasteel. Dat ontwerp mochten ze in de zandbak na gaan bouwen. En dat viel heus niet mee! Genieten was het wel. Niet alleen van de zon, maar spelen met zand en water blijft altijd leuk!
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 4b) Wa’d un fèèst, w’ebbe gewonne!
Wa’d un fèèst, w’ebbe gewonne!
Wat was het weer een leuke optocht. We stalen met z’n allen de show. Een compliment voor alle kinderen en speciaal voor de keizer en de ‘oogheid, wat deed iedereen goed mee! Het publiek moest telkens hartelijk lachen toen we voorbij kwamen. De prijsuitreiking in de Kroon was spannend, maar toen we hoorden dat we gewonnen hadden waren we niet meer te houden. De eerste prijs, een gouden krab! Geweldig hoor! Bij deze ook dank voor de ouders die meegeholpen hebben!
Bekijk hier de foto’s
(11-12 / 4c) Groetjes uit groep 4c
Op vrijdagmorgen 2 september hebben we de slakken eens van wat dichterbij bekeken. In de slakkenbak in de klas zitten nu tientallen grote en kleine slakken. Die hebben de kinderen allemaal zelf meegeebracht.

We hebben een werkblad gemaakt over de slak en tijdens het maken van dat blad mocht iedereen (die durfde) een slak over de hand of arm laten glijden.

Op het werkblad stond ook een zwarte rechthoek. De kinderen moesten de slak daarin zetten en dan afwachten wat er gebeurde. Vraag maar aan uw zoon/dochter wat die toen te zien kreeg.

Met een webcam hebben we vervolgens onze slakken ook nog op het digibord gezien, maar je kunt de webcam natuurlijk ook gebruiken om de groetjes te doen.
(11-12 / 4c) KBW voorleeskampioen van 4c
(11-12 / 4c) KBW voorleeskampioen van 4c
Vandaag kwam juffrouw Judith in de klas om de oorkonde uit te reiken aan onze voorleeskampioen van groep 4c dit schooljaar.

Manouk Els kreeg persoonlijk een prachtige oorkonde uitgereikt. Daarna heeft Maouk nog een stukje uit haar boek “Meester Bas onze superheld” voorgelezen.

Bekijk de foto’s
(11-12 / 4c) Kinderboekenweek
Op vrijdag 7 oktober hebben een paar kinderen uit groep 4c in de klas voorgelezen.

 

Roos en Corina uit groep 8b (zusjes van respectievelijk. Kaat en Anthony) kwamen langs om een videoverslag te maken over de Kinerboekenweek in onze klas.

 

(11-12 / 4c) Lezen met de methode “Estafette”
(11-12 / 4c) Lezen met de methode “Estafette”
Op De Krabbenkooi vinden wij lezen héél erg belangrijk. Als je deze techniek namelijk niet goed onder de knie hebt, krijgen de kinderen over een paar jaar problemen met het lezen in de aardrijkskunde-, biolgie- en natuurkunde- en nog vele andere schoolboeken.

De Krabbenkooi besteed via de methode “Estafette” elke dag minstens een half uur tijd aan technisch lezen. De kinderen zijn daarbij ingedeeld in drie groepen.

Eén groep die al goed kan lezen, krijgt eigen (moeilijkere) opdrachten die ze bijna geheel zelfstandig verwerken.
De tweede groep (de meeste kinderen) werkt in een andere eigen werk- en leesboek. Zij maken allerlei opdrachten (ook grotendeels zelfstandig. Daarbij wordt veel gelezen. Zowel leesteksten als rijtjes met woorden.
De derde groep werkt een flink deel van de les samen met de leerkracht. Deze kinderen hebben wat extra begeleiding nodig omdat het leesniveau nog niet op het gemiddelde van de klas zit.
Een aantal keren per jaar wordt via speciale leestoetsen gemeten hoe het staat met het technische leesniveau van de kinderen. Samen met deze uitslagen en de resultaten van het lezen in de klas, bepaalt de leerkracht in welk groepje de kinderen de erop volgende periode worden ingedeeld.

Thuis lezen hoort er gewoon ook bij. Thuis voor-lezendaar kunt u en mag u niet omheen. Bijna alle kinderen vinden het zalig om naar verhalen te luisteren. U als vader of moeder moet dat gewoon doen, vooral bij jongere kinderen stimuleertdat hun taalgevoel.

Kijkt u maar eens op deze website.

 

(11-12 / 4c) Nationale Rekendag
(11-12 / 4c) Nationale Rekendag
Klik hier om de foto”s te bekijken
untitled

 

untitled

Op woensdag 18 april hebben we met de hele school meegedaan met de Nationale Rekendag. Het thema dit jaar was: “Beestachtig leuk”.
Na een leuke opening zijn we in de groep met verschillende onderdelen op het gebied van rekenen aan de slag gegaan: spiegelen, meten en ook kwamen de verschillende rekenbegrippen aan de orde. Zo hebben we bijvoorbeeld insecten gespiegeld en verschillende dieren geraden.
Op deze manier was het rekenen voor iedereen leuk en heeft iedereen ook enthousiast meegedaan.
(11-12 / 4c) Schoolreis Safaripark
Donderdag 8 september vertrokken we in de stromende regen naar Safaripark Beekse Bergen.

Tegen de tijd dat we er waren, regende het gelukkig nog nauwelijks.

Met volle teugen hebben de kinderen een hele dag genoten van alle dieren die er te zien waren.

 

Met dank aan mevr. Van Hoeffelen voor de mooie foto’s
Bekijk nog andere foto’s
(11-12 / 4c) Sinterklaas
Maandag 5 december kwam Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten bij ons in de klas langs.

Het werd heel gezellig met heel veel liedjes zingen en veel snoepje krijgen. Ook kregen de kinderen nog cadeautjes van Sint Nicolaas.
(11-12 / 4c) Slakken verzamelen
(11-12 / 4c) Slakken verzamelen
Slakken kun je in deze warme en vochtige tijd gemakkelijk in de tuin of in een plantsoen tegen komen.

In de klas hebben we vandaag een leeg aquarium weggezet. Als we met zijn allen slakken verzamelen (in een doorzichtige pot met een deksel met gaatjes erin), kunnen we de slakken in het aquarium van dichtbij bekijken.

De kinderen hebben er wel zin, want ze waren erg nieuwsgierig naar die slak die voorin de klas op tafel stond.
(11-12 / 4c) Slak meegebracht
(11-12 / 4c) Slak meegebracht
Vandaag bracht Jibbe een slak mee naar school. Een echt, levende slak. De slak zat in een speciaal potje zodat we hem goed konden bekijken. Later hebben we de slak op de instructietafel gezet, maar hij bewoog niet erg veel.

We hebben daarna op ons nieuwe digischerm naar een paar filmpjes gekeken over slakken.

 

 

 

 

(11-12 / 5a) Markiezenhof
We zijn met de klas naar het gehiemenhof geweest.En toen moesten we alemaal op de schildeijen kijken en van die mevrouw kregen we kaarten om op de schilderijen te kijken.En we haddenn ook vraagen om te beandwoorden.Negten kaarten en een plategterond erbij en stikers.EN we hadden ook groepjes van drie en twee moeders van Lucas en Joelle en de juf.En we zijn in de fransentuin geweest.En in de tuin en we zijn binnen geweest.We gingen ook nog naar de arthootheek geweest.En en daar hebben we over kunst gepraat. En die het vertelden dat was Iwaz. En we weeten het geheim van kunst.Maar dat mag ik niet vertellen.lEn wat ik nog moet zeggen dat die meneer die was in Amirika geweest.En die had een doosje en daar stonden voormen in en die had ik gevonden.Ik wist waar we waaren in de arthootheek.En toen hadden we een qwis.En toen hadden we 16 en een haleven punt.En toen gingen we naar het markiezenhof.En toen we klaar waaren.Toen gingen we weer naar school.
Dit verhaal is geschreven door Amber Oerlemans.

 

We zijn vandaag met heel de klas naar het makiesenhof geweest. En het heet de geimen van het hof .En we moesten allemaal dingen zoeken .En we zijn naar de artieotheek geweest .Het was super leuk .En we hebe de geheimen gevonden .Van de schilderijen . Alleen hij liet ons schriken.En foppen .En in het Markiezenhof moesten we dingen zoeken.En we hadden allemaal kaarten gekreegen.En stickers en een plattengrond hadden we ook.Waar allemaal plaatjes op stonden.Dit is mijn verhaal van Femke van gent.En het was een top ochtend!!!
(11-12 / 5a) Samen muziekmaken geblazen
Afgelopen vrijdagmorgen, 30 maart, zijn wij met onze groep naar het CKB geweest. Er zat een heel orkest voor het publiek. Er waren twee heel grappige mensen die heten Bob en Bob. Ze maakten heel veel grapjes over instrumenten. Heel veel liedjes die het orkest speelden hebben we ook op school geleerd. Bijvoorbeeld Tovertrompetje en Allemaal blaasmuziek. Bob en Bob zongen elke keer mee. De dirigent noemden ze meneer met het toverstokje. ze hebben zelf ook geprobeerd om te dirigeren, maar dat ging een beetje oftewel heel veel mis. Je oren deden er pijn van. Gelukkig heeft de meneer met het toverstokje het weer overgenomen. Bob had een zogenaamde voevoezela bij zich hij heeft er op gespeeld: vreselijk geluid als je het wil weten. Toen heeft andere Bob het geprobeerd en dat ging wel goed. Toen zij Bob dat ze een mevrouw nog niet hadden gehoord en gingen ze naar haar luisteren. Toen ze klaar was zei Bob dat hij verliefd op haar was dus ging hij haar versieren maar dan ook letterlijk versieren met slingers en bloemen. Ze hebben ook heel veel uitgelegd over instrumenten en de saxofoon noemde Bob de sexofoon. Het was echt heel grappig.
Daan en Emma.
(11-12 / 5b) Schoolreis Safaripark De Beekse Bergen
DE VOGELSHOW.

Op 8 September gingen we naar het safaripark ‘beekse bergen’.
Het leukste was de vogelshow.
Er was een palmgier, en ook een amerikaanse zeearend.
Er was een man die de vogels riep.
Hij had een collega.
De man had vlees voor de roofvogels.

Groetjes van Steven uit groep 5b!
DE OLIFANT.

De olifant is dik en is heel erg sterk. Er is een dierentuin en die heet: ‘De Beekse Bergen’ en daar is een Afrikaanse olifant. Die olifant heeft een hok en krijgt een speeltje. De olifant heeft ook een baas en hij is heel lief en hij is ook dik.

Het einde, groetjes van Mika uit groep 5B!

 

SCHOOLREISJE

Gisteren gingen we op schoolreisje. We mochten 5 euro meenemen en we hebben leuke souvenirs gekocht. We hebben mooie dieren gezien. We hebben een leeuw gezien en we hebben een zebra gezien en andere safaridieren gezien. En het was een mooie dag.

Einde, groetjes van Nienke uit groep 5B!

 

DE BEEKSE BERGEN.

We gingen naar de ‘Beekse Bergen’. En meneer Mark mocht meedoen aan de roofvogelshow. En daarna gingen we naar het winkeltje. Ik kocht een cheeta en een kaart en we kregen chips. Maar ik had zelf al chips bij! Maar toch was het lekker. En er kwam bijna een cheeta in de bus.

Einde!, groetjes van Sanne uit groep 5B

 

TIJGERVOER

Schiet op! Ja komop roepen 5B en 5A! Ze gaan op schoolreis naar de ‘Beekse Bergen’ en ze hebben nu al lol. We hebben de groepen in 2en gesplitst, ik zit bij meneer Mark en hij zei pas maar op straks ben je tijgervoer en tegen Minke zei hij: straks zit je nog bij de apen en dan gaan wij naar huis. Terug in de bus naar huis Neeee! het was superleuk, ja dat vinden wij ook, echt super! Ze zijn aangekomen. Pappa Mamma! Roept heel 5b jaja het was zoo cool, het gaat regenen dus we gaan naar huis

Einde, groetjes van Kathelijne uit groep 5B!
DE VOGELSHOW

Donderdag, 8 September gingen we op schoolreisje naar ‘’ De Beekse Bergen’’. We gingen met de safaribus langs de wilde los lopende dieren en daarna gingen we naar de vogelshow en er kwam een van de vogels over me heen! Ik vond het toen heeeeeel erg eng. Toen we terug kwamen ging ik met me zusje naar opa want die was jarig. En we gingen laat naar bed en mamma bleef daar nog eventjes lekker feesten bij opa. Pappa, mijn zusje, broertje en ik gingen laat naar huis en laat ons bedje in.

Het einde, groetjes van Esmee uit groep 5b!
(11-12 / 6a) Circuit
(11-12 / 6a) CircuitWe doen elke maandagmiddag in groep 6a circuit.
Tijdens het circuit doen de kinderen elke keer een andere activiteit.
Op de foto’s kunnen jullie goed zien welke activiteiten dat zijn:
– techniek; bouwen met technisch lego
– techniek; bouwen met verschillende vormen van blokken
– tekenen; de kinderen tekenen verschillende voorjaarsbloemen en
gebruiken kleurpotlood, stift en waterverf
– handvaardigheid; hyacint in elkaar zetten
– rummikub
– scrabble
– mastermind
klik hier om foto’s te bekijken
(11-12 / 6a) Cumenu, kunstenares in de klas
(11-12 / 6a) Cumenu, kunstenares in de klasVandaag donderdag 12 april kwam kunstenares Corine Heijmans bij ons in groep 6.
Ze volgde het project; “Meneer Teep trekt een lijn”.
De kinderen kregen les in het schilderen in de stijl van Mondriaan. Het uiteindelijke resultaat is o.a. te zien op de laatste foto; de kinderen hebben het “De Krabbentoren” genoemd.
Het is leuk om alle foto’s te bekijken, omdat je dan het hele proces kunt zien.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 6a) Halloween 31 oktober.
(11-12 / 6a) Halloween 31 oktober.Vandaag de 1e dag na de herfstvakantie zijn we met zijn allen goed begonnen. Heel veel kinderen hadden zich erg leuk aangekleed, maskers voor en geschminckt. Heel goed gedaan lieve kinderen! We hebben veel geleerd vandaag en iedereen weet nu hoe, waar en wanneer Halloween is ontstaan, welke gebruiken er zijn en hoe we daaraan zijn gekomen. Ook hebben we een grote rekensom gemaakt over verhoudingen in pompoensoep, schrijven in een spinnenweb, spellingwoorden en als laatste zijn we ook nog creatief bezig geweest; spookje maken, skelet in elkaar zetten en diverse kleurplaten. Kortom een goed begin na de herfstvakantie!
klik hier om meer foto’s te bekijken.
(11-12 / 6a) Kerstdiner
(11-12 / 6a) KerstdinerHet was heel gezellig en sfeervol tijdens ons kerstdiner.
Alle ouders heel erg bedankt voor het klaarmaken van het lekkere eten. De kinderen hebben er erg van genoten!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 6a) Kerststukjes maken
(11-12 / 6a) Kerststukjes maken Woensdag 21 december hebben de kinderen van 6a weer prachtige kerststukjes gemaakt. Iedereen had van alles meegenomen; takken, kaarsen, allerlei kleine balletjes, slingers en andere frutsels. Heel gezellig in de aula met een kerstmuziekje op de achtergrond zijn ze bezig geweest.
Kijk maar eens naar de foto’s.
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 6a) Kinderboekenweek 2011
(11-12 / 6a) Kinderboekenweek 2011Op vrijdagmiddag mochten de kinderen verkleed naar school komen, net als bij het Kinderboekenbal! Tijdens een modeshow vertelden de kinderen wie ze waren en waarom ze zich zo hadden verkleed. Een aantal kinderen lieten een dansje zien en andere kinderen gingen voorlezen. Daarna zijn de kinderen gaan schrijven en tekenen over hun held.
De voorleeswedstrijd die we de afgelopen week hebben gehouden was ontzettend spannend en Alannah heeft deze gewonnen, zij is de voorleeskampioen van groep 6a!
klik hier om meer foto’s te bekijken.
(11-12 / 6a) Over de Tong
(11-12 / 6a) Over de TongOver de Tong is een lespakket gemaakt voor leerlingen uit groep 6.
De nadruk ligt op smaak.
Dit lespakket laat de kinderen ervaren wat precies ervoor zorgt dat eten lekker is. Het stimuleert de kinderen door middel van proefjes zelf te ondervinden hoe de smaak werkt. Hoe komt het dat je iets proeft?
Deze week hebben ze eerst de film gezien; in deze film gaat groep 6 met Ewout Genemans een uitdaging aan: is er een smoothie te bedenken die de hele klas lekker vindt?
Daarna hebben we samen het werkboekje Over de Tong gelezen.
Vanmiddag hebben we allemaal in 2-tallen 7 proefjes gedaan.
De smaken zoet, zout, zuur en bitter kwamen iedere keer aan bod. Ook mochten ze allemaal zelf een BanaSina-smoothie maken en tja….. smaken verschillen… de één vond het lekker en de ander niet!
Hieronder volgt het recept zoals de kinderen het gemaakt hebben”
-1/2 banaan
-ca. 60 ml. sinaasappelsap
-ca. 30 ml. magere yoghurt
-1/2 theelepel honing
-1 beker
-1 vork
-1 lepel
Doen:
* Doe de halve banaan in een beker en prak de banaan zo goed mogelijk.
* Giet het sinaasappelsap en de yoghurt erbij en roer alles door elkaar.
* Voeg de honing en een klein beetje kaneel toe.
Mix alles goed. En: klaar is je smoothie!
klik hier voor een filmpje
(11-12 / 6a) Pottenkijkers
(11-12 / 6a) PottenkijkersDonderdag 22 september is meneer Jan van Stichting “In den Scherminckel” bij ons in de groep geweest. Hij heeft van alles verteld over opgravingen in Bergen op Zoom. Ook hebben we naar een film gekeken. De film vertelde over het leven van een archeoloog. Waarom graaft hij? Hoe gaat een opgraving in zijn werk enz. In de film werden flashbacks gegeven naar het verleden.
Meneer Jan heeft ons allerlei voorwerpen laten zien; zowel hedendaagse als eeuwenoude. Aan de hand hiervan vertelde hij hoe gebruiksvoorwerpen in de loop der tijden zijn veranderd.
Wij vonden het heel erg leuk en vooral ook omdat in de film het Markiezenhof te zien was en dat kenden we allemaal.
We kregen ook nog een papieren munt waarop we ons eigen ontwerp mochten tekenen.
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 6a) Rommelpieten
(11-12 / 6a) RommelpietenVandaag woensdag 23 november waren de kinderen van groep 6a met stomheid geslagen….. de rommelpieten waren ook bij hun in de klas geweest!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 6a) Schoolreis naar Safaripark Beekse Bergen
(11-12 / 6a) Schoolreis naar Safaripark Beekse BergenDonderdag 8 september zijn we op schoolreis geweest.
Aangekomen in het Safaripark regende het nog wel iets, maar snel daarna werd het gelukkig droog.
We hebben ontzettend veel Afrikaanse dieren gezien; bavianen, chimpansees, leeuwen, tijgers, gemsbokken, struisvogels, zebra’s en allerlei vogels, otters enz.
De kinderen waren super enthousiast en renden van het ene dier naar het andere tijdens de wandelsafarie. Ook hebben we een gamedrive met de bus gedaan en veel gnoe’s, jachtluipaarden en neushoorns gezien. ‘s Middags zijn we op de boot gestapt voor een bootsafari; veel yaks, elanden en watervogels gezien.
Het was echt een hele leuke en gezellige dag!
klik hier voor meer foto’s
(11-12 / 6a) Sinterklaas vieren in 6a
(11-12 / 6a) Sinterklaas vieren in 6aMaandag 5 december 2011 was het weer zover. Sinterklaas vieren op school. De hele ochtend zijn we druk in de weer geweest met de surprises. Hele mooie en originele surprises waren erbij en prachtige gedichten.
‘s Middags hebben de kinderen allerlei spelletjes gedaan en gespeeld met hun gekregen cadeau. De kinderen vonden het een spannende en supergezellige dag!
klik hier om de foto’s te bekijken
(11-12 / 6a) Trapvaardig
(11-12 / 6a) TrapvaardigWoensdag 9 mei zijn we met de groepen 6 naar de Verkeerstuin gefietst. Daar hebben we allerlei fietsoefeningen gedaan om onze vaardigheden te verbeteren.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(11-12 / 6a) Tronenwedstrijd
(11-12 / 6a) Tronenwedstrijd
Afgelopen vrijdag 9 maart was in groep 6a de aftrap van de Tronenwedstrijd. Bij binnenkomst om 13.00 uur lag op elke tafel een t-shirt. Dat trokken we aan. Nadat we met zijn allen in een kring zaten, legden de opleidingsadviseur, Mark Hulsen en de schilder, Samantha de wedstrijdregels en alles wat met schilderen te maken heeft aan ons uit. Een week geleden waren we al begonnen met het maken van een ontwerp.

Komende vrijdag mogen we écht aan de slag met de schilderskwast. Een aantal van ons gaat, onder begeleiding van Samantha, de troon eerst in de grondverf zetten. Een week later zal het ontwerp op de troon worden getekend en gaan we met kleuren aan de slag. Tijdens dit project mogen we allerlei foto’s maken. Ook filmen we zelf. Juf Jeannine zal alles op de website zetten.

Natuurlijk gaan we met zijn allen voor een Supertroon: origineel, kleurrijk, beschilderd met de juiste technieken.

 

(11-12 / 6a) Tronenwedstrijd
(11-12 / 6a) Tronenwedstrijd
Op vrijdag 9 maart zijn we gestart met de aftrap van de tronenwedstrijd. ‘s Middags kwamen Mark en Samantha uitleg geven over de wedstrijd en vertelden ze wat we allemaal nodig hadden bij het beschilderen van de troon. Een groepje van 10 kinderen mochten als eerste de diverse onderdelen gaan schuren.Vervolgens werden kwast en roller gepakt om alles goed te gronden. Met heel veel plezier ging een ieder aan het werk.

Een week later werden na de tweede keer schuren en gronden de kleuren aangebracht. Het ontwerp van Anne was door de hele groep uitgekozen om nageschilderd te worden.

De weken erna hielp Samantha op vrijdagmiddag bij het schilderen. Steeds mocht een paar kinderen een deel van de troon beschilderen. Het resultaat tot nu toe is te zien op de foto’s.

Maar… hij is niet af! Zodra de troon klaar is, zal hij op de website te zien zijn.

Tijdens deze lessen hebben we foto’s en filmopnames gemaakt. Ook werd een dagverslag geschreven. Het verslag en de troon zullen beiden worden beoordeeld door een jury. Hierover leest u later meer.

Werken aan de troon
Op de troon
(11-12 / 6a) Van alles wat.
(11-12 / 6a) Van alles wat.Beste ouders,
Na een goede start in groep 6 en een tijd van veel nieuwe indrukken is het bijna herfstvakantie. De kinderen hebben veel zin in een welverdiende vakantie net als de juf!
Wel heb ik nog wat huishoudelijke mededelingen.
Maandag na de herfstvakantie is het Halloween. De kinderen mogen die dag verkleed komen en alle lessen staan in het teken van Halloween.
Elke dag oefenen we de tafelsommen, deelsommen met rest. We willen u vragen om thuis te blijven oefenen! Dit geldt ook nog, voor een aantal leerlingen, voor de kloktijden.
Ook hebben een aantal ouders zich opgegeven als luizenmoeder. In de week na de herfstvakantie is het weer controle. Ik zoek 1 ouder die dit wil gaan regelen voor onze groep 6a. Als u dit wilt kunt u even bellen, langskomen of uw kind een briefje meegeven. Ik heb een overzicht van ouders die zich hebben opgegeven. Alvast heel erg bedankt hiervoor!!

Verder wens ik u een hele fijne vakantie,
Ans
(11-12 / 6b) Bouwen
De kinderen hebben samen met meneer Matthijs flink zitten bouwen! Eerst kregen ze les over flats en wolkenkrabbers en daarna mochten ze zelf aan de slag. Er werden kubussen gemaakt en daarvan werden gebouwen gemaakt. Ondertussen leerden de kinderen van alles: Hoe zet ik ze stevig op elkaar? Hoeveel kanten heeft een kubus? Hoeveel stroken heb ik nodig voor één kubus? Hoe hoog is het gebouw? Hoe verdeel ik de taken? Houd ik rekening met iedereen? Kortom, een geslaagde opdracht. De eindproducten hangen boven in de gang.
Bekijkt u vooral de foto’s, er zit zelfs een foto bij van een piepjonge Elvis Presley!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 6b) Circuit in de klas
De afgelopen weken hebben we op maandagmiddag in circuitvorm een aantal opdrachten afgewerkt. Zo waren er een paar techniekdozen waar de kinderen fanatiek mee aan de slag gingen. Want ja, welk groepje kan de hoogste toren bouwen met de blokjes uit de kist? Andere groepjes waren bezig met rekenspelletjes, rummicub en muizenval. Het laatste groepje ging bij de juf een hartje maken van stof.
Oja: Sam, de grote broer van Noortje, kwam nog even op visite in de klas en toen Luuk ook nog toevallig naar de wc moest, hebben we snel deze foto gemaakt!
Klik hier voor de foto’s!
(11-12 / 6b) Cumenu
Meneer teep trekt een lijn is een van de activiteiten van cumenu die dit jaar gepland stonden voor groep 6. Een juf kwam uitleg geven over Piet Mondriaan en het ontstaan van zijn schilderijen. Door middel van vragen en filmpjes hebben de kinderen een goed beeld gekregen van zijn werk.
Daarna gingen de kids zelf heel hard aan de slag. Door tape te plakken op een karton, vervolgens te verven en tot slot de tape er weer af te halen, kregen zij een enorm mooi werkje.
Als afsluiting hebben we de werkjes samengevoegd tot 1 groot kunstwerk.
Het was een erg leuke activiteit.
(11-12 / 6b) cumenu pottenkijkers
Hieronder kunt u nog wat foto’s bekijken van de cumenuactiviteit “pottenkijkers”. De kinderen kregen uitleg over archeologie in Bergen op Zoom. Na een DVD werden er nog gebruiksvoorwerpen getoond. De activiteit eindigde met een hele moeilijke puzzel.
foto’s cumenu
(11-12 / 6b) Diederick in de klas
Van 2 tot en met 11 september werd er een toneelstuk opgevoerd in het Markiezenhof: ‘Diederick’. Er zitten een aantal kinderen op de Krabbenkooi die met dit toneelstuk mee doen. Merel uit groep 7 speelt zelfs de hoofdrol ‘Diederick’.

Merel kwam samen met Rochelle helemaal in kostuum naar onze klas. Dit was heel speciaal. Juffrouw Els, die ook met het toneelstuk mee doet, had haar speciale jurk ook mee genomen.

Rochelle liet eerst een stukje toneelspel zien. Ze deed een stukje uit de voorstelling en daarvoor had ze een jongen uit de klas nodig. Roy was de gelukkige en hij was gelijk in zijn rol. Zelfs de tekst die hij een minuut geleden te horen kreeg, kwam er zo uitgerold. Volgend jaar mag hij van ons zo mee doen.

Daarna vertelde juf Els nog wat zij allemaal deed. Maar toen was het de beurt aan Merel. Zij vertelde eerst hoe het was om een hoofdrol te spelen. Ze is alleen een beetje bang dat ze haar tekst vergeet, maar verder vind ze het erg leuk om te doen. Merel heeft ook nog het lied gezongen wat Diederick zingt in de gevangenis. Een aantal kinderen in de klas hadden toch wel traantjes in hun ogen.
Wat was dat mooi!!! We zijn super tros op Merel, Rochelle en al de andere kinderen van de Krabbenkooi die ook nog mee doen.

Bedankt Rochelle en Merel,
we vonden het super dat jullie langs kwamen!

foto’s Diederick in de klas
(11-12 / 6b) Een ei hoort erbij
Tijdens de natuurlessen hebben we het gehad over eieren. Niet alleen vogels komen uit een ei, maar ook slangen, kikkers, vissen en spinnen. We hebben zelfs een echt struisvogelei in de klas.

Vandaag hebben we allerlei proefjes in de klas gedaan met eieren. Hoe weet je bijvoorbeeld of een ei rauw of gekookt is? Hoe kan je een ei laten staan? En hoe sterk is een ei?
Allemaal vragen waar we antwoord op proberen te vinden. De kinderen zijn erg enthousiast en gaan gelijk aan de slag.
Foto’s van de proefjes
(11-12 / 6b) Foto’s van Halloween
Oef! Gevonden!!!! De foto’s van Halloween waren kwijt, maar gelukkig zijn ze weer terecht en er zitten hele leuke foto’s bij.
Veel plezier.
klik hier voor de foto’s!
(11-12 / 6b) IJspegels van Marijn
(11-12 / 6b) IJspegels van MarijnJammer, het ijs is weg, de elfstedentocht gaat niet door, maar gelukkig blijven we nog een beetje in de sfeer met de foto’s van Marijn. Hij heeft foto’s gemaakt in zijn eigen achtertuin van enorme grote ijspegels. Bedankt Marijn, voor de mooie foto’s!
foto’s van de ijspegels
(11-12 / 6b) Kerst
(11-12 / 6b) KerstWat was het toch een leuke avond. lekker eten, lieve kinderen en een warm haardvuurtje. Wat wil je nog meer?
Hieronder ziet u nog wat foto’s van deze gezellige avond.
foto’s kerst
(11-12 / 6b) klassenkampioen 6b
(11-12 / 6b) klassenkampioen 6bVandaag hebben we de voorleeswedstrijd in de klas afgesloten. Er deden in totaal 12 kinderen mee. Na de wedstrijd mochten de kinderen zelf hun kampioen kiezen. Rustig, goed verstaanbaar, helder en een tikkeltje nerveus heeft gewonnen…….. MAUD!
We zijn supertrots op haar.
(11-12 / 6b) Meidenvenijn
(11-12 / 6b) MeidenvenijnVorige week zijn we begonnen met een nieuwe methode: “Meidenvenijn”. De eerste les is prima gegaan. Puk heeft hier een stukje over geschreven. Hierin legt ze heel goed uit wat we tijdens deze lessen doen. Leest u maar:

De zilveren koffer.

De zilveren koffer is om de kinderen (vooral de meiden) te helpen met wat minder ruzie te maken. Soms gaan de ruzie’s nergens over. Daarom zitten in de zilveren koffer schriften voor alle meiden uit de klas. Wij gaan elke week aan de slag met het schriftje ongeveer tussen een half uur en drie kwartier. De jongens gaan dan naar het digicentrum met een andere leerkracht. Als iemand van de meiden last heeft van iets bijvoorbeeld: ruzie met een ander meisje (jongen) kunnen wij daar over praten met de juf. We kunnen kijken of we er iets aan kunnen doen. In het schriftje gaat het vooral over ruzie maar ook vriendschap en gevoelens. We gaan het ook hebben over ons zelf en elkaar. Als de jongens terug komen van het digicentrum stoppen wij met de zilveren koffers en gaan we de volgende week gewoon weer verder. Zo kunnen de meiden leren beter met elkaar om te gaan en lekker te spelen.
foto’s meidenvenijn
(11-12 / 6b) Opening kinderboekenweek 2011
(11-12 / 6b) Opening kinderboekenweek 2011Groep 6b kreeg de eer om de opening van de kinderboekenweek te organiseren. Met heel de klas hebben we een quiz bedacht. Per tweetal beeldde de kinderen een superheld uit. Zo kwamen Dik Trom, Pinkeltje, Superman en Harry Potter onder andere aan bod. Sommige kinderen waren best zenuwachtig!
We kregen van school nog een mooi boek voor in onze klassenbibliotheek: Daantje de wereldkampioen. Ook al weer een held. Kijkt u vooral even bij onze foto’s.
opening kinderboekenweek 2011
(11-12 / 6b) Sinterklaas
(11-12 / 6b) SinterklaasMaandagmorgen 5 december. De kinderen druppelen een beetje nerveus binnen met hun surprise. Nadat alle surprises midden in de kring staan, kunnen we naar buiten om Sinterklaas te verwelkomen.
De rest van de ochtend hebben we nodig om alle surprises uit te pakken. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. ‘s Middags spelen we allerlei Sinterklaasspelletjes en hebben we een quiz. Jammer genoeg heeft sinterklaas geen tijd meer om bij ons langs te komen maar gelukkig stuurt hij een paar Pieten met perpernoten en chocoladeletters.
foto’s Sinterklaas
(11-12 / 6b) spelletjesmiddag!
De eerste periode zit erop! De kinderen hebben hard gewerkt. Bijna vakantie! Wanneer de kinderen nog even extra hard werken kunnen we de laatste week voor de vakantie een spelletjesmiddag…………………….en belofte maakt schuld, want ze zijn er voor gegaan! De hele groep had het echt verdiend. Het was enorm gezellig en we hebben hele leuke spellen gedaan. Jammer dat de juf Sonny maar niet kan verslaan met dammen.
Ook waren er nog een paar meisjes die nog een leuk dansje hebben gedaan. De foto’s spreken voor zich!
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 6b) Van alles wat!
(11-12 / 6b) Van alles wat!Beste ouders,
Het is bijna herfstvakantie en de eerste periode zit er dan op. De kinderen hebben veel zin in de vakantie (en de juffen ook)!
Wel hebben we nog wat huishoudelijke mededelingen.
Maandag na de herfstvakantie is het Halloween. De kinderen mogen die dag verkleed komen en alle lessen staan in het teken van Halloween.
Tijdens de informatieavond hebben we gevraagd of er moeders zijn die willen controleren op luizen. In de week na de herfstvakantie is het zover. Willen die moeders zich melden middels een briefje. Zij krijgen dan nog een korte uitleg.
Elke dag oefenen we de tafelsommen. We willen u vragen om thuis te blijven oefenen! Dit geldt ook nog, voor een aantal leerlingen, voor de kloktijden.

Verder wensen we u een prettige vakantie,
Kitty en Brechje
(11-12 / 7a) Brandweerproject
Brandweer project
In oktober vorig jaar kregen we als school een project aangeboden van de brandweer. In mei van dit jaar zijn we daar mee aan de slag gegaan in de groepen 7. Daarbij draaide het vooral om brandpreventie, wat doet de brandweer en wat te doen bij brand. Er werd gewerkt in een werkboekje, op de computer en we hebben een bezoek gebracht aan de brandweer Bergen op Zoom.
Als er iets is dat werd benadrukt dan was dat wat je er allemaal aan kunt doen om brand te voorkomen.
We hebben in de kazerne de wagens mogen bekijken en een presentatie gekregen over het werk van de brandweer. Wederom een leuke afwisseling van het dagelijkse programma op school.
Voor foto’s: kijk bij 7b!
(11-12 / 7a) Kerst op school
(11-12 / 7a) Kerst op schoolKerst op school.
Nadat we de klas in de weken ervoor in kerstsfeer hadden gebracht met oa mooie eigen gemaakte kerststukjes was het nu de beurt voor iedereen om zich mooi aan te kleden voor het kerstdiner. Alle ouders met kinderen hadden voor de heerlijkste hapjes gezorgd en de klas zag er feestelijk uit in kaarslicht.
We hebben gesmuld van al het lekkers, modeshow gelopen en gezongen. Kortom: een feest om niet gauw te vergeten.
Alle ouders bedankt voor de goede zorgen: het was verrukkelijk!
Foto’s Kerst
(11-12 / 7a) kinderboekenweek
De boekenweek is weer achter de rug en we hebben genoten van al onze papieren helden. We hebben veel (voor)gelezen, gepuzzeld e.d. We hebben zelfs gegoogeld naar de Griekse helden en daar een presentatie over gegeven. Zo weten wij bijvoorbeeld nu waar een Achilleshiel vandaan komt!

En we zijn natuurlijk apetrots op onze Merel, die voorleeskampioen van De Krabbenkooi is geworden en ons gaat vertegenwoordigen in de Bergse ronde.
(11-12 / 7a) Sinterklaas
(11-12 / 7a) SinterklaasMaandag 5 december was het weer zover: het surprisefestival kon beginnen,nadat de kinderen de grootste moeite hadden gehad om niet te verraden wie ze hadden geloot.
Er waren ware kunststukken bij en ook de gedichten waren niet vergeten. De hele ochtend was nog niet genoeg om alles te bewonderen, dus gingen we in de middag nog een stukje door.
klik hier voor de foto’s
(11-12 / 7a) skeeleren
Dinsdag 27 maart was er voor de groepen 7 en 8 een skeeler-clinic.
We gingen daarvoor naar het basketbalveld op de Plaat. Er werd les gegeven voor degenen, die voor het eerst op de wielen stonden en voor de gevorderden onder ons was er een parcours uitgelegd.
Voor iedereen superleuk!
Voor foto’s: zie groep 7b
(11-12 / 7a) Techniektruck 7a
(11-12 / 7a) Techniektruck 7aDinsdag 15 november stond een enorme truck op de Kiek. Groepen 7 en 8 konden daar kennis maken met allerlei vormen van computertechniek.
Zo werd er energie opgewekt door dansen en springen, gezocht naar de X-pot met een GPS en werd de score van het basketbal elektronisch geteld.
Een leuke en coole middag, met dank aan Marcel en Bas, die alle onderdelen goed uitlegden en begeleidden.
techniekfriek
(11-12 / 7a) Trapvaardig
In het kader van ons verkeersonderwijs op onze school zijn we woensdag 9 mei naar de verkeerstuin geweest. De kinderen legden daar een parcours af waarin het beheersen van de fiets centraal staat. Zo hebben ze vlot moeten wegrijden, tussen paaltjes moeten slalommen, een cirkel rijden met een hand aan het stuur, in een rechte lijn over een strook rijden, uitwijken, op een schuin vlak rijden, over een stoeprand rijden en een stop maken.Wel jammer dat het weer wat tegenzat.
Voor de foto`s van trapvaardig : zie bij groep 7b
(11-12 / 7a) weervisserij
(11-12 / 7a) weervisserijWe hebben van de unieke gelegenheid gebruik gemaakt om deel te nemen aan een project rondom de weervisserij. (met dank aan Claartje Rijkers, moeder van Sam) Van uit het educatief centrum van het Markiezenhof is, in opdracht van de stichting Behoud weervisserij, een excursie met een lesboekje ontwikkeld. Wij kregen de kans samen met nog vijf andere klassen als proef hier aan mee te doen. Op 6 juni zijn we m.b.v. hulpouders naar de Bergse Diepsluis gereden. Hier scheepten we in op een flinke vissersboot. Daar was al een gids aanwezig die ons een en ander kon toelichten. Nadat we de zwemvesten aan hadden getrokken gingen we op weg naar het weer. Onderweg konden de kinderen naar een filmpje over de weervisserij kijken, maar buiten op het dek was het veel leuker. Ze hadden in de klas aan de hand van een lesboekje al veel informatie gekregen. Op een kleine afstand van het meer ging het schip voor anker. We stapten over op een kleiner bootje omdat deze minder diepgang had en vaarden naar het weer. Daar kregen we te zien hoe er gevist wordt op ansjovis. Met een groot drijfnet trokken ze door het weer en dreven de vis in een sleepnet. Deze werd geleegd op een ander bootje en daar konden de kinderen zien wat er allemaal in het sleepnet zat. Makreel zat er het meest in, ansjovis, haring, geep, krabben en wat wier was de vangst. De meeste kinderen wilden een vis vasthouden en meenemen naar huis. Met veel geglibber en gegil mochten ze er een of twee vasthouden. We gingen na dit avontuur terug naar het grotere schip, waar we werden getrakteerd op limonade en een plakje cake. Het was een erg leuke ervaring en ik hoop dat dit nogmaals kan gebeuren in de toekomst.
foto`s weervisserij 2012 7a
(11-12 / 7b) Brandweer project
(11-12 / 7b) Brandweer projectIn oktober vorig jaar kregen we als school een project aangeboden van de brandweer. In mei van dit jaar zijn we daar mee aan de slag gegaan in de groepen 7. Daarbij draaide het vooral om brandpreventie, wat doet de brandweer en wat te doen bij brand. Er werd gewerkt in een werkboekje, op de computer en we hebben een bezoek gebracht aan de brandweer Bergen op Zoom.
Als er iets is dat werd benadrukt dan was dat wat je er allemaal aan kunst doen om brand te voorkomen.
We hebben in de kazerne de wagens, met uitleg, mogen bekijken en een overall presentatie gekregen over het werk van de brandweer. Wederom een leuke afwisseling van het dagelijkse programma op school.
foto`s groepen 7a en b bij de brandweer 2012
(11-12 / 7b) bruggenbouwen
(11-12 / 7b) bruggenbouwen In de natuurmethode hadden we het over verschillende bruggen. Pontonbrug, boogbrug, loopbrug enz. De kinderen kregen toen in groepjes de opdracht een stevige brug te bouwen. Vol overgave en met met gebruik van veel papier, lijm en plakband werden constructies gemaakt. Deze moesten een lengte van 1 m overbruggen en daaroverheen moesten objecten rollen. (auto`s, ballen enz.) Natuurlijk werden deze steeds zwaarder. Hiernaast en onder de foto`s van de verschillende bruggen.
foto`s bruggen 7b 2012
(11-12 / 7b) eetproject
(11-12 / 7b) eetprojectWe kregen als groep de kans om met een eetproject mee te doen. Dit behadelt de manier waarop we eten en wat er zoal in ons voedsel zit. Via een aantal proefjes konden de kinderen uitzoeken hoe het met hun voedsel zit.
foto`s 7b eetproject 2012
(11-12 / 7b) Ierse dans
(11-12 / 7b) Ierse dansWe hebben via cumenu een workshop Ierse dans gekregen.
Het waren verschillende vreemde hupjes en pasjes die de kinderen zich moesten aanleren. Dat was natuurlijk dolle pret, maar ook serieus werken geblazen. Hieronder staan enkele foto`s en een paar filmpjes. Oordeelt u zelf maar.
filmpjes Ierse dans
(11-12 / 7b) Jazzproject 2012
(11-12 / 7b) Jazzproject 2012Bergen op Zoom kent een rijke traditie met jazz. Daar uit voortvloeiend is het jazzwekkend ontstaan en daar uit is het jazzproject voor de groepen 7 ontstaan. We hebben liedjes geoefend, kennis gemaakt met verschillende dansvormen die nu op een iets andere wijze gedanst worden en we hebben het ontstaan van jazz besproken.
Liedjes van de Octopus, I’m a Ford en de apenkoning werden aangeleerd. We hadden als schoolopdracht het maken van een PowerPoint die getoond werd op het afsluitende concert en het leren van een dansje met de hele groep. Daarbij maakten we hoedjes die we als extraatje gebruikten bij het dansje. Het project wordt afgesloten met een jazzconcert in de Stoelemat. We gingen eerst naar het MArkiezenhof waarvandaan we werden begeleid door een streetband in streetparade naar de Stoelemat liepen. Daar hielden ze een quiz en door Kim en Rachel werden de vragen opgeschreven. We deden met alle scholen het dansje, waarbij we helaas niet wonnen. Rick van de Burgt mocht op het podium komen voor een improvisatie op de xylofoon.
Fabiën zong ook mee tijdens het concert, er was een eendje in de hoofdrol en er werd de sterren van de hemel gedanst door twee dames. Alles bij elkaar geeft het ons een kijkje in jazz.
foto`s jazzproject 2012 7a en b
(11-12 / 7b) Kerst
(11-12 / 7b) KerstWe hebben de aanloop naar kerst gehad en de kinderen hebben een echte kerstboom gemaakt. Met figuurzagen, boren en verschrikkelijk kleine knoopjes leggen, waren de resultaten er ook naar. Voor het kerstdiner was er een placemat gemaakt die op de avond zelf onder de borden lag en verder hebben ze ter decoratie een kerststukje gemaakt. Deze zagen er prachtig uit. Op de kerstviering zelf hadden de kinderen en ouders/verzorgers de heerlijkste gerechten klaargemaakt. Dat was me even smullen. Niet alleen het eten zag er feestelijk uit. De kinderen waren op hun paasbest of beter gezegd op hun kerstbest. Vrijdag hebben we samen opgeruimd en gingen we ieder op zijn eigen manier de feestdagen doorbrengen.
foto`s kerst 2011
(11-12 / 7b) kinderboekenweek 2011 7b
(11-12 / 7b) kinderboekenweek 2011 7bHet is al weer een paar weken geleden dat we de kinderboekenweek hebben gehad. Nu ik iets meer tijd heb kan ik de foto`s die gemaakt zijn toevoegen aan groep 7b. We hebben superhelden als thema gehad en daarom heen deden we verschillende activiteiten. We hebben superhelden gekleid, we hebben een stripboekje gemaakt en door de bladzijdes snel achter elkaar telaten bewegen zie je een animatie. Natuurlijk hadden we in de groep een voorleeswedstrijd, die Omar gewonnen heeft. Op de afsluitende vrijdag mocht Omar onze groep vertegenwoordigen op de voorleesmiddag. Hier werden ook verschillende acts opgevoerd door andere groepen.
foto`s kinderboekenweek 7b en voorleeswedstrijd 2011
(11-12 / 7b) Schaatsen op de binnenschelde
(11-12 / 7b) Schaatsen op de binnenscheldeWe zouden gaan schaatsen tijdens de gym, maar dit vonden meer leerkrachten leuk om te doen. In samenspraak met de directie is toen besloten om op de vrijdagmiddag met de bovenbouw te gaan schaatsen.
de groepen 5 naast de sporthal en de groepen 6, 7 en 8 op de kleine baan bij de binnenschelde. Natuurlijk was er in overleg met de ouderraad een koek en sopie geregeld. Ik was er helaas zelf niet bij maar aan de lachende gezichten te zien was het een succes. Hopelijk kunnen we dit ieder jaar doen met de bovenbouw.
foto`s bij het schaatsen van 7b
(11-12 / 7b) schoolreis 7b
(11-12 / 7b) schoolreis 7bEven anders maar niet minder leuk is onze schoolreis naar de Beekse-Bergen. Samen met de andere groep 7 zaten we in bus nr. vier op weg naar Hilvarenbeek. Er werd over het algemeen netjes gesnackt. In het park waren we verdeeld over twee groepen met ieder twee begeleiders. De moeders van Noah, Pleun en Nicky J. hielpen mee om alles in goede banen te leiden. Echter waren de groepen geen groepen meer maar één groep. Ik vond het wel gezellig en de kinderen ook. We hebben een bussafari gedaan met een leuke chauffeuse die ook verschillende attributen bij zich had. Een gewei, hoorn, vacht en neushoornpoep. Iedereen was volop aan het fotograferen. Ik hoop een aantal van deze foto`s te krijgen op een stick of via de mail, zodat ik ze kan toevoegen aan het fotoalbum.
Zo was er ook een vogelshow maar die werd helaas afgebroken wegens regen.
Via via kwamen we om 15.00 uur weer bij de uitgang en konden we om 15.30 uur naar huis rijden.
Ik vond het (beren)gezellig.
foto`s schoolreis 7b 2011 2012
(11-12 / 7b) sinterklaas
(11-12 / 7b) sinterklaasHet is weer zover, sinterklaas is in het land en de rommelpieten hebben weer huis gehouden in de lokalen. Vreemd genoeg waren de kastjes van de leerlingen met rommelkastjes ondersteboven gekeerd. Verder hadden de pieten een barricade opgeworpen om de toegang naar het leslokaal te versperren. Maandag 5 december is de surprisedag waar naar ik hoop weer vele prachtige creaties getoond kunnen worden.
foto`s sinterklaas 2011 2012 7b
nog meer foto`s ook van de surprise
(11-12 / 7b) Skateclinic 2012
(11-12 / 7b) Skateclinic 2012 Dinsdag 27 maart was het weer zo ver: De jaarlijkse skateclinic op de Plaat. Samen met groep 7a mochten de kinderen hun kunsten vertonen.
De groep werd opgesplitst in kinderen die al konden skaten en beginnners. Er waren weinig valpartijen en de zon scheen op ons bolleke. Via de schansen vlogen de kinderen door de lucht, met of zonder hulp.
foto`s skateclinic 7a en b 2012
filmpjes van de skateclinic 7a en b 2012
(11-12 / 7b) stadstenen
(11-12 / 7b) stadstenenIN het kader van 800 jaar Bergen op Zoom zijn de stadstenen ontwikkeld. Daar zijn we op ingesprongen en hebben onze eigen stadstenen gemaakt van gips en oase. De kinderen hebben een mal gemaakt van oase waarbij ze ruimtelijk moesten denken over hoe hun steen er uit zou komen te zien. Sommige gingen heel gedetailleerd te werk en andere staken in hun ijver door de bodem van de mal. Nadat ze de gietmal glad hadden gemaakt mochten ze onder begeleiding gips aanmaken en gieten. Dit ging gestroomlijnd en na 2 á 3 dagen mocht de mal verwijderd worden. Even opschuren met een borstel of tandenborstel en de afdruk was klaar om geverfd te worden.
De resultaten zijn heel leuk geworden zoals je op de foto`s hieronder kunt zien.
foto`s stadstenen 2012 7b
(11-12 / 7b) Techniektruck
(11-12 / 7b) TechniektruckDinsdag 15 november kwam de techniekfriek truck langs. Op de Kiek stond de grote blauwe Truck geparkeerd. De kinderen konden 5 verschillende techniek ervaringen opdoen. 1. Ze moesten d.m.v. springen op platen energie opwekken. 2. Ze konden met gps een toilet opzoeken. 3. Ze moesten heel moeilijke vragen beantwoorden. 4. Met QR-code kon een satelliet in elkaar gezet worden door bordjes voor een camera te bewegen. 5. Basketbal spelen. Allerlei facetten van techniek werden zo belicht onder de bezielende leiding van het Friek-team. De tijd was voorbij gevlogen.
techniekfriek
(11-12 / 7b) trapvaardig
(11-12 / 7b) trapvaardigIN het kader van veiligverkeer op onze school hebben alle groepen een aantal activiteiten op het gebied van verkeer. Trapvaardig is daar zo’n voorbeeld van. De kinderen leggen een parcours af waarin het beheersen van de fiets centraal staat. Zo hebben ze vlot meoten wegrijden, tussen paaltjes moeten slalommen, een cirkel rijden met een hand aan het stuur, in een rechte lijn over een strook rijden, uitwijken, op een schuin vlak rijden, over een stoeprand rijden en een stopmaken. Jammer van het weer en de soms lange wachttijden, maar zeker een leuke en leerzame ervaring.
foto`s trapvaardig groepen 7 2012
(11-12 / 7b) Uitvindersproject de Verdronken Rivier
(11-12 / 7b) Uitvindersproject de Verdronken RivierWe hebben als groep gewerkt aan een verhalend ontwerp. Dit houdt in dat de kinderen aan de hand van een verhaal opdrachten gaan uitvoeren. In dit geval technische opdrachten. Het project behandelt problemen die op zijn getreden door het droogvallen van een rivier. De kinderen moesten een handwaterpomp maken en daarbij een wedstrijdje doen wie het meeste water op kon pompen. Ze moesten een boogbrug en brugconstructie bouwen en als laatste een vliegtuigje vouwen die volgens de kinderen het verst zou vliegen.
Zie de foto`s voor de verduidelijking.
foto`s uitvindersproject 2012 7b
(11-12 / 7b) vastenavond 2012 7b
(11-12 / 7b) vastenavond 2012 7bWe hadden ons goed voorbereid op de optocht met het motto, “We lope op/over de rooie loper.”Alles staat en valt bij een goede uitvoering en we hebben met z`n allen een goede uitvoering gegeven. Dit heeft natuurlijk geleid tot de eerste plek bij de bovenbouwgroepen. Goed gedaan!
foto`s vastenavond 2012 7b
Filmpjes van groep 7b en de Krabbenkooi vastenavond 2012
de krabbenkooi optocht
(11-12 / 7b) weervisserij
(11-12 / 7b) weervisserijWe hebben van de unieke gelegenheid gebruik gemaakt om deel te nemen aan een project rondom de weervisserij. (met dank aan Claartje Rijkers) Van uit het educatief centrum van het Markiezenhof is, in opdracht van de stichting Behoud weervisserij, een excursie met een lesboekje ontwikkeld. Wij kregen de kans samen met nog zes andere klassen, om als proef, hier aan mee te doen. Op 21 mei zijn m.b.v. chauffeurs, we moesten er zelfs teleurstellen, naar de Bergse Diepsluis gereden. Hier meerden we aan op een flinke vissersboot. Daar was reeds een gids aanwezig die ons een en ander kon toelichten. Nadat we de zwemvesten, die verplicht waren voor de kinderen, aan hadden getrokken. (Klaag, klaag dat ding zit niet lekker en ik kan niet ademen) Gingen we op weg naar het weer. Onderweg konden de kinderen naar een filmpje over de weervisserij kijken, maar hier was weinig belangstelling voor. Op een boot varen is natuurlijk veel leuker en ze hadden in de klas aan de hand van een lesboekje al veel informatie gekregen. Op een kleine afstand van het meer ging het schip voor anker. We stapten over op een kleiner bootje omdat deze minder diepgang had en vaarden naar het weer. Daar kregen we te zien hoe de familie van Dort visten. Met een groot drijfnet trokken ze door het weer en dreven de vis in een sleepnet. Dit werd geleegd op een ander bootje en daar konden de kinderen zien wat er allemaal in het sleepnet zat. Geep zat er het meest in, ansjovis, haring, makreel, krabben, kwallen, garnalen, calamares (inktvis) en veel wier was de vangst. De meeste kinderen wilden een vis vasthouden en meenemen naar huis. Met veel geglibber en gegil mochten ze er een of twee vasthouden. Mee naar huis nemen zat er niet in, omdat de vis voor de handel is en er nog niet veel gevangen werd. Dit kwam volgens de vissers door het koude water. Dan paaien de ansjovis nog niet veel. We gingen na dit avontuur terug naar het schip waar we werden getrakteerd op limonade en een plakje cake. Natuurlijk werd er flink gekaart en gekletst. Het was een erg leuke ervaring en ik hoop dat dit nogmaals kan gebeuren in de toekomst.
foto`s weervisserij 7b 2012
(11-12 / 8a) bacteriën
(11-12 / 8a) bacteriënMet natuur zijn we bezig met bacteriën; dat zijn micro-organismen. We weten nu dat één bacterie zich steeds splitst in twee. En dit gebeurt elke twintig minuten. Bram heeft uitgerekend dat na twaalf uur één bacterie zich vermenigvuldigd heeft tot wel zes miljard (6.000.000.000) bacteriën! Natuurlijk zijn we eens gaan kijken of we zelf bacteriën konden kweken. We maakten gebruik van een schaaltje (bloedplaat) met een steriele voedingsbodem. De kinderen hebben het volgende op zo’n plaatje aangebracht: hun vingertoppen, maar ook (met een wattenstaafje afgedaan) de wc-bril, de Kiek-opruim-handschoenen, een toetsenbord van de pc, een schoen, een oor, een neus, een tong en aarde. Inmiddels hebben we al wat resulaten gezien! Een leerzame ervaring:)
Het resultaat
(11-12 / 8a) Groep 8a creatief
(11-12 / 8a) Groep 8a creatief
kleine indruk van onze creativiteit
(11-12 / 8a) kamp
(11-12 / 8a) kampzomaar wat beelden; de rest volgt op cd met de afscheidsavond:)
kamp foto’s
(11-12 / 8a) Kerst
(11-12 / 8a) KerstHet heeft even geduurd, maar hier dan de foto’s van onze gezellige kerstviering:) Het was weer als vanouds een goed verzorgde avond en we hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers. We hebben zelfs -per ongeluk- de ijstaart van groep 5 van meneer Mark grotendeels opgegeten…sorry…gelukkig is de taart wel op foto vastgelegd.
foto’s kerstavond 2011
(11-12 / 8a) Las Vegas: Marion d’r verjaardag!
(11-12 / 8a) Las Vegas: Marion d’r verjaardag!Woensdag 30 mei hebben we in de klas de verjaardag van de juf gevierd…iets eerder, want ze is pas echt jarig op de afscheidsavond.Maar die dag is al speciaal genoeg. De kinderen hebben de hele morgen zelf verzorgd: de klas aangekleed, boodschappen gedaan, spelletjes bedacht, zich in stijl aangekleed en dit allemaal onder begeleiding van onze groeps-DJ Koen! Het was een gezellige morgen; ik ben hartstikke verwend met leuke en lekkere cadeautjes en vooral natuurlijk de gehele verzorging! Bedankt hoor! Bekijk de foto’s maar eens…
welkom in Las Vegas!
(11-12 / 8a) Paasvoetbal groep 7/8
(11-12 / 8a) Paasvoetbal groep 7/8
middagje voetbal
(11-12 / 8a) prinsjesdag 2011
(11-12 / 8a) prinsjesdag 2011De derde dinsdag in september was het weer zover: Prinsjesdag! Op deze dag wordt de miljoenennota gepresenteerd. In de klas hebben we met begrijpend lezen teksten over dit onderwerp gelezen. Ook hebben we als huiswerkopdracht aan deze dag gewerkt. We hebben geprobeerd het hoedje van onze koningin te maken. Koen zat er met zijn ontwerp het dichtste bij. Jady was zeer creatief en heeft meerdere hoedjes ontworpen. De twee prijsjes waren dus voor hen. Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens bij de foto’s!
Het hoedje van de koningin
(11-12 / 8a) Skate clinic 2012
(11-12 / 8a) Skate clinic 2012
leuke foto’s
(11-12 / 8a) Surprise
(11-12 / 8a) SurpriseOp 5 december kwam de lieve Sint weer naar onze school en wij hebben deze dag gevierd met een hele leuke, gezellige surprise-ochtend! Met z’n allen hebben we elkaar verwend met ludieke, mooie, grote en kleine surprises met een rijm erbij natuurlijk! Tussendoor lekker snoepen en het feest was weer compleet! ‘s Middags hebben we een klassenspel gespeeld en nog even de film “Alles is liefde” afgekeken. Het was een leuke dag om op terug te kijken!
Sint 2011
(11-12 / 8a) Techniekbus op school
(11-12 / 8a) Techniekbus op schoolDinsdag 15 november kwam de techniekfriek-truck langs. Op de Kiek stond de grote bus geparkeerd. De kinderen konden op vijf verschillende manieren techniek-ervaringen opdoen. Onderdeel 1: door middel van dansen/springen op platen, gingen de kinderen energie opwekken. Natuurlijk moest er goed samen gewerkt worden. Eén kind gaf als een soort DJ aanwijzingen. Erg vermoeiend, maar er werd toch veel gelachen! Onderdeel 2: met een GPS ging men een toilet (de Xpot) opzoeken. Altijd leuk natuurlijk met een mobieltje aan de slag! Onderdeel 3: Een moeilijke quiz en door deze vragen leerden we weer een hoop meer! Onderdeel 4: Met platen waarop een QR-code staat, kan een satelliet in elkaar gezet worden. De kinderen bewogen de bordjes voor een camera en zo ontstond het volledige beeld. Snelheid was wel vereist! Onderdeel 5: baketballen. Ondanks de kou werden we snel warm met dit spel! Allerlei facetten van techniek werden dus zo belicht onder leiding van het Techniek-Friek-team. We vonden het een hele leuke ervaring!
Techniekfriek-foto’s
(11-12 / 8a) Vastenavend 2012
(11-12 / 8a) Vastenavend 2012We hebben lekker enthousiast geknutseld aan ons motto: The Look of Berrege! Alle kinderen hebben zelf alles geknipt, geplakt en geschilderd. We hebben er zin in…op de foto’s zien jullie al dat wij er klaar voor zijn! Agge mar leut êt:)
The Look of Berrege
(11-12 / 8a) Verjaardag
(11-12 / 8a) VerjaardagDit jaar in onze groep geen verjaardagskalender aan de muur, maar een verjaardagsschaal vol met lekkere taartjes! Inmiddels is er al één taartje mee naar huis, omdat Janita weer een jaartje ouder is geworden! Proficiat hoor! Nieuwsgierig naar het resultaat? Kijk dan maar eens bij de foto’s!
foto’s
(11-12 / 8a) wandelen door onze eigen stad
(11-12 / 8a) wandelen door onze eigen stadOp maandag 17 oktober zijn we in het kader van cumenu naar de leeszaal van het Markiezenhof geweest. Daar hebben we oud schrift bestudeerd en geprobeerd de woorden te ontcijferen. Ook hebben we oude kranten bekeken. Je kon in 1970 tien autorijlessen voor 47 gulden nemen! Vooraf hebben we teksten gelezen over gevelstenen en tijdens de stadswandeling hebben we er veel ontdekt. Ook zijn we thuis aan de slag gegaan met onze stamboom. Echt een dag terug in de tijd dus!
speuren door de stad
(11-12 / 8b) Engelse woordjes leren
(11-12 / 8b) Engelse woordjes leren
Wij hebben op de Krabbenkooi in de groep 7 en 8 dit jaar een nieuwe methode Engels in gebruik genomen: “The Team” van uitgeverij Noordhoff.

Wat proberen we de kinderen met deze metode te leren?

Ze leren informatie te verwerven uit eenvoudige gesproken en geschreven Engelse teksten.
Ze leren in het Engels informatie te vragen of te geven over eenvoudige onderwerpen en zij ontwikkelen een attitude waarbij ze zich durven uit te drukken in die taal.
Ze leren de schrijfwijze van enkele eenvoudige woorden over alledaagse onderwerpen.
Ze leren om woordbetekenissen en schrijfwijzen van Engelse woorden op te zoeken met behulp van het woordenboek.

Bij de methode gebruiken we ook veel het digi scherm. De uitspraak van de Engelse woordjes word gedaan door “native speakers” oftwel personen die Engels als moedertaal hebben. Dat garandeert een juiste uitspraak van de woorden. De kinderen ervaren dit als prettig en duidelijk.
In groep 8 leren de kinderen per les ongeveer 10 tot 15 nieuwe woordjes. Om de kinderen alvast te leren wennen aan het leren van woordjes zoals ze dat ook volgend jaar in de brugklas moeten doen, moeten ze op ongeveer dezelfde manier leren. Tegenwoordig wordt veel gebruikt gemaakt van woordjes leren via internet. Wij doen dat met de website: http://krabbenkooi.wrts.nl.

Wij zetten daar zelf de woordjes in die de kinderen moeten leren. Dat leren kan op allerlei manieren. Vraag uw zoon of dochter maar eens hoe dat kan.

 

(11-12 / 8b) Fotoworkshop
Donderdagmiddag 15 maart hebben we een fotoworkshop gehad. Claudia Weterings van fotogroep Nadir vertelde over de basisbeginselen van fotografie.

Met een powerpoint met mooie foto’s en lelijke foto’s leerden de kinderen over compositie, perspectief en over de instellingen op het fototoestel en nog veel meer.

Fotogroep Nadir organiseert een gratis jeugdfotowedstrijd voor leerlingen uit de gemeente Bergen op Zoom. Tot 6 mei kunnen de kinderen foto’s opsturen en maken kans op leuke prijzen en het tentoonstellen van de foto op een grote fototentoonstelling.
Na de workshop zijn we met alle kinderen naar de Grote Markt gegaan om daar foto’s te maken. Ze hadden hun eigen camera meegebracht en hebben een half uur lang allerlei foto’s op en rondom de Grote Markt gemaakt.

Voor a.s. 19 maart sturen de jongens en meisjes hun drie beste foto’s naar meneer John.
De eerste foto’s van de leerlingen kun je hieronder al bekijken.
(11-12 / 8b) Ik eet het beter
Donderdag 19 april kregen de groepen acht van Albert Heijn een lunch aangeboden onder het motto:

“IK EET HET BETER”.

Dat gebeurde niet alleen bij ons op school, maar voor nog 128.000 andere leerlingen in Nederland.

Het is belangrijk dat kinderen een gezond voedingspatroon hebben. Vooral in een tijd waarin overgewicht en welvaartsziekten een toenemend probleem vormen.. Door overgewicht kunnen op termijn ernstige tot zeer ernstige klachten ontstaan zoals: hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- en vaatziekte, galsteenziekte en zelfs erger.

Nadat we een DVD hadden bekeken over dit project “Ik eet het beter” hebben we alle beschikbare lunchartikelen uitgedeeld. Daar hoorden o.a. bij:

Bruin brood
Crackers
Boter
Yoghurt Spread
Kaas
Kipfilet
Sla-mix
Komkommer
Tomaten
Pindakaas
Appelstroop
Sinaasappelsap
Melk
Drinkyogurt
. . . . .
De kinderen ervoeren dat gezond eten ook lekker en leuk kan zijn. Nadat we uitgebreid hadden geluncht en de meeste kinderen hun buikje méér dan rond hadden gegeten, zijn we rond 13.00 uur op Kijk-in-de-Pot gaan spelen, want we waren natuurlijk al wel een lang binnen. Dat de kinderen de nodige gezonde energie hadden opgedaan, kon je buiten wel merken.

 

KLASSELUNCH 2012, LEKKER EN GEZOND !
(11-12 / 8b) Klasse-website
Groep 8b is begin oktober gestart met een eigen website. Alle kinderen hebben al een klein stukje over zich zelf geschreven.

Daarnaaast zijn er de eerste resultaten te bekijken van KinderBoekenWeek-videoproject.

Klik hier om de klasse-website te bekijken
(11-12 / 8b) Mollercollege Zuidwesthoek
Maandag 5 maart zijn de groepen 8 naar het Mollercollege Zuidwesthoek in Ossendrecht geweest. Met een bus zijn we er naar toe gegaan. Het is een school voor vmbo in de regio Zuidwesthoek.

Alle vier de leerwegen van het Vmbo zijn er te volgen:
– de theoretische leerweg
– de gemengde leerweg
– de kaderberoepsgerichte leerweg
– de basisberoepsgerichte leerweg.

In de leerjaren 3 en 4 (de bovenbouw ) kiest de leerling voor een afdeling. Op het Mollercollege kan gekozen worden uit de volgende afdelingen:
– de afdeling techniek-breed
– de afdeling bouwtechniek
– de afdeling elektrotechniek
– de afdeling metaaltechniek
– de afdeling consumptieve techniek
– de afdeling verzorging
– de afdeling handel en verkoop

We hebben tijdens ons bezoek aan het Mollercollege de verschillende afdelingen bezocht. Alle leerlingen konden er iets maken. Ze werden daarbij geholpen door 3e- en 4e jaars leerlingen van het Mollercollege. De kinderen maakten hele technische dingen, zoals een boekenstandaard of een papierklemhouder, maar ook heerlijke, gevlochten ovenbroodjes die we daarna mochten beleggen en natuurlijk opeten. Maar ook kwamen op de afdeling verzorging waar de jongens handmassages kregen en de bij de meisjes de nagels werden gelakt.

 

(11-12 / 8b) Ruimtevaartproject
Groep 8b doet mee aan het ruimtevaartproject www.ruimteschipaarde.nl van André Kuipers. André is de Nederlandse astronaut aan boord van het ISS (International Space Station). Hij blijft meer dan vijf maanden met vijf andere collega’s rondjes rond de aarde draaien.
Groep 8b volgt wekelijks de berichtgeving uit de ruimte. Tijdens zijn ruimtevlucht geeft André drie speciale opdrachten (missies). Missie nummer 1 moet eind januari klaar zijn. Onze opdracht luidt: zorg dat je klas er als een ruimtestation uitziet en maak er een YouTube filmpje van.

De kinderen van de klas van meneer Jac en meneer John zijn druk bezig om allerlei technische voorzieningen en instrumenten te maken zodat de klas er ook als een ruimtevaartstation uit gaat zien. Allerlei oude computers en andere electrische apparaten worden deskundig uit elkaar gehaald en tot speciale ruimtevaart instrumenten omgebouwd.
Ook hebben we speciaal voor dit project een eigen website gemaakt. Kijk
daar maar eens op. Klik daarvoor hier.
(11-12 / 8b) Schoolfotograaf
Op dinsdag 13 maart is de schoolfotograaf weer langs geweest. Het was gelukkig droog weer waar door er op het schoolplein foto’s gemaakt konden worden.

De fotograaf nam alle tijd om de kinderen op een goede plaats te zetten. Het lette daarbij op lengte, maar vooral ook op de kleuren van de kleren van de kinderen.

 

 

(11-12 / 8b) Sinterklaas surprise
Nadat we ‘s morgens Sint Nicolaas met zijn Zwarte Pieten hebben ingehaald, gebruikten we de ochtend en een deel van de middag om de surprises uit te pakken.

Iedereen had goed zijn best gedaan om de cadeautjes op een leuke manier te verpakken. Zo zagen we onder andere een vogelhuisje (met echte vogelgeluiden), een open haard, een voetbal, een geldboom, een zonnebloem en nog veel meer. Alle surprises waren natuurlijk voorzien van een rijmpje.
Fotoalbum
(11-12 / 8b) Video-project
Tijdens de kinderboekenweek is onze groep actief met het maken van video-opnamen, het maken van een presentatie en het monteren van de video.

In groepjes van 2 of 4 kinderen gaat er elke dag tijdens de kinderboekenweek een filmploeg in de school op pad.

De kinderen moeten zelf afspraken maken met de leerkrachten van de anderen groepen wanneer ze langs kunnen komen.

Na schoolltijd spreken een paar kinderen inleidende teksten in, alsof ze zelf presentatoren van het journaal zijn.

Vervolgens gaat het montage team aan de slag om met Windows Moviemaker de opnamens aan eelkaar te monteren. Ze proberen dan ook mooie obergangen te maken tussen de verschillende opnamen.

Daarna wordt het filmpje ge-upload naar You-Tube. Meneer John zorgt er dan voor dat het filmpje op de Krabbenkooi-site te zien is.

Klik hier voor het filmpje
(12-13 / 1-2a) Bezoekje aan de Intratuin
Op woensdag 6 maart zijn we met alle kinderen naar de intratuin gegaan.
Daar hebben we gezien dat er al heel veel mooie bloemen zijn en ook dat ze zo lekker kunnen ruiken.
Ook de dieren waren leuk en we mochten de vissen zelfs eten geven.

Het was een leuke ochtend.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) doeochtenden
Hier kunt U de foto’s vinden van:
Paasochtend
Vlaamse Kermis
Nationale Rekendag
De Koningshoek in de klas
doeochtenden
kermis
Paashaasjes
(12-13 / 1-2a) Groep 3 op visite!
(12-13 / 1-2a) Groep 3 op visite!Op dinsdagmiddag 25 september hebben we speciaal bezoek in de klas gehad. Wat een verrassing…..het waren de kinderen van vorig jaar! Ze hebben eerst even verteld wat ze allemaal in groep 3 doen. Daarna hebben ze fijn met ons buiten gespeeld en gewerkt! Wat een gezellige boel was het!
Klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1-2a) Gymles kleine ezel
(12-13 / 1-2a) Gymles kleine ezelVrijdag 2 november sluiten we het project de rode draad af in de klas af. De afgelopen 6 weken hebben gewerkt rondom het thema kleine ezel. Om het project leuk af te sluiten hebben we op 30 oktober een echte kleine ezel gymles gehad. We gingen de sokken uit 1 van de boekjes ophangen aan de was lijn en de sokken sorteren.

Ook hebben we gedanst op het danslied van kleine ezel
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Kabouterpad
(12-13 / 1-2a) Kabouterpad Op maandag 29 oktober hebben wij met alle kleutergroepen een herfstuitstapje gemaakt naar het bos. We zijn gezellig naar het bos bij het “Appeltje” geweest. Daar hebben de kinderen een kabouterpad gelopen, waarbij de kinderen kleine opdrachtjes hebben gedaan.
* touwtrekken
* kruiwagenrace
* hersftliedjes zingen
* Herfstmaterialen verzamelen
* etc.
Er waren veel hulpouders, waardoor het extra gezellig werd! Alle ouders super bedankt!

Heeft u zelf nog leuke foto’s geef ze gerust aan ons door!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Kerst in de klas
(12-13 / 1-2a) Kerst in de klasDe afgelopen periode hebben we in de klas een gezellige kerstsfeer gehad. We hebben veel leuke en gezellige dingen gedaan.

Op woensdag 19 december zijn we samen met de andere kleutergroepen een kerstherderstocht gaan lopen op het landgoed Mattemburgh. Daar liepen we een tocht en kregen het kerstverhaal te horen. Er waren een aantal mama’s die gezellig met ons meegingen, mama’s heel erg bedankt!

Als afsluiting hadden we op donderdag 20 december een kerstdiner in de klas! Alle kinderen hadden samen met hun papa’s en mama’s iets lekkers gemaakt en dat hebben we in de klas lekker opgegeten!
Wat zagen alle kinderen er fantastisch uit! Tijdens een modeshow mochten de kinderen één voor één op tafel gaan staan en hun mooie kleren laten zien!

De juffen wensen alle kinderen en hun ouders fijne feestdagen!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Klassenavond thema “Dieren”
(12-13 / 1-2a) Klassenavond thema “Dieren”Op woensdagavond 5 september heeft onze klas weer een zeer gezellig klassenavond gehad. Op deze avond mochten de kinderen samen met hun ouders allerlei verschillende activiteiten doen in de school rond het thema dieren: diverse werkjes en spelletjes, een dier schminken, een dierenmasker knutselen, een dierenkleurplaat kleuren onder het genot van een lekker drankje een mooie kleurplaat in kleuren.
Om de 10 minuten ging er een toeter. Dan mochten de kinderen naar de volgende activiteit. Als afsluiting hebben alle kinderen nog een dierenlied over “wilde beesten”gezongen voor hun ouders. Het was een leuke en zeer gezellig avond
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Kleine ezel in de klas!
(12-13 / 1-2a) Kleine ezel in de klas!Het project “de rode draad” gaat bij ons in de klas over de boeken van kleine ezel! We maken werkjes van ezel, maar we hebben ook een ezelhoek in de klas waar we lekker kunnen spelen!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Koken in de klas
(12-13 / 1-2a) Koken in de klasVoor het thema van de kinderboekenweek “Hallo wereld” Leek het ons leuk om met de kinderen te gaan koken. Dit komt ook terug in ons project van schatkist “Ritseldans en Notentaart” Op de vrijdag voor de vakantie hebben we heerlijke knakworstjes in bladerdeeg gemaakt. Ook is de mama van Sidali komen komen om met de kinderen overheerlijke cupcakes te maken.

Binnenkort zal de kok van restaurant Il Maccherone ook met ons komen koken.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Nationaal Schoolontbijt 2012
(12-13 / 1-2a) Nationaal Schoolontbijt 2012Woensdag 31 oktober a.s. starten wij de dag met een gezond Schoolontbijt! Ontbijt geeft voldoende energie voor de schooldag en is lekker en gezellig. We willen de kleuters op een leuke manier leren dat goed ontbijten erg belangrijk is.
Op deze dag hoeft uw kind dus niet thuis te ontbijten. Het ontbijt wordt gesponsord en verzorgd door Jumbo in Bergen op Zoom. Een klein deel van de kosten van dit ontbijt gaat naar het Goede Doel: Bake for Life. Deze stichting heeft een bakkersschool gebouwd in Oeganda en wil meer van dit soort projecten realiseren.

We gaan er een gezellige ochtend van maken!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Op bezoek bij de Sint in het Markiezenhof
Op maandag 3 december zijn we met de kinderen een kijkje gaan nemen in Het Markiezenhof. Daar zat de Sint met zijn pieten op ons te wachten! We deden daar verschillende activiteiten:
– sporten
– zingen en muziek maken
– taai taai versieren
– kleuren

De kinderen hebben zicht super vermaakt. Als afsluiting zongen we samen nog een heel leuk liedje! (Zie filmpje)
Klik hier voor de foto’s
Klik hier voor het leuke filmpje
(12-13 / 1-2a) Project “De rode draad”
(12-13 / 1-2a) Project “De rode draad”Iedereen die van lezen houdt, is het er vast mee eens: lezen is leuk!

Maar lezen is ook belangrijk, het is immers een basisvaardigheid die je je hele leven nodig hebt. Ontwikkeling van deze vaardigheid kan alleen ontstaan als er ook sprake is van leesplezier. Het stimuleren van dit plezier is dus van groot belang. De Krabbenkooi wil hier graag aan bijdragen.

Daarom starten wij vanaf maandag 17 september een leesbevorderingproject: De Rode Draad. Dit is een programma ontwikkeld door de bibliotheek voor groep 1 t/m 8.

Elke groep heeft zijn eigen thema en zal de komende zes weken volop met de kinderen bezig zijn met leesplezier. Hiermee wordt een doorlopende leeslijn op school gecreëerd.

Onze groep heeft de boeken van “Kleine ezel” centraal staan. Op maandag 17 september kwam juf Ingrid van de bibliotheek aan ons vertellen waar het project overgaat en wat we allemaal gaan doen.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Rekencircuit herfst
(12-13 / 1-2a) Rekencircuit herfstAl een paar jaar werken we in de kleutergroepen met rekencircuits. Op deze manier proberen we de kinderen op een leuke en aantrekkelijke manier kennis te laten maken met de verschillende rekendomeinen binnen het kleuteronderwijs (tellen, getallen, meetkunde en meten) Dit jaar hebben we daar een nieuw rekencircuit aan toegevoegd, namelijk “herfst en wegen”. De kinderen worden op een creatieve manier uitgedaagd om te werken met het domein wegen. Natuurlijk hebben we het voor de kinderen extra leuk en de opdrachten zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Hieronder staan een paar opdrachten die de kinderen moesten maken:
– wegen op je eigen hand
– wegen op een personenweegschaal: Hoe zwaar weeg je? Voor iedere kilo mag je een sticker plakken.
– wegen met een weegschaal uit de klas: Hoeveel eikels wegen net zoveel als een bepaald gewichtje.
– wegen met een weegschaal uit de keuken van thuis:
Hoeveel gram wegen alle herfstvoorwerpen?
– wegen op een reusachtige weegschaal: Wip wap in de gang. Boeken wegen, blokken en zelfs kijken wanneer de wip wap in evenwicht is wanneer er leerlingen op zitten.

Niet alleen stond het domein wegen centraal, maar ook het samenwerken in groepjes. De kinderen moesten namelijk sommige opdrachten samen met hun groepje uitvoeren. Na 10 minuten mochten de leerlingen wisselen. Alle kinderen hebben hard en erg enthousiast aan de opdrachten gewerkt! Bekijkt u maar snel de foto’s voor de leuke resultaten.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Rekencircuit Sinterklaas
(12-13 / 1-2a) Rekencircuit SinterklaasHet was weer zover…………..een super leuk rekencircuit. Met behulp van 3 enthousiaste leerlingen uit groep 7, Maud, Jelle en Noortje hebben de leerlingen de volgende onderdelen gedaan:
* Bouwen van een schoorsteen met grote blokken
* Passen en meten van pakjes in een schoorsteen
* Maken van het paleis van Sinterklaas met grote stroken
* Maken van een kroon
* Tekenen van een paleis met Liniaal.
* Het opmeten van hun arm, dmv touwtjes, omdat zo de pietenkledingmaker weet hoe lang de armpjes zijn.

Ze hebben enorm hard gewerkt en heel veel plezier gehad.
Bedankt kids uit groep 7
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Sint- en pietenpad
(12-13 / 1-2a) Sint- en pietenpadOp maandag 26 november hebben alle kleutergroepen en de kinderen van de Peuterspeelzaal de Kreukeltjes een sint- en pietenpad gehad op de dependance. Het thema van deze dag was gebaseerd op het thema van dit jaar: “De pieten draaien door”. De kinderen hebben 6 verschillende activiteiten binnen en buiten gedaan. Rond een uurtje of half 2 kwamen er spontaan 2 pieten het schoolplein opgelopen!
Een aantal ouders hebben ook nog voor een hoop lekkers gezorgd: de ouders van Toon Otten hebben heerlijke oliebollen gebakken, de ouders van Naomi Sipkema hebben voor een heerlijke traktatie (zuurstokken en spekken) gezorgd die de kinderen mee naar huis kregen en van de ouders van Gina Rouleaux hebben we een roze suikerspin gekregen! Om je vingers bij af te likken!
Naast deze ouders hebben er nog een heleboel andere ouders geholpen. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp! Het was een super geslaagde dag!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Sinterklaas in de klas
(12-13 / 1-2a) Sinterklaas in de klas5 December was het dan eindelijk zover! Sinterklaas en zijn pieten kwamen een bezoekje brengen aan onze klas.
Eerst hebben we hem met alle andere kinderen van de krabbenkooi welkom geheten voor de grote Krabbenkooi. Vervolgens liepen de Sint en zijn pieten mee naar de dependance. We zongen een liedje, kregen lekkere pepernoten en totslot natuurlijk ook een leuk cadeautje!!
Klik hier voor de foto’s
Filmpje binnenkomst Sinterklaas
(12-13 / 1-2a) Smaakles
(12-13 / 1-2a) SmaaklesBij het thema koken hoort natuurlijk ook het proeven van eten.

Om verschillende smaken te proeven had de juf een schaal met
– snoepjes (zoet)
– Chips (zout)
– Grapefruit (bitter)
– Citroen (zuur)

Jammie of juist heel vies!! 🙂
en wat ga je van citroen gekke gezichten trekken! (zie filmpje)

Ook mochten we blind proeven!!

bekijk snel de foto’s en het leuke filmpje
Klik hier voor het filmpje
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Sneeuwpret
(12-13 / 1-2a) SneeuwpretOp maandag 14 januari waren we met de kinderen lekker buiten aan het spelen toen er ineens dikke sneeuwvlokken uit de lucht kwamen vallen!!
We besloten om met zijn allen heel hard te duimen zodat er (morgen) dinsdag nog meer sneeuw zou liggen en we een sneeuwpop konden maken!

Duim, duim, duim!!

En ja hoor!!! Dinsdag 15 januari lag er een heel pak sneeuw!! Na een korte ochtendkring zijn we meteen buiten aan de slag gegaan met het maken van een sneeuwpop en vervolgens hebben we ons op de kiek ook nog even uit kunnen leven in de sneeuw!!
Maar daarna snel naar binnen, schoenen uit en onze voetjes warmen om de warme vloer in de klas!!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Thema herfst: Ritseldans en notentaart
(12-13 / 1-2a) Thema herfst: Ritseldans en notentaartOp dit moment werken we in de klas aan een thema van schatkist. het thema herfst met het boek; “Ritseldans en notentaart”.
We hebben op de gang een hele mooie herfsttafel staan met allemaal herfstspullen.

Ook hebben we een keukenhoek waar we kunnen koken. we maken daar zelf ook notentaart van allemaal herfst materiaal!
En heeft u ons klassenkookboek al zien liggen op de tafel in de gang? Alle kinderen maakte daarin een mooie tekening van wat zij lekker vinden om te eten. De juffen zoeken er vervolgens echte recepten bij!

Vindt u het leuk om met een groepje van 3 kinderen te komen in de klas, dan kunt u zich opgeven op het lijstje in de gang. De kinderen en de juffen zouden dit heel erg leuk vinden!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) Voorlezen door ouders in de klas
(12-13 / 1-2a) Voorlezen door ouders in de klasOp dit moment werken we in de klas over het thema dieren. Tijdens dit thema staan dieren uit verre landen en de dierenbibliotheek centraal. De kinderen mogen verschillende knuffeldieren en dierenboeken meenemen naar school. Ook wordt er door verschillende ouders voorgelezen in de klas. Petra (mama van Ben) heeft als eerste voorgelezen inde klas. Het boek ging over het leven van een otter. Hoe ze leven in het water en hoe hun mama ze groot brengt en verzorgt. De kinderen vonden het heel erg leuk! In de komende weken zullen nog meer ouders komen voorlezen. (u kunt zich opgeven op het briefje naast de klassendeur)

Ook de mama van Marit en de mama van Roos hebben zich opgegeven en komen bij ons in de klas voorlezen.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2a) We zijn weer begonnen!
(12-13 / 1-2a) We zijn weer begonnen!Welkom in groep 1/2 A
Een leuke groep met leuke en lieve kinderen!
We zijn al een paar weken bezig en hebben het heel erg naar ons zin!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2b) 538 voor War Child op de Grote Markt
(12-13 / 1-2b) 538 voor War Child op de Grote MarktOp dinsdag 26 maart zijn de groepen 5 t/m 8 vanaf 8.30 uur naar de Grote Markt gelopen om daar te luisteren naar Racoon. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 vertrokken later. Met zijn allen hebben op de Grote Markt geluisterd naar het bedrag wat de 6 ABBO-scholen (School Oost, Aanloop, Montessori, Rode Schouw, Krabbenkooi) en SOM school (De Kreek) bij elkaar hebben opgehaald voor War Child. Judith van Biemen, algemeen directeur van ABBO heeft de cheque overhandigd. Vervolgens kregen de kinderen dansles van Dance Max. Alle kinderen waren herkenbaar door het witte t-shirt met daarop logo Warchild-Abbo/SOM ; alle leerkrachten en begeleiders droegen een zwart t-shirt.
Het dak ging er letterlijk af toen we hoorden dat er meer dan 25.000euro is opgehaald door alle scholen. Wat een prestatie!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Dansen en zingen in de speelzaal
Met de hele groep dansen op een heel gek nummer. Bent u al nieuwsgierig geworden….? Kijkt u dan maar snel naar het filmpje!
(12-13 / 1-2b) De lentemarkt
(12-13 / 1-2b) De lentemarktOp donderdag 16 mei hadden we een Lentemarkt voor alle kleuters! Helaas werkte het weer niet echt mee en vond deze dus binnen plaats, waardoor de opening en afsluiting op het plein niet door kon gaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Binnen konden de kinderen met hun papa/mama een speurtocht doen die langs alle kunstwerken van de kinderen kwam. In de gangen konden er nog diverse spulletjes gekocht worden. Het was een gezellige avond!
klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) De Rommelpieten
(12-13 / 1-2b) De RommelpietenJee zeg, wat een rommel was het weer deze ochtend. De rommelpieten zijn in de klas geweest en hebben alles omver gegooid en een enorme troep gemaakt. Zij hebben zelfs met wc papier gespeeld.
Ook hing er een hele leuke brief aan de muur van de pieten. Deze kun je nog even nalezen in de klas.
Later tijdens de ochtend hebben we een zak met pepernoten gevonden. Hier hebben we een leuke rekenkring mee gedaan en natuurlijk heerlijk opgegeten.
Het was een hele leuke ochtend.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1-2b) De sponsorloop voor War Child
(12-13 / 1-2b) De sponsorloop voor War ChildVandaag hebben we met de klas de sponsorloop voor War Child gehad. Samen met de kinderen van groep 1C en 1E hebben we heel veel rondjes gerend om maar zo veel mogelijk geld te verzamelen voor de kinderen in de oorlogsgebieden.
Op dinsdag 26 maart wordt rond 9.30uur op de Grote Markt het totale geldbedrag van alle scholen bij elkaar bekend gemaakt. Spannend hoor!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Een bosuitstapje…..het kabouterpad
(12-13 / 1-2b) Een bosuitstapje…..het kabouterpadOp maandag 29 oktober hebben wij met alle kleutergroepen een herfstuitstapje gemaakt naar het bos. We zijn gezellig naar het bos bij het “Appeltje” geweest. Daar hebben de kinderen een kabouterpad gelopen, waarbij de kinderen kleine opdrachtjes hebben gedaan.
* touwtrekken
* kruiwagenrace
* hersftliedjes zingen
* Herfstmaterialen verzamelen
* etc.
Er waren veel hulpouders, waardoor het extra gezellig werd! Alle ouders super bedankt!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 1-2b) En ook nog de Hokey Pokey
We blijven maar dansen…..Ook de Hokey Pokey hebben we nog even gedaan! Leuk!

 

(12-13 / 1-2b) Gymles!
(12-13 / 1-2b) Gymles!Zomaar een gymles! Klimmen, klauteren…… en vooral heel veel plezier hebben!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Kerstherderstocht Landgoed Mattemburgh
(12-13 / 1-2b) Kerstherderstocht Landgoed MattemburghOp woensdag 19 december zullen we samen met de andere kleutergroepen een kerstherderstocht gaan lopen op het landgoed Mattemburgh. Vorig jaar hebben Brabants Landschap, Orangerie Mattemburgh en stichting Decorbouw het initiatief genomen om een kerstgroep te plaatsen op landgoed. Gaandeweg het idee is dit uitgegroeid tot een heuse geïllustreerde kersttocht die is af te leggen op Landgoed. Dit volgens het traditionele kerstverhaal zoals wij dat kennen. De route is bewegwijzerd en aangeven met kleine stukjes tekst op bordjes, geheel zelfstandig te doen dus. Voor de tocht is een soort van puzzelroute opgesteld die de kinderen kunnen doen. Uiteraard met vragen en weetjes over het kerstverhaal. Naast de kersttocht staat op het landgoed tevens het grootste kerststuk van de Brabantse Wal.
Er zijn weer veel enthousiaste ouders die de kinderen naar het landgoed rijden en meegaan als begeleider. Wij hebben er zin in!

 

 

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Kerstmaaltijd in de klas
(12-13 / 1-2b) Kerstmaaltijd in de klasOp donderdagavond 20 december zal er weer gezellig in de klas gegeten worden. Dan is het namelijk weer tijd voor de jaarlijkse kerstmaaltijd. Alle kinderen maken thuis met hun papa & mama een heerlijk gerecht voor alle andere kinderen in de klas. Alle kinderen zien er altijd op hun mooist uit. Een super gezellige en leuke avond met alle kinderen uit de klas. We hebben er zin in!

Het was echt een top avond! Heel veel lekkere hapjes en alleen maar gezellige en vrolijke kinderen. Alle papa’s en mama’s heel erg bedankt voor het maken van alle lekkernijen. En extra dank aan Monique Bouman (mama Eva) voor het maken van alle foto’s.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) kijken in groep 3
(12-13 / 1-2b) kijken in groep 3Vandaag zijn we met de kinderen, die volgend jaar waarschijnlijk naar groep 3 gaan, gaan kijken in groep 3. De kinderen hebben allerlei vragen aan de huidige kinderen van groep 3 mogen stellen. Ze hebben ook even kort rondgekeken in de klas. Spannend hoor!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Klassenavond thema “dieren”
(12-13 / 1-2b) Klassenavond thema “dieren”Op donderdagavond 6 september heeft onze klas weer een zeer gezellig klassenavond gehad. Op deze avond mochten de kinderen samen met hun ouders allerlei verschillende activiteiten doen in de school rond het thema dieren:, dieren bouwen met verschillende constructiematerialen, een dier schminken, een dierenmasker knutselen, een dierenkleurplaat kleuren onder het genot van een lekker drankje en ontwikkelingsmaterialen maken.
Om de 10 minuten ging er een toeter. Dan mochten de kinderen naar de volgende activiteit. Als afsluiting hebben alle kinderen nog een dierenlied over “wilde beesten”gezongen voor hun ouders. Het was een leuke en zeer gezellig avond.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Koken in de klas
(12-13 / 1-2b) Koken in de klasHet thema van de kinderenboekenweek is dit jaar Hallo wereld. Rondom dit thema kan je natuurlijk veel leuke opdrachten verzinnen. Één van die opdrachten is koken in de klas. Op verschillende momenten komen ouders lekkere gerechtjes koken in de klas met een klein groepje kinderen. De ouders hebben de opdracht meegekregen om gerechtjes te maken uit verschillende landen.
Voordat de kinderen gaan koken wordt er eerst gekeken welke ingrediënten er in het gerecht gaan, hoe het recept in elkaar zit en hoe de kinderen het moeten aanpakken. Daarna kunnen ze pas beginnen. Vervolgens maken de kinderen het gerecht, samen met de hulpouder, voor de hele klas.

Hieronder staan de namen van de ouders met het gerecht die zijn komen koken. Elke week komen daar weer nieuwe ouders bij. Houdt u dus zeker de foto’s in de gaten! Wanneer het gerecht klaar is, wordt het natuurlijk lekker opgegeten!

1. Spaanse gehaktballetjes: mama van Soraya
2. Chocolade koekjes: mama Sami
3. Taart: mama Chakira

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Koningspelen
(12-13 / 1-2b) Koningspelen Op 26 april vonden de Koningsspelen plaats! We begonnen met een heerlijk Koningsontbijtje in de klas. Wat was dat gezellig en wat hebben alle kinderen heerlijk zitten smullen! Na het ontbijt hebben we met alle kinderen afgeteld tot de Koningsspelen echt konden gaan beginnen. Met het liedje ‘bewegen is gezond’ van Kinderen voor kinderen begon de warming up. Hierna zijn we naar Kijk in de pot vertrokken om aan de spelletjes te beginnen. Helaas was het weer een grote spelbreker en zijn we na 2 spelonderdelen weer terug naar school gegaan. Hier hebben we de stoelendans gedaan en daarna hebben we nog even lekker gespeeld!
De volgende mama’s en oma willen we graag bedanken voor het klaarzetten van de spellen, het helpen bij de spelletjes en natuurlijk het ontbijt!: mama van Samantha, mama van Cem, oma van Meis, mama van Denan, mama van Soraya, mama van Sami, mama van Sam de Waal, mama van Lara en Tess en natuurlijk meneer Jeroen en juf Mariska
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Kookworkshop Chef kok Il Maccherone
(12-13 / 1-2b) Kookworkshop Chef kok Il MaccheroneOp dinsdag 23 oktober hebben de kinderen in de klas een echte kookworkshop gehad van de chef kok van restaurant Il Maccherone, (beter bekend als de kleine Italiaan in de Bosstraat) in samenwerking met Toonbeeld van Tafelen.
De kinderen kregen stapsgewijs uitgelegd hoe zij van verschillende ingrediënten een echte pizza konden maken.
Gewapend met schort en koksmuts zijn de kinderen hard aan de slag gegaan.
Als eerste kregen de kinderen de vraag wat er nou eigenlijk in een pizza zit. (bloem, water, zout, olijfolie en gist). Nadat de kinderen deze ingrediënten hadden bekeken en besproken, mochten de kinderen gaan roeren en kneden om zo een heerlijke pizzabodem te maken.
Vervolgens kwamen de tomatensaus, de kruiden en de kaas op tafel voor een echte pizza Margarita.
Nadat de pizza’s in de over bruin waren gebakken, mochten de kinderen de pizza’s heerlijk opeten. Dat was echt smullen geblazen!

Martin en Jurgen bedankt!

Deze heerlijk pizza kookworkshop is ook te volgen bij het restaurant Il Maccherone. Leuk voor kinderfeestjes, etc. Kijkt u snel op www.ilmaccherone.nl

Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Leut bróód en speule
(12-13 / 1-2b) Leut bróód en speuleIn de klas zijn we druk bezig met het knutselen voor de optocht op vrijdag 8 februari. Ook werken de kinderen rond het thema vastenavend: Peperbus bouwen in de bouwhoek, zelfportret met leuke muts knutselen, Peperbus knutselen, optocht bouwen, kleuren, etc.
Vandaag kwam de mama van sami heerlijke worsten(frikadel)broodjes bakken in de klas. De kinderen hebben dit stap voor stap helemaal zelf gedaan. Later hebben we samen de broodjes opgegeten. En ze waren echt om te smullen!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Liedje kermis project: zwieren en zwaaien
Tijdens het kermisproject hebben de kinderen het liedje zwieren en zwaaien geleerd! De film zegt genoeg!
(12-13 / 1-2b) Nationaal schoolontbijt op de Krabbenkooi
(12-13 / 1-2b) Nationaal schoolontbijt op de KrabbenkooiWoensdag 31 oktober a.s. starten wij de dag met een gezond Schoolontbijt! Ontbijt geeft voldoende energie voor de schooldag en is lekker en gezellig. We willen de kleuters op een leuke manier leren dat goed ontbijten erg belangrijk is.
Op deze dag hoeft uw kind dus niet thuis te ontbijten. Het ontbijt wordt gesponsord en verzorgd door Jumbo in Bergen op Zoom. Een klein deel van de kosten van dit ontbijt gaat naar het Goede Doel: Bake for Life. Deze stichting heeft een bakkersschool gebouwd in Oeganda en wil meer van dit soort projecten realiseren.

Bij Telekids op RTL8 heeft Het Nationaal Schoolontbijt een eigen programma in de 2 weken voorafgaand aan de ontbijtweek en in de week zelf. Vanaf maandag 15 oktober ontbijt RTL Telekids elke ochtend met mensen die spannende en stoere beroepen uitoefenen, zoals leeuwentemmer Tom, apache vlieger Eric, brandweerman Stefan, dolfijnentrainster Kim en musicalsterren Bo en Janneke.

Voor meer informatie over dit schoolontbijt kunt u terecht op www.schoolontbijt.nl
Op deze website vindt u ook lekker ontbijtrecepten, spelletjes en andere informatie.

Het was een super gezellig ontbijt! Met dank aan de moeder van Nikai en de moeder van Eva!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Nationale rekendag
(12-13 / 1-2b) Nationale rekendagWoensdag 17 april vond de nationale rekendag plaats. We begonnen met een verhaal over de speeltuin in de klas. Daarna gingen we van start met een rekencircuit. Er waren veel kinderen van groep 8 om ons te helpen en dat vonden we allemaal erg leuk! Zo konden we een dobbelstenen spel spelen, punten uitrekenen met het hoepelspel, een speeltuin nabouwen in de bouwhoek en onze eigen speeltuin maken op een plattegrond. Ter afsluiting zijn we ook nog even echt in een speeltuin gaan spelen. Het was een hele leuke leerzame ochtend!
Klik hier voor de foto’s:
(12-13 / 1-2b) Op bezoek bij de Sint in het Markiezenhof
(12-13 / 1-2b) Op bezoek bij de Sint in het MarkiezenhofOp maandag 3 december zijn de kinderen van onze klas van 14.15- 15.00uur op bezoek bij Sinterklaas in het Markiezenhof geweest. De kinderen zijn speciaal door de Sint uitgenodigd om eens bij hem te komen kijken.
Bij binnenkomst mochten natuurlijk alle kinderen eerst Sint en Piet een handje geven. Dat was even spannend. Daarna zijn de kinderen verdeeld in 4 groepen en hebben ze 4 verschillende activiteiten mogen doen: kleuren, taai taai versieren, pietengym en muziek maken. Het was erg leuk!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Paasochtend
(12-13 / 1-2b) PaasochtendOp vrijdag 29 maart hebben alle kinderen van de dependance een gezellig paasochtend op school gehad. In alle klassen was een andere opdracht te vinden. De kinderen hebben paasoren en een paasmandje met inhoud gemaakt. Ook werden de kinderen geschminkt als Paashaas. Kijkt u maar snel bij de foto’s voor het leuke resultaat!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Project de Kermis/ techniek
(12-13 / 1-2b) Project de Kermis/ techniekSinds deze week werken de kinderen aan het project de kermis. In dit project zit het het project techniek verweven. De kinderen krijgen in de klas allerlei werkjes aangeboden die met techniek te maken hebben. Te denken valt aan: knutselactiviteiten met verschillende materialen, opbouw van kermisattracties, zelf maken van kermisattracties met verschillende bouwmaterialen, werken met de techniektorens van school.
Daarnaast krijgen de kinderen ook extra informatie over de kermis: o.a. wat is nu eigenlijk een rijdende school, welke kermisattracties zijn er en in wat voor een huis wonen de kermismensen.
Afgelopen donderdag zijn de kinderen uit de klas, samen met de kinderen van groep 7B, over het kermisterrein gelopen. We hebben gekeken bij verschillende kermisattracties die werden opgebouwd.
Op vrijdag 5 april zal er op de dependance een Vlaamse kermis zijn voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5.
klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) project de tuinwinkel
(12-13 / 1-2b) project de tuinwinkelIn de klas zijn we al druk bezig met het nieuwe thema de “de tuinwinkel”. De ouders van Eva Bouman hebben thuis een bloemen-en planten groothandel. Voor onze klas hebben ze bloemen, zaadjes, bloembakken en grond meegenomen om op school onze eigen bloemen- en tuinwinkel te maken. Super bedankt! Op de foto’s zie je hoe goed de kinderen al zelf de bloemen in de bakken kunnen zetten.

Op woensdag 6 maart zijn we met de klas naar de grootste tuinwinkel uit de regio “Intratuin” geweest. Alle kinderen hebben een tekenboekje en potlood meegekregen, zodat ze tekeningen konden maken over wat je allemaal in een tuinwinkel kan kopen. De kinderen hebben naast de bloemen en planten ook veel dieren gezien. Ook waren er een paar kinderen die de vissen eten mochten geven. Kijkt u maar snel naar de foto’s!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Project Rode draad
(12-13 / 1-2b) Project Rode draadIedereen die van lezen houdt, is het er vast mee eens: lezen is leuk!

Maar lezen is ook belangrijk, het is immers een basisvaardigheid die je je hele leven nodig hebt. Ontwikkeling van deze vaardigheid kan alleen ontstaan als er ook sprake is van leesplezier. Het stimuleren van dit plezier is dus van groot belang. De Krabbenkooi wil hier graag aan bijdragen.
Daarom starten wij vanaf maandag 17 september een leesbevorderingproject: De Rode Draad. Dit is een programma ontwikkeld door de bibliotheek voor groep 1 t/m 8.
Elke groep heeft zijn eigen thema en zal de komende zes weken volop met de kinderen bezig zijn met leesplezier. Hiermee wordt een doorlopende leeslijn op school gecreëerd.
Medewerkers van de bibliotheek zullen op 17 september in elke groep het project starten en uitleg geven.

U kunt ook veel invloed hebben op de ontwikkeling van leesplezier bij uw kind. Deze week ontvangt uw kind een inschrijfformulier voor een gratis bibliotheekpasje. Mocht uw kind nog geen gratis bibliotheekpasje hebben, lever het formulier dan vóór 21 september a.s. in bij de groepsleerkracht. Zo kunt u samen gezellig in de bibliotheek zoeken naar leuke (voor)leesboeken en thuis aan de slag

In de groep zijn we al druk bezig met voorlezen tijdens de kringen. Ook ouders zijn van harte welkom om in onze groep te komen voorlezen. De eerste ouder is al in de groep komen voorlezen. Dat was super leuk! Wilt u ook komen voorlezen? Dan kunt u zich opgeven op het briefje naast de klassendeur!

Alle kinderen komen gedurende dit project aan de beurt om een prentenboek van Kleine Ezel mee naar huis te nemen. In de klas werken we hier een aantal weken over. Kleine Ezel maakt van alles mee!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Rekencircuit
(12-13 / 1-2b) RekencircuitHet was weer zover…………..een super leuk rekencircuit. Met behulp van 3 enthousiaste leerlingen uit groep 7, Faissal, Sonny en Coralie en hebben de leerlingen de volgende onderdelen gedaan:
* Bouwen van een schoorsteen met grote blokken
* Passen en meten van pakjes in een schoorsteen
* Maken van het paleis van Sinterklaas met grote stroken
* Maken van een kroon
* Tekenen van een paleis met Liniaal.
* Het opmeten van hun arm, dmv touwtjes, omdat zo de pietenkledingmaker weet hoe lang de armpjes zijn.

Ze hebben enorm hard gewerkt en heel veel plezier gehad.
Bedankt kids uit groep 7
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Rekencircuit herfst en wegen
(12-13 / 1-2b) Rekencircuit herfst en wegenAl een paar jaar werken we in de kleutergroepen met rekencircuits. Op deze manier proberen we de kinderen op een leuke en aantrekkelijke manier kennis te laten maken met de verschillende rekendomeinen binnen het kleuteronderwijs (tellen, getallen, meetkunde en meten) Dit jaar hebben we daar een nieuw rekencircuit aan toegevoegd, namelijk “herfst en wegen”. De kinderen worden op een creatieve manier uitgedaagd om te werken met het domein wegen. Natuurlijk hebben we het voor de kinderen extra leuk en de opdrachten zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Hieronder staan een paar opdrachten die de kinderen moesten maken:
– wegen op je eigen hand
– wegen op een personenweegschaal: Hoe zwaar weeg je? Voor iedere kilo mag je een sticker plakken.
– wegen met een weegschaal uit de klas: Hoeveel eikels wegen net zoveel als een bepaald gewichtje.
– wegen met een weegschaal uit de keuken van thuis:
Hoeveel gram wegen alle herfstvoorwerpen?
– wegen op een reusachtige weegschaal: Wip wap in de gang. Boeken wegen, blokken en zelfs kijken wanneer de wip wap in evenwicht is wanneer er leerlingen op zitten.

Niet alleen stond het domein wegen centraal, maar ook het samenwerken in groepjes. De kinderen moesten namelijk sommige opdrachten samen met hun groepje uitvoeren. Na 10 minuten mochten de leerlingen wisselen. Alle kinderen hebben hard en erg enthousiast aan de opdrachten gewerkt! Bekijkt u maar snel de foto’s voor de leuke resultaten.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Sint – en pietenpad
(12-13 / 1-2b) Sint – en pietenpadOp maandag 26 november hebben alle kleutergroepen en de kinderen van de Peuterspeelzaal de Kreukeltjes een sint- en pietenpad gehad op de dependance. Het thema van deze dag was gebaseerd op het thema van dit jaar: “De pieten draaien door”. De kinderen hebben 6 verschillende activiteiten binnen en buiten gedaan. Rond een uurtje of 10 kwamen er spontaan 2 pieten het schoolplein opgelopen!
Een aantal ouders hebben ook nog voor een hoop lekkers gezorgd: de ouders van Toon Otten hebben heerlijke oliebollen gebakken, de ouders van Naomi Sipkema hebben voor een heerlijke traktatie (zuurstokken en spekken) gezorgd die de kinderen mee naar huis kregen en van de ouders van Gina Rouleaux hebben we een roze suikerspin gekregen! Om je vingers bij af te likken!
Naast deze ouders hebben er nog een heleboel andere ouders geholpen. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp! Het was een super geslaagde dag!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Sint en Piet in de klas
(12-13 / 1-2b) Sint en Piet in de klasOp woensdag 5 december was het weer zover. Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen naar de Krabbenkooi. Eerst hebben we op het hoofdgebouw flink gezongen en mee gedanst op de gezellige muziek.
Vervolgens kwam Sinterklaas bij ons in de klas. De kinderen zijn het hele jaar nog nooit zo stil geweest als deze ochtend. Alle kinderen hebben van Sinterklaas een mooi cadeau gekregen. Natuurlijk hebben de kinderen nog even flink gezongen voor Sinterklaas.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Sneeuwpret!
(12-13 / 1-2b) Sneeuwpret!Eindelijk is de winter voor de kinderen echt begonnen!! Vandaag lag er namelijk een enorm pak sneeuw op de kinderen te wachten. Samen met de andere kleutergroepen hebben we heerlijk op de Kiek-in-de-pot gespeeld! Echt SNEEUWPRET!!!!
klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Speciaal bezoek in de klas
(12-13 / 1-2b) Speciaal bezoek in de klasOp dinsdagmiddag 25 september hebben we speciaal bezoek in de klas gehad. Wat een verrassing…..het waren de kinderen van vorig jaar! Ze hebben eerst even verteld wat ze allemaal in groep 3 doen. Daarna hebben ze fijn met ons meegegewerkt! Wat een gezellige boel was het!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Vastenavendoptocht
(12-13 / 1-2b) Vastenavendoptocht Op vrijdag 8 februari dan is het weer zo ver. Dan is de jaarlijkse vastenavendoptocht weer. In de klas zijn we druk bezig met het knutselen voor de optocht. ons motto voor dit jaar is: “de tostiband”.
we hopen dat het vrijdag mooi weer is en dat er heel veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere bekenden langs de route staan.
tot vrijdag!
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Verjaardag juffen in de speeltuin
(12-13 / 1-2b) Verjaardag juffen in de speeltuinOp vrijdag 7 juni hebben alle leerkrachten van de kleutergroepen hun verjaardag in de speeltuin gevierd! We hadden deze dag prachtig weer. De kinderen hebben heerlijk gespeeld. Ook zijn we door alle kinderen weer onwijs verwend. Hartelijk dank voor alle mooie cadeautjes, ook namens juf Mariska en meneer Jeroen. Zij waren ook erg blij met de cadeautjes. Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een lekkere traktatie. Alle juffen hebben getrakteerd op chips, limonade en ijsjes! smullen hoor!
Als kers op de taart waren ook nog eens alle kinderen van groep 3 en 4 in de speeltuin. De kinderen hebben fijn met vriendjes van vorig jaar kunnen spelen.
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Verwenmiddag in de klas
(12-13 / 1-2b) Verwenmiddag in de klasIn de klas is er al een paar weken aan het project familie en Moederdag gewerkt. één van de dingen die de kinderen moesten leren, was hoe je je eigen moeder met Moederdag het beste kan verwennen. Om dit goed te kunnen oefenen, zijn de kinderen zelf een hele middag in de watten gelegd. We hebben bezoek gehad van een kapster (mama Boukje), een schoonheidsspecialiste (mama Nikai), een poffertjesbakster (mama Denan), een nagelstyliste (mama Soraya), een getalenteerde schminkster (mama Lara & Tess) en natuurlijk een mama die heel mooi plakplaatjes kon plakken (mama Meis). De kinderen gingen als echte knappe modellen de deur uit. Het is natuurlijk de bedoeling dat de kinderen dit met Moederdag bij hun eigen moeder kunnen toepassen. Of alle moeders er dan ook net zo knap als de kinderen gaan uitzien, kunnen we niet beloven……
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Voorlezen door ouders in de klas
(12-13 / 1-2b) Voorlezen door ouders in de klasOp dit moment werken we in de klas over het thema dieren. Tijdens dit thema staan dieren uit verre landen en de dierenbibliotheek centraal. Ook wordt er door verschillende ouders voorgelezen in de klas. Ilona (mama van Nikai) heeft als eerste voorgelezen inde klas. Het boek ging over Goliath Junior, een slimme en sterke olifant! De kinderen hebben op het puntje van hun stoel gezeten, tijdens het luisteren! In de komende weken zullen nog meer ouders komen voorlezen. (u kunt zich opgeven op het briefje naast de klassendeur)
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1-2b) Watermiddag!!
(12-13 / 1-2b) Watermiddag!!Wat een feest! Normaal gesproken is er pas een watermiddag aan het einde van het schooljaar, maar nu beginnen we er gewoon mee! Heerlijk in zwembroek en bikini elkaar zoveel mogelijk nat maken met water! Super
Klik hier om de foto’s te bekijken:
(12-13 / 1c) Afsluiting Floddertje
(12-13 / 1c) Afsluiting FloddertjeHoog bezoek in groep 1c! Floddertje kwam namelijk op visite! En wat was dat genieten, kijk maar op de foto’s!
Foto’s van het Floddertje project
(12-13 / 1c) De eerste schoolweek!
(12-13 / 1c) De eerste schoolweek!De eerste schoolweek zit er op! Wat is dat snel gegaan! We hebben al lekker gewerkt, buiten gespeeld en spelletjes in de kring gedaan.
(12-13 / 1C) Kerstdiner!
(12-13 / 1C) Kerstdiner!Op 20 december hadden wij een hele gezellige avond in de klas! Alle kinderen zagen er prachtig uit en hadden een heerlijk gerechtje bij. We hebben lekker met zijn allen gegeten! Het was erg gezellig! Aan het einde van de avond mocht iedereen nog een modeshow lopen. De volgende ochtend hebben we in de klas ook nog heerlijk gesmuld :)!
Klik hier om de foto’s te bekijken!
(12-13 / 1c) Klassenavond
(12-13 / 1c) KlassenavondOp donderdag 6 september hadden we onze klassenavond! Alle kinderen van de groepen 1/2B en 1C waren deze avond van 18.30 tot 19.30 uur van harte welkom met hun papa en/ of mama. Het thema van de avond was: ‘dieren’.

Tijdens deze avond kregen de papa’s en/ of mama’s een idee van wat de kinderen op school doen. Zo waren er 5 ‘workshops’; een met algemene materialen, een knutselworkshop, een schminckworkshop, er kon gewerkt worden met constructiemateriaal en er kon even bijgetankt worden met een bakje koffie of thee. Na afloop van de workshops verzamelde iedereen op het plein en werd het dierenlied gezongen. Het was een geslaagde avond!
Klik hier om de foto’s van deze avond te bekijken
(12-13 / 1C) Koningsspelen
(12-13 / 1C) KoningsspelenOp 26 april vonden de Koningsspelen plaats! We begonnen met een heerlijk Koningsontbijtje in de klas. Wat was dat gezellig en wat hebben alle kinderen heerlijk zitten smullen! Na het ontbijt hebben we met alle kinderen afgeteld tot de Koningsspelen echt konden gaan beginnen. Met het liedje ‘bewegen is gezond’ van Kinderen voor kinderen begon de warming up. Hierna zijn we naar Kijk in de pot vertrokken om aan de spelletjes te beginnen. Helaas was het weer een grote spelbreker en zijn we na 2 spelonderdelen weer terug naar school gegaan. Hier hebben we nog even lekker gespeeld! Papa van Amy, mama van Lindsey, juf Els en juf Priscilla heel erg bedankt voor de hulp!
Klik hier voor de foto’s!
(12-13 / 1C) Lentemarkt
(12-13 / 1C) LentemarktOp donderdag 16 mei hadden we een Lentemarkt voor alle kleuters! Helaas werkte het weer niet echt mee en vond deze dus binnen plaats, waardoor de opening en afsluiting op het plein niet door kon gaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Binnen konden de kinderen met hun papa/mama een speurtocht doen die langs alle kunstwerken van de kinderen kwam. In de gangen konden er nog diverse spulletjes gekocht worden. Het was een gezellige avond!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1C) Naar de kermis
(12-13 / 1C) Naar de kermisOp donderdagmiddag 28 april hebben we een rondje over de kermis gelopen. Deze was nog niet open, maar de mensen van de kermis waren druk bezig met het opbouwen. We vonden het reuze interessant!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 1C) Nationale rekendag!
(12-13 / 1C) Nationale rekendag!Woensdag 17 april vond de nationale rekendag plaats. We begonnen met een verhaal over de speeltuin in de klas. Daarna gingen we van start met een rekencircuit. Er waren veel kinderen van groep 8 om ons te helpen en dat vonden we allemaal erg leuk! Zo konden we een dobbelstenen spel spelen, punten uitrekenen met het hoepelspel, een speeltuin nabouwen in de bouwhoek en onze eigen speeltuin maken op een plattegrond. Ter afsluiting zijn we ook nog even echt in een speeltuin gaan spelen. Het was een hele leuke leerzame ochtend! Dank je wel voor de hulp Feiko, Thomas S, Ricardo, Valerie, Nienke Naomi en Tilly!
Klik hier voor de foto’s van groep 1/2B, 1C en 1E
(12-13 / 1c) Op bezoek bij Sint in het Markiezenhof
(12-13 / 1C) Paasochtend
(12-13 / 1C) PaasochtendWe hebben de vrijdag voor Pasen een hele leuke ochtend gehad. In elke klas was een activiteit te doen, zoals schminken, oren van de paashaas maken, een paasmandje knutselen, eitjes uit prikken, een aflevering van Koekeloere kijken en een liedje zingen. Het was een erg leuke ochtend! Aan het einde van de ochtend kreeg iedereen natuurlijk ook nog lekkere chocolade eitjes voor in het Paasmandje.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1c) Rekencircuit herfst
(12-13 / 1c) Rekencircuit herfstOp donderdagmiddag 25 oktober hebben we een middag gehad met allemaal rekenspelletjes. Het thema was: herfst! Bij alle spelletjes mochten de kinderen wegen. We hebben hele goede hulp gehad van Kayleigh, Selina en Roy uit groep 7. Dat was heel erg leuk! Heel erg bedankt!
Klik hier om de foto’s te bekijken!
(12-13 / 1C) Rekencircuit Sinterklaas
(12-13 / 1C) Rekencircuit SinterklaasOp vrijdagochtend 30 november hebben we allerlei rekenactiviteiten uitgevoerd tijdens het circuit.
We konden kjiken hoeveel pakjes er in de schoorsteen pasten, we hebben gemeten hoe lang onze armen zijn, we hebben een sinterklaastekening gemaakt met liniaal, , we hebben van stroken het paleis van de sint gemaakt, we hebben kronen gemeten en we hebben van grote blokken een schoorsteen gemaakt waar een pakje in kon. Er kwamen een paar kinderen uit groep 7 om ons te helpen en wat was dat leuk! Het was een hele gezellige en leerzame ochtend!
Klik hier om de foto’s te bekijken!
(12-13 / 1C) Rommelpieten!
(12-13 / 1C) Rommelpieten!De rommelpieten zijn geweest! En wat hebben ze er weer een grote troep van gemaakt. Er lag ook een brief in de klas. Daarin stond dat ze allemaal Pietjes op zijn kop zagen, dus dat ze de kinderen even geholpen hebben door de stoelen ook op z’n kop te zetten! Gelukkig was de rommel zo weer opgeruimd door alle kinderen. En…..de Pieten hadden ook heerlijke pepernoten achtergelaten!
Foto’s van de ‘rommel’
(12-13 / 1C) Verkeerstuin
(12-13 / 1C) VerkeerstuinGaan we wel…gaan we niet….het was nog even spannend, want de weersgoden laten ons een beetje in de steek deze weken…..maar we zijn naar de verkeerstuin geweest op woensdag 22 mei. De kinderen van juf Hetty en onze klas verzamelden in de verkeerstuin. Heel veel kinderen hadden een mooie fiets of step bij. De mama van Duncan had zelfs reserve fietsen en steppen in de auto gelegd voor kinderen die niks bij hadden! Na de uitleg op alle verkeersborden konden alle kinderen lekker gaan fietsen, voetballen of spelen in de speeltuin. De mama’s, papa en juffen vonden het erg koud, maar de meeste kinderen hadden daar geen last van! Rond tien uur zijn we weer terug gelopen. Dat was ver! Maar wat ging het ontzettend goed, knap hoor! Het was een gezellige ochtend. Papa’s en mama’s heel erg bedankt voor de hulp!
Klik hier voor de foto’s (met dank aan de papa van Amy)
(12-13 / 1d) Afscheidsfeestje van Floddertje
(12-13 / 1d) Afscheidsfeestje van FloddertjeDe afgelopen 2 weken hebben we in de klas gewerkt over Floddertje. In deze 2 weken kwamen alle zes de verhaaltjes naar voren uit haar boekje. We hebben hard gewerkt en veel leuke dingen gedaan en gemaakt. Maar het allerleukste was toch wel het afscheidsfeestje van Floddertje.
Op dinsdagmiddag 19 maart zat ze ineens in onze klas en hebben we een klein feestje gehad. Tijdens het werken hebben we o.a.
– Filmpjes gekeken van de musical Floddertje
– Speelgoed schoongemaakt met een sopje
– Een mooie kleurplaat gemaakt van Floddertje
– Taartjes gebakken van klei
– En het huis van Floddertje gebouwd met lego

Na dat harde werken hadden de kinderen en Floddertje wel een beetje trek gekregen en hebben de kinderen hun eigen cake mogen versieren! En natuurlijk ook lekker mogen opeten.

Als afsluiting kregen alle kinderen een onderscheiding net als Floddertje. Het was een super feestje!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1d) Bij Sint op bezoek in het Markiezenhof.

Op maandag 3 december zijn we met de kinderen een kijkje gaan nemen in Het Markiezenhof. Daar zat de Sint met zijn pieten op ons te wachten! We deden daar verschillende activiteiten:
– sporten
– zingen en muziek maken
– taai taai versieren
– kleuren

De kinderen hebben zicht super vermaakt.

 

 

Klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) Boeken lezen over Kleine Ezel.
Maandag 17 september was juf Saskia in onze groep om over het project Kleine Ezel te vertellen. Dit project hoort bij de Rode draad. Dit is een leesbevorderingsproject voor het basisonderwijs. Alle kinderen komen gedurende dit project aan de beurt om een prentenboek van ezel mee naar huis te nemen. In de klas werken we hier een aantal weken over. Kleine Ezel maakt van alles mee!

klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) juf Carin 50 jaar!
Woensdag 9 januari vierden we de 50e verjaardag van juf Carin.Het was een super gezellig ochtend met een heerlijke traktatie en een gezellige poppenkastvoorstelling.

Klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) kabouterpad
Op maandag 29 oktober hebben wij met alle kleutergroepen een herfstuitstapje gemaakt naar het bos. We zijn gezellig naar het bos bij het “Appeltje” geweest. Daar hebben de kinderen een kabouterpad gelopen, waarbij de kinderen kleine opdrachtjes hebben gedaan.
* touwtrekken
* kruiwagenrace
* hersftliedjes zingen
* Herfstmaterialen verzamelen
* etc.
Er waren veel hulpouders, waardoor het extra gezellig werd! Alle ouders super bedankt!

 

klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) kerstdiner
Donderavond 20 december waren we gezellig bij elkaar voor het kerstdiner. De papa’s en mama’s hadden heerlijke gerechten gemaakt. We zagen er allemaal mooi uit! Zelfs de kerstman had even tijd om ons een bezoekje te brengen.
Klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) Klassenavond thema dieren
(12-13 / 1d) Klassenavond thema dierenOp woensdagavond 5 september heeft onze klas weer een zeer gezellig klassenavond gehad. Op deze avond mochten de kinderen samen met hun ouders allerlei verschillende activiteiten doen in de school rond het thema dieren: diverse werkjes en spelletjes, een dier schminken, een dierenmasker knutselen, een dierenkleurplaat kleuren onder het genot van een lekker drankje een mooie kleurplaat in kleuren.
Om de 10 minuten ging er een toeter. Dan mochten de kinderen naar de volgende activiteit. Als afsluiting hebben alle kinderen nog een dierenlied over “wilde beesten”gezongen voor hun ouders. Het was een leuke en zeer gezellig avond
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1d) Koningsspelen
(12-13 / 1d) KoningsspelenIn de week van 22 april hebben we het gehad over de kroonwisseling. We hebben een eigen kroon gemaakt en mochten zelf een lintje doorknippen.

Op vrijdag 25 april waren de koningsspelen. we begonnen de ochtend met een heerlijk ontbijtje en zijn daarna gaan sporten op de kijk in de pot. Het weer zat helaas niet mee en daarom moesten we eerder stoppen. Gelukkig hebben we op school ook nog heel veel leuke dingen gedaan.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 1d) pietenpad
Op maandag 26 november hebben alle kleutergroepen en de kinderen van de Peuterspeelzaal de Kreukeltjes een sint- en pietenpad gehad op de dependance. Het thema van deze dag was gebaseerd op het thema van dit jaar: “De pieten draaien door”. De kinderen hebben 6 verschillende activiteiten binnen en buiten gedaan. Rond half twee kwamen er spontaan 2 pieten het schoolplein opgelopen!
Een aantal ouders hebben ook nog voor een hoop lekkers gezorgd: de ouders van Toon Otten hebben heerlijke oliebollen gebakken, de ouders van Naomi Sipkema hebben voor een heerlijke traktatie (zuurstokken en spekken) gezorgd die de kinderen mee naar huis kregen en van de ouders van Gina Rouleaux hebben we een roze suikerspin gekregen! Om je vingers bij af te likken!
Naast deze ouders hebben er nog een heleboel andere ouders geholpen. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp! Het was een super geslaagde dag!

klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 1d) Rekencircuit sinterklaas
Op vrijdag 30 november hebben de kleuters heel knap gewerkt in het Rekencircuit! Ze mochten heel veel meetopdrachtjes uitvoeren zoals: hoeveel pakjes passen er in de schoorstenen? Maak een kroon voor jezelf met losse strookjes, maar ook de meetlat werd gebruikt voor een eigen Sinterklaastekening! Heel leuk vonden we het bouwen van een schoorsteen met blokken uit de bouwhoek voor een pakje van Piet! Met de hulp van enkele kinderen uit groep 7 hebben we veel geleerd in dit rekencircuit!
(12-13 / 1d) Sprookjesfeest
(12-13 / 1d) Sprookjesfeest Foto’s van het afscheidsfeest van Juf Linda staan nu op de site!

Wat hebben we een leuke middag gehad!
Klik hier voor de Foto’s
(12-13 / 3a) Computerles
(12-13 / 3a) ComputerlesElke donderdagmiddag zijn er twee mama’s zo lief om ons te komen helpen met de computerles.
De klas wordt dan in twee kleine groepen verdeeld en om de beurt gaan ze naar boven. Daar is ons digicentrum.
Hier staan een heleboel computers bij elkaar en kunnen de kinderen allemaal op een eigen computer werken.
Op dit moment wordt er gewerkt met het programma van Veilig Leren Lezen. De kinderen krijgen dan via het bijtje Zoem allerlei opdrachten die ze moeten maken.
Later dit jaar zal er tijdens de computerles ook tijd worden besteed aan een programma van rekenen en zal er extra worden geflitst met woorden.
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
(12-13 / 3a) Eerste schoolweek!
(12-13 / 3a) Eerste schoolweek!Wat vliegt de tijd!
De eerste schoolweek in groep 3 zit er al weer op!
Maandag 13 augustus kwamen er 19, toch wel zenuwachtige, kinderen de klas binnen bij een misschien nog wel zenuwachtigere juf! Ook de papa’s en mama’s mochten mee een kijkje nemen in de klas.
Na de tweede bel was het dan echt zover: we gaan beginnen!
En wat hebben ze al hard gewerkt:
Deze week hebben de kinderen al 3 woordjes geleerd: ik, maan en roos!
En ze kunnen nog meer woorden maken met de verschillende letters uit deze woorden zoals bijv. raam én de letters i, m en r kunnen ze zelfs ook al schrijven!
We hebben geoefend met het schrijven van de cijfers 0, 1 en ook de toch wel lastige 2 is door iedereen prachtig in het schriftje gemaakt.
We zijn gestart met de nieuwe boeken van rekenen en de eerste les verkeer is ook al achter de rug!
We hebben in de klas een echt digibord, waar alle lessen op te zien zijn en waar we zelfs op mogen schrijven!
Naast al dit harde werken hebben we natuurlijk ook nog lekker gekletst, gekrijt met wasco, buiten gespeeld, filmpjes gekeken op het digibord! Wat boft de juf met zulke gezellige kinderen!
Klik hier om meer foto’s te bekijken
(12-13 / 3a) Gymles in de grote zaal!
(12-13 / 3a) Gymles in de grote zaal!Op dinsdagmiddag hebben de kinderen van groep 3 altijd gymles. De ene keer is vindt deze les plaats in de speelzaal op De Krabbenkooi, de andere keer gaan we helemaal naar sporthal De Boulevard!
Vandaag was het zover: de eerste keer naar de grote gymzaal!
Spannend hoor!
Alle kinderen hadden netjes een tas mee met daarin heuse gymkleren: sportschoenen, korte broek, t-shirt of gympakje.
Na het boterhammen eten zijn we met de groepen 3 in een grote lange rij helemaal naar de sporthal gewandeld: dit was al bijna een gymles op zich!!
Eenmaal aangekomen gingen de jongens en meisjes ieder in hun eigen kleedkamer. En wat konden ze zich netjes en vlug omkleden: super hoor! Mooie nette stapeltjes kleren lagen op de banken te wachten tot na de gymles.
Toen kon de les echt beginnen: wat is die zaal groot!!!
Als eerste mochten de kinderen spelen met een bal.
Hierna hadden de juffen de zaal in drie stukken verdeeld. De kinderen werden in drie groepen verdeeld: klimmen op het klimrek, koprollen maken op de lange mat, met een bal schieten op een echte basket.
Na elk onderdeel werd er gewisseld.
Wat is er hard gesport!!! De les werd afgesloten met een tikspel en hierna kon iedereen zich weer omkleden.
En ook dit ging super: vooral bij de jongens…zij hebben namelijk gewonnen van de meisjes :-)!
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
(12-13 / 3a) Leesproject De Rode Draad
(12-13 / 3a) Leesproject De Rode DraadVanaf 17 september werken we op De Krabbenkooi aan het leesbevorderingproject: De Rode Draad.
Zes weken lang wordt er in de klas extra aandacht besteed aan het plezier in lezen.
In groep 3 is dit project vandaag geintroduceerd door een medewerkster van de bibliotheek: Saskia. Zij vertelde een verhaal over een visser die haar een heuse verhalenparel cadeau had gedaan en dat wij deze de komende weken mogen lenen. Met een speciale toverspreuk gaat deze parel branden en is het tijd om lekker te luisteren naar een verhaal.
Deze eerste week staat de blauwe parel centraal. De kinderen krijgen allerlei boeken en opdrachten rondom het thema zee.
Deze eerste dag hebben de kinderen naast het voorleesverhaal ook al een kwal geknutseld en een mooie onderwaterwereld mét glinsterende parel gemaakt.
Wow!! De klas lijkt net één grote zee!!
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
(12-13 / 3b) Gymles
(12-13 / 3b) GymlesOp dinsdagmiddag hebben de kinderen van groep 3 altijd gymles. De ene keer is vindt deze les plaats in de speelzaal op De Krabbenkooi, de andere keer gaan we helemaal naar sporthal De Boulevard!
Vandaag was het zover: de eerste keer naar de grote gymzaal!
Spannend hoor!
Alle kinderen hadden netjes een tas mee met daarin heuse gymkleren: sportschoenen, korte broek, t-shirt of gympakje.
Na het boterhammen eten zijn we met de groepen 3 in een grote lange rij helemaal naar de sporthal gewandeld: dit was al bijna een gymles op zich!!
Eenmaal aangekomen gingen de jongens en meisjes ieder in hun eigen kleedkamer. En wat konden ze zich netjes en vlug omkleden: super hoor! Mooie nette stapeltjes kleren lagen op de banken te wachten tot na de gymles.
Toen kon de les echt beginnen: wat is die zaal groot!!!
Als eerste mochten de kinderen spelen met een bal.
Hierna hadden de juffen de zaal in drie stukken verdeeld. De kinderen werden in drie groepen verdeeld: klimmen op het klimrek, koprollen maken op de lange mat, met een bal schieten op een echte basket.
Na elk onderdeel werd er gewisseld.
Wat is er hard gesport!!! De les werd afgesloten met een tikspel en hierna kon iedereen zich weer omkleden.
En ook dit ging super: vooral bij de jongens…zij hebben namelijk gewonnen van de meisjes :-)!
Klik hier om meer foto’s te bekijken!
(12-13 / 3b) Sint bij ons in groep 3
(12-13 / 3b) Sint bij ons in groep 35 december, eindelijk was het zover! Sint kwam naar de Krabbenkooi en ook bracht hij een bezoekje aan onze groep!
Wat waren we lekker rustig !!!! Sint vertelde ons dat hij zoveel potlood dozen hoorde vallen bij ons en dat we dus wat voorzichtiger moesten zijn omdat anders alle punten afbreken. Ook wist hij te vertellen dat we zo dol op apekooi zijn in de grote gymzaal! Helaas moest hij al snel weer naar een andere groep.
We kregen van hem een heel mooi cadeautje en hebben hem en zijn pieten vrolijk uitgezwaaid
(12-13 / 4a) Ambulancebroeder Thor v/d Bragt bij ons in de klas.
(12-13 / 4a) Ambulancebroeder Thor v/d Bragt bij ons in de klas.Vandaag kwam de vader van Esmee, Maartje en Jannes bij ons in de klas vertellen over de ambulance. We hebben een mooie powerpoint gezien en Thor heeft ons veel geleerd over de ambulancedienst. Na alle vragen heeft hij nog een demonstratie gegeven, met Emre als stoere vrijwilliger. Gelukkig was het hart, het bloed en de bloeddruk van Emre allemaal prima in orde!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Bròòdleutig Speule
Tjonge, wat een prachtige Krabbenkooioptocht liep er weer door de straten. Onze groep was een echte dweilband. We zorgden, samen met Wa d’n ‘uis ‘ouwe, voor geweldige vastenavend muziek. Als mooie bakkertjes en met een liedje en leutig dansje, vermaakten wij het publiek. Ook heel leuk dat Merijn met ons meeliep. Gezellig hoor. Na afloop, kregen de kinderen in de Kroon, een welverdiend drankje en chips. heerlijk.Vol spanning wachtten we op de prijsuitreiking. Wat waren wij blij… de eerste prijs. Voor allemaal een gouden krab en de wisseltroffee voor in de klas. Super goed gedaan.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Dansen bij Jac v/d Elshout
(12-13 / 4a) Dansen bij Jac v/d ElshoutVanmiddag zijn we naar een échte dansschool geweest. We hebben vier dansen geleerd, op de volgende nummers:
*kaboutertjes
*Crazy frog Axel F
*Sid shuffle (ice age 4)
*Het kuiken piep
Jac v/d Elshout zei dat hij ons super knap vond. We leerden de dansjes héél snel! Op het eind mochten we ook nog dansen met de gordijnen dicht en alle disco-lichten aan!! Vet!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Inloopmiddag
(12-13 / 4a) InloopmiddagVandaag was het inloopmiddag op De Krabbenkooi.
Zoals je kunt zien was onze klas goed gevuld met enthousiaste ouders, tantes,broertjes, opa’s en oma’s. Gezellig dat jullie wilden komen!
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) kaasboerderij
Vrijdagochtend 17 mei gingen alle kinderen van de groepen 4 op excursie. Deze keer naar de kaasboerderij De Zuidgeest. Daar aangekomen wachtte de boerin ons op. Zij vertelde van alles en liet een film zien over hoe de kaas gemaakt wordt. Daarna kregen we heerlijke zelfgemaakte boerenyoghurt of chocoladevla of melk. Enne…..natuurlijk ook nog een stukje heerlijke kaas. Tot slot naar de kaasmakerij, melkrobot, de koeien en schattige kalfjes.
(12-13 / 4a) kermiscircuit
Donderdagmiddag 21 maart hebben de kinderen van de groepen 4 naar aanleiding van het project de kermis in een circuit gewerkt. Ze werden verdeeld in drie groepen en kregen verschillende opdrachten. Zo hebben zij van knex de spannendste attracties gebouwd. Draaimolens, kijkdozen en spookhuizen geknutseld. Dat alles onder het genot van heerlijke poffertjes. Alles bij elkaar een geslaagde middag. Zeker vanwege de goede hulp van verschillende mama’s. Bedankt hoor.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) klassenavond
(12-13 / 4a) klassenavond

 

 

 

Woensdagavond 7 november was het zover. Eindelijk, onze klassenavond. Het thema was: Hallo wereld. Lieke en Quinty “werkten” op een reisbureau. Alle kinderen gingen daar een prachtige reis boeken. Liedjes, dansjes en mooie gedichtjes over lievelingslanden kwamen voorbij. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het werd dan ook een geslaagde avond. Alle papa’s en mama’s hebben genoten. En wat te denken van alle juffen… zij zijn super trots op al die knappe kinderen. Goed gedaan hoor.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) lied: MIJN WERELD
In de groep zijn we het lied “mijn wereld” van kinderen voor kinderen aan het leren. Iedereen is erg enthousiast en ze kunnen er geen genoeg van krijgen!
klik hier voor de link naar het lied
(12-13 / 4a) Nationale rekendag
(12-13 / 4a) Nationale rekendagOmdat het vandaag nationale rekendag is, hebben we extra lang én anders gerekend. We hadden 4 verschillende opdrachten.
De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Hele aparte knikkerbanen en kunstige bouwwerken zijn er gemaakt. Zo’n rekenles willen we wel iedere dag!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Pietengym
(12-13 / 4a) PietengymDinsdagmiddag hebben we pietengym gehad. We moesten pakjes meenemen, over héle hoge daken klimmen, in touwen klimmen, kunsten maken en nog veel meer……
Onderweg naar de gymzaal hebben we Zwarte Pieten gezien. Ze waren wel heel snel en verstopten zich steeds, maar wij hebben ze toch gezien!
Ik denk dat we wel een Zwarte Pieten-diploma krijgen…..
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Sneeuwpret
(12-13 / 4a) SneeuwpretVanmiddag geen gym in de sporthal, maar heerlijke sneeuwpret buiten op het plein. De kinderen hebben super leuk gespeeld.
Sleetje rijden, sneeuwpoppen maken en sneeuwballen gooien……
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) sportfeest
Woensdag 13 maart vierden juf Renate en juf Ellen hun verjaardag. En dat wij jarig zijn geweest, dat hebben we geweten. Wat hebben jullie ons verwend. Prachtige cadeautjes en mooie tekeningen. Bedankt hoor, ook jullie papa’s en mama’s. Maar ook hebben jullie ons een geweldig leuk sportfeest gegeven. Heel gezellig hebben we allemaal sportspelletjes gespeeld en een ontzettend leuke ochtend gehad. Lieve schatten, allemaal bedankt. En als jullie nog na willen genieten, kijk dan naar de foto’s.
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) voorleeswedstrijd
(12-13 / 4a) voorleeswedstrijdHeel veel kinderen van onze groep hebben meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Dat alleen al is erg knap. Super! Iedere dag lazen een aantal kinderen voor uit een zelfgekozen, leuk boek. Daar kwamen 4 finalisten uit. Lieke en Lieke en Natan en Daniëla gingen woensdag, 10 oktober de strijd met elkaar aan. Wie o wie zou voorleeskampioen van groep 4a worden? Alle 4 deden ze het erg goed. Na een spannende telling, heeft Natan gewonnen. van harte gefeliciteerd, hoor Natan. Goed gedaan.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Voorstellen
(12-13 / 4a) VoorstellenHallo, wij zijn de kinderen van groep 4a. Het was fijn om elkaar weer te zien na de vakantie. iedereen heeft in de kring mogen vertellen. Wat een leuke verhalen waren dat.
Daarna zijn we naar onze nieuwe groepjes gegaan.
Wil je ons zien? Klik dan even op de foto’s
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Warchild
(12-13 / 4a) WarchildWat een kanjers de kinderen van groep 4a!!
Ze hebben met elkaar maar liefst €672,00 euro opgehaald met de sponsoorloop voor War Child. Vandaag mochten we, samen met alle kinderen van De Krabbenkooi én alle andere kinderen van de ABBO en SOM, het totale geldbedrag gaan overhandigen op de grote markt bij Radio 538. Het totale bedrag was €25.000,- Trots!!!!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) Waterpret op het plein
(12-13 / 4a) Waterpret op het pleinPoeh, wat was het warm deze week! De groepen 4 hebben daar goed gebruik van gemaakt. In plaats van te gaan gymen hebben we lekker met water gespeeld. Het was gezellig en soms ook spannend met al die super grote waterpistolen! Iedereen was nat! Een spetterende middag
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4a) week van de hulpverlening
Donderdag 18 april kwam Meneer Meino Dam bij ons in de klas. Hij is politieman en wist ons alles te vertellen over veiligheid. Ook had hij een poltieauto bij zich. Wij mochten er allemaal tegelijk in. Dat is proppen hoor.
Vrijdag 19 april kwam de brandweer met een echte brandweerauto. Wij mochten zelfs allemaal pionnen van autobanden spuiten. Voelden ons gelijk echte brandweermannen en vrouwen. Super. Daarna leerden we van meneer Stan en meneer Louis nog veel over brandbeveiliging. De jarige Mesa werd aangekleed als een echte brandweervrouw. Alles bij elkaar was het een super leuke week.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Dansen, bij Jac vd Elshout
Op een dinsdagmiddag in april zijn we met heel de klas een dansworkshop gaan doen bij Jac. Heerlijk, allemaal de voetjes van de vloer. Jac heeft ons verschillende dansen aangeleerd en iedereen danste er vrolijk op los!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Doemiddag kermisproject
(12-13 / 4b) Doemiddag kermisprojectDonderdagmiddag was het feest voor de groepen 4! De juffen hadden een leuke doemiddag over het kermisproject georganiseerd. De kinderen hadden geen gewone lessen, maar werkten de hele middag over de kermis. Ze maakten draaimolens, zweefmolens, spookhuizen, achtbanen en nog veel attracties. Om even uit te rusten, mochten de kinderen naar een filmpje over de kermis kijken. Én ondertussen lekker smullen van heerlijke poffertjes, die lieve hulpmama’s voor ons bakten!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Help, wat een rommel!
(12-13 / 4b) Help, wat een rommel!Vandaag schrokken we ons een hoedje: het was een grote rommel in de klas. De tafels stonden scheef,stoelen lagen ondersteboven, de schriften lagen op de grond, overal slingerde speelgoed en pepernoten. Pepernoten??? Oh, maar dan hebben de Rommelpieten in onze klas gespeeld en dat vinden wij helemaal niet erg. We ruimen de rommel gewoon samen op en gaan daarna van de pepernoten
smullen. Mmmm, heerlijk!

Op dinsdagmiddag zijn we naar de gymzaal gegaan en hebben we hard gewerkt om ons Pietendiploma te verdienen. We hebben aan de touwen gezwaaid, kunsten gemaakt, op de balk gelopen en nog veel meer. Die nacht is zwarte Piet in onze klas gekomen om de diploma’s weg te leggen. De volgende ochtend vonden wij deze verrassing, we waren superblij!! Allemaal geslaagd voor ons diploma!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Hoera voor de hulpverleners!
(12-13 / 4b) Hoera voor de hulpverleners!Deze week werkten we over de hulpverleners in het verkeer en daar horen natuurlijk brandweermannen, politie en een ambulancebroeder bij!

We boften heel, héél erg, want ze kwamen deze week allemaal bij ons op school. Ze vertelden over hun werk en we mochten van alles doen. Op de foto’s zie je wat zoal…..

Oh, en we vonden het gewéldig!!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Kijk eens hoe goed wij samenwerken
(12-13 / 4b) Kijk eens hoe goed wij samenwerkenSamenwerken is leuk, gezellig én de kinderen leren veel van elkaar!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Kijkje in de klas
(12-13 / 4b) Kijkje in de klasHoe vind je het op school?

Nina: Ik zit in groep 4b. Het is hier leuk en de juffen zijn heel leuk. Heel leuk. Doei papa en mama!

Loek: Ik vind school stom, maar buiten spelen leuk. Weet je waarom? Dan spelen we!

Linde: Ik vind het leuk in groep 4b. Alleen vind ik het rekenen soms moeilijk.

Noa: Ik vind het hier leuk en de juffen zijn lief en ik vind schrijven leuk.

Bas: Het is niet leuk op school omdat ik alleen vakantie wil. Naar de Camping.

Jurre: Het is leuk in groep 4. Het werk is hier makkelijk, maar we moeten meer en meer rekenen.

Cindy: Ik vind het leuk, want je kan leren en dat vind ik leuk. Maar niet altijd en we gaan altijd op vrijdag computeren. Dat is ook leuk.

Mathieu: Ik vind het leuk en makkelijk!

Thijmen: Ik vind rekenen stom en ik vind het stom om binnen de tijd te moeten werken. En tussen de middag weer weg moeten stom. Maar verder vind ik het leuk!

Giel: Ik vind het leuk in groep 4 omdat je lekker veel mag lezen. Want lezen is goed voor je!

Nanouk: Het is leuk in groep 4 omdat de juffen leuk zijn en de dingen die we doen. Maar rekenen is niet zo leuk.

Alyssa: Ik vind het heel leuk in groep 4, want we doen soms een spelletje en op vrijdag gaan we computeren. En de juffen zijn lief.

Nikita: Ik vind het leuk op school in groep 4 omdat wij gaan computeren en omdat we weleens gaan knutselen.

Bart: Ik vind het leuk, omdat er lego is. Ik bouw graag en we rekenen vaak, dus ik vind het leuk!

Emma: Ik vind het leuk in groep 4b omdat de juffen zulke leuke dingen bedenken en ik vind ze heel lief!

Tycho: ik haat school. Je moet stomme dingen doen.

Thomas: Ik vind groep 4b leuk, want ik kan veel leren. Ik kan veel leren en dat is goed en leuk. Heel leuk en er zijn veel vrienden van mij!

Tim: Ik vind het leuk omdat we veel knutselwerkjes doen en het rekenen en lezen en spelling en het is makkelijk. De pauze en de juffen vind ik leuk. Vindt de juf mij leuk?

Mara: Ik vind het leuk, omdat we lezen en we doen aan groepsleiders. En stom vind ik het niet.

Niels: Het is leuk, omdat het cool is in groep 4. En er zijn veel vrienden van mij.

Benthe: Ik vind het leuk in de klas, want ik vind het rekenen zo leuk.

Teun: Ik vind groep 4 leuk. Waarom? Omdat de juffen leuk zijn om van te leren.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Klassenavond groot succes
(12-13 / 4b) Klassenavond groot succesDe klassenavond was een groot succes! Het thema van de avond was: Hallo wereld!. De kinderen van onze groep maakten een reis rond de wereld. Ze zongen Franse en Engelse liedjes, lazen zelf geschreven gedichten voor, vertelden naar welk land ze graag wilden reizen en waarom, en dansten de sterren van de hemel!

Wat waren ze geweldig en wát waren de juffen trots! Nog trotser dan alle papa’s en mama’s in de zaal (of kan dat niet?).
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Lekker smullen
(12-13 / 4b) Lekker smullenMmmmmm, wat hebben we lekker gesmuld! De kleuters hadden veel broodjes en beleg over van hun ontbijt. “Zonde om weg te gooien”, dacht juf Meike en ze belde onze juf om te vragen of wij ook iets wilden eten. “Ja, natuurlijk”, zei juf Judith. En nu hadden wij dankzij de kleuters een lekkere brunch! Dank je wel!!!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Schooljaar 2012-2013
(12-13 / 4b) Schooljaar 2012-2013Na zes weken zomervakantie beginnen we met een frisse start het nieuwe schooljaar.
(12-13 / 4b) Sponsorloop
(12-13 / 4b) SponsorloopSamen hardlopen voor War Child, wat een geweldige actie! Kijk naar de foto’s en zie maar eens hoe goed onze kinderen hun best hebben gedaan. Petje af hoor!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Vastenavendoptocht
Wa war ut wir een leutige optocht, al die krabbekes verkleed en aan ‘t dweile…”berrugs” kan ik echt niet schrijven hoor, dus ik ga gewoon in het Nederlands verder.
Wat een prachtige optocht dit jaar van de Krabbenkooi. Iedereen had zijn uiterste best gedaan om er iets moois van te maken. Ook wij, groep 4b hadden een leuke act met Romeinen en de wedstrijdrennen met de honden Brutus en Caesar!
Alle kinderen gingen ervoor, wat deden jullie allemaal goed mee! Complimenten hoor! Helaas hadden we geen prijs, maar samen iets leuks doen is veel belangrijker. Wel alle felicitaties aan de kinderen van Juf Ellen en juf Renate omdat zij de gouden krab hebben gewonnen! Ook een compliment en een bedankje voor de hulpouders van onze klas, die hard meegewerkt hebben, is zeker op zijn plaats!
bekijk hier de foto’s
(12-13 / 4b) Verjaardag van de juffen
Hoera, de juffen waren jarig! Het thema was oranje! Wat hebben we een leuke, gezellige dag gehad en wat zijn we door jullie verwend!!!! Nogmaals bedankt voor alle leuke, lieve, mooie cadeautjes!
Heel de ochtend hebben we samen spelletjes gedaan zoals de krantendans, slingertouw met lepel doorgeven, verkleedrace, buiten spelletjes, snoepjespiramide en bingo. Weten jullie wat wij nog het leukste vonden? Het was supergezellig en er is geen een keer ruzie geweest of boos gekeken! Jullie waren én zijn helemaal een TOP KLAS!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Voorleeswedstrijd: Nanouk kampioen!
(12-13 / 4b) Voorleeswedstrijd: Nanouk kampioen!In de kinderboekenweek wordt in elke klas een voorleeswedstrijd gehouden. De kinderen strijden dan om de titel: Voorleeskampioen.

In onze klas deden bijna alle kinderen mee! Dapper hoor! Thuis kozen zij een leuk boek uit en oefenden de bladzijde die zij voor wilden lezen. Elke dag was een ander groepje aan de beurt en elke dag kozen we een groepswinnaar. Vandaag was de finale. Brrr spannend…….

In de finale mochten Jurre, Linde, Teun en Nanouk nog een keer voorlezen. De andere kinderen luisterden ademloos naar hun klasgenootjes. Na het voorlezen was het tijd om te stemmen. En Nanouk kreeg de allermeeste stemmen van de klas! De kinderen riepen zelfs: “nog een keertje, nog een keertje!” En, dat is het beste compliment wat een voorlezer kan krijgen. PROFICIAT NANOUK!!!!!!
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 4b) Winterpret januari 2013
Wakker worden en dan buiten een mooi winterlandschap zien!
Heerlijk om dan op dinsdagmiddag buiten in de sneeuw te “gymmen”. Wat hebben we genoten van het sneeuwballen gooien, het sleetje rijden en het maken van de sneeuwpop.
klik hier voor de foto’s
(12-13 / 5a) De finale van de voorleeswedstrijd….
Deze week is de kinderboekenweek en in het kader van deze bijzondere week was er een voorlees-wedstrijd in de klas. Vorige week woensdag, donderdag en vrijdag waren de voorrondes.Er deden elke dag gemiddeld 5 kinderen mee. Van die drie dagen was er elke dag een winnaar. Deze werden gekozen op dezelfde manier als dat de “grote” mensen kiezen voor de tweede kamer. We hadden dus een eigen stemlokaal in onze klas!! Hier konden telkens twee kinderen een naam opschrijven op een papiertje, het papiertje opvouwen en in een bakje doen. Iedereen stemde dus anoniem. De kinderen stemden echt op wie ze de beste vonden en niet op hun vriendjes of vriendinnetjes. Het was elke dag super spannend maar uiteindelijk hadden we 3 winnaars van de voorrondes: Jarno, Indy en Madison, Zij mochten vandaag, maandag 8 oktober, meedoen aan de finale. De finalisten mochten, ieder om de beurt, een bladzijde voorlezen uit hun favoriete boek, alles klonk zo ontzettend mooi! Maar er kan er maar één de winnaar zijn.
Na het voorlezen mochten de kinderen weer, met twee te gelijk, anoniem stemmen, het lokaal werd weer even een stemlokaal. Toen iedereen klaar was met stemmen, kreeg elke leerling een papiertje op zijn tafel. Daarna zei de juf wie zijn of haar papiertje mocht openen en die mocht dan voorlezen welke naam op het papiertje stond. Bij elke naam was er een flink gejuich en een groot applaus. Het was ontzettend spannend, want het werd een nek aan nek race. Uiteindelijk is Jarno de winnaar van groep 5a geworden!! Alle deelnemers hebben hun beste beentje voortgezet! Op het laatst is er nog een mooie groepsfoto gemaakt waarop te zien is hoe de klas heel erg blij was voor Jarno! Als afsluiting sloot de juf af met een verhaaltje uit het boek dat de klas heeft gekregen bij de opening van de Kinderboekenweek.
Foto’s voorleeswedstrijd
(12-13 / 5a) Klassenavond 5A 14november
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 5a) Sinterklaas 5A 5december
Sinterklaas 5 december
Op 5 december kwam Sinterklaas naar onze school en hij nam zijn pieten met zich mee!
De kinderen kwamen met hun surprise in de klas om daarna met z’n allen naar buiten te gaan.
Buiten zongen we liedjes voor Sinterklaas. Na hard zingen kwam Sinterklaas met zijn hulppiet, maar waar waren toch de andere pieten? We moesten nog een keer hard zingen zodat de andere pieten ons ook konden horen. En ja hoor daar kwamen ze sportend aan, ze gooiden ballen naar elkaar over, er werd touwtje gesprongen, er was er een op de fiets. Nadat alle pieten er waren hebben we nog ochtendgymnastiek gedaan met Sinterklaas en de pieten. Na het dansen en het springen gingen we naar binnen om alle surprises uit te mogen pakken en goed te bewonderen.
Wat een mooie creaties waren er gemaakt! Groot, klein, rond, vierkant en allemaal even mooi!
Je kon goed zien dat alle kinderen hun best hebben gedaan om de surprises te maken.
In de surprises zaten hele leuke cadeautjes en iedereen was erg blij met zijn cadeautje.
Nadat iedereen zijn surprise had uitgepakt gingen we snel naar het lokaal van meneer Mark. Ja… daar zou nog iemand langskomen! Het was Sinterklaas, die had gelukkig nog even tijd voor de groepen 5. De kinderen kregen enorm veel pepernoten van de pieten en op het einde kregen ze nog een klein cadeautje.
Na het zingen van ‘dag Sinterklaasje’ ging Sinterklaas er weer vandoor en de kinderen van groep 5a gingen weer terug na hun eigen klas…
Het was een ontzettend gezellige morgen geweest, nu snel naar huis voor pakjesavond!

Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 5b) Klassenavond
(12-13 / 5b) Klassenavond
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 5b) Klassenavond
(12-13 / 5b) Klassenavond
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 5b) Sinterklaas
(12-13 / 5b) Sinterklaas
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 5b) Sinterklaas
Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 6a) Boekenverkoop
Tijdens de KinderBoekenWeek was het op dinsdag een drukte van belang in de aula van de school. Boekhandel Van Der Kreek verkocht kinderenboeken aan kinderen (en ouders).

De leerlingen stonden elkaar te verdringen om hun favoriete boek aan te schaffen.

 

(12-13 / 6a) De Koningsspelen
(12-13 / 6a) De Koningsspelen26 april 2013.
De Koningsspelen in Bergen op Zoom was een hele happening. We begonnen met een ontbijt in de klas, heel lekker en gezellig. Daarna naar de Markt voor de aftrap; een touwtrek -wedstrijd. Heel jammer was dat het veel regende, maar de kinderen hebben zich er dapper doorheen geslagen. Leuke activiteiten gedaan zoals: honkbal, basketbal, free-run, voetbal en hockey. Als afsluiting kregen de kids een lunch, die we hebben opgegeten in een opgewarmde klas. Dat was ook wel nodig om onszelf en onze kleren op te laten drogen.
‘s Middags nog spelletjes gedaan, naar het jeugdjournaal gekeken en in een boekje over de koningsspelen gewerkt.
Kortom een hele leuke, gezellige afsluiting van deze periode. Iedereen een hele fijne vakantie!!!
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Gymles
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Halloween
(12-13 / 6a) Halloween
Woensdag 31 oktober: Halloweendag zullen de kinderen (en ouders) niet zo gauw meer vergeten.

Geheel in griezelstijl vierden ‘s morgens groep 6a en 6b de verjaardag van juf Ans, juf Brechje en meneer John. Bijna alle kinderen waren veranderd in een spook,vampier, heks, trol, dracula of een ander eng wezen dat het daglicht niet kan verdragen.

‘s Avonds kwamen ook de meeste ouders in stijl naar school. De een nog enger en griezeliger dan de ander. De kinderen van 6a en 6b onthaalden hen in de aula met een dans in stijl.

Daarna gingen ouders en kinderen vijf Halloween workshops bezoeken, tenminste als ze dat durfden. Elke vijftien minuten werd er gewisseld en konden zij een workshop dien bij juf Ans, juf Breche, juf Lynsey, juf Angela of meneer John.

Rond half negen werd de avond afgesloten met een laatste heksendans. We zijn benieuwd wie er die Halloweennacht geen nachtmerrie heeft gehad?

klik hier voor de foto’s
(12-13 / 6a) Impressie
(12-13 / 6a) ImpressieDe eerste schoolweken zitten er alweer op in groep 6a. Heel veel nieuwe indrukken hebben we gekregen. We zitten met 22 kinderen in ons lokaal.
Na een regenachtige zomervakantie in Nederland werd het toch nog mooi, droog en zonnig weer en wij moesten naar school!!!
Toch hadden we heel veel zin om naar school te gaan; we zagen elkaar weer en konden lekker spelen in de pauze met elkaar en ook in de klas!
Als je de foto’s bekijkt zie je van alles in onze klas. Je ziet ons schrijven, rekenen, lezen, juf Lindsey onze stagiaire die voorleest, juf Ingrid van de Bieb die de Rode Draad introduceert, gym, techniekhoeken, spelletjes scrabble en rummikub, bouwen, tekeningen aan de muur en nog meer!!!!
Dus neem een kijkje.
klik hier voor meer foto’s
(12-13 / 6a) In de attracties op de kermis
(12-13 / 6a) In de attracties op de kermisLieve Joëlle bedankt!
Joëlle heeft de kleurwedstrijd van De Krabbenkooi gewonnen. Als prijs kreeg zij een mooie grote knuffelbeer. En de hele klas kreeg vrijkaartjes voor attracties op de kermis! GEWELDIG!!!!!! Allemaal 2 vrijkaartjes en dat vonden de kinderen helemaal te gek. We zijn donderdagmiddag 4 april met de hele klas naar de kermis gegaan. Vrijdagmiddag nog een keer en toen met 1 euro die we hadden gekregen van school als afsluiting van het project Kermis.
(12-13 / 6a) Kermis knutselen en bouwen
(12-13 / 6a) Kermis knutselen en bouwenEen hele gezellige middag met draaimolens in elkaar zetten en knexen.
klik hier om foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Kermis opbouw
Wij zijn woensdag 20 en donderdag 21 maart naar De Kiek gegaan. De kermisopbouw was in volle gang. Heel leuk om te zien!!
Op de foto’s kun je ons zien bij de Swingbob en het Lunapark.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Kerstdiner
(12-13 / 6a) KerstdinerDonderdagavond 20 december was het zover, eindelijk!!! Het kerstdiner met elkaar op school. Hier hebben we weken naar uitgekeken en we hadden het elke dag erover; wat maken we klaar?, hoe zou het zijn?, gaan we ook anders zitten?, welke kleren doen we aan?, mogen we ook dansjes doen?, gaan we liedjes zingen?, hoe laat is het? enz. enz. enz. Een grote gebeurtenis aan het einde van het jaar! Ook hebben de kinderen heel erg veel etenswaren meegebracht voor de Voedselbank; 7 winkelwagentjes vol. Echt super goed gedaan allemaal. Alle ouders ontzettend bedankt voor de lekkere dingen die jullie hebben klaargemaakt of gekocht. De kinderen hebben er heel lekker van gegeten. Het was ook een super gezellige avond met elkaar! Voor iedereen een heerlijke vakantie en tot volgend jaar!!!
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Kerstknutsels
(12-13 / 6a) KerstknutselsSterren, kerstbomen, kerststukjes…. de kinderen zijn volop bezig om het gezellig in de klas te maken. En ze vinden het ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Dat is te zien op de foto’s.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Kinderboekenweek
(12-13 / 6a) KinderboekenweekEen geweldig leuk thema “Hallo Wereld” dit jaar!
We hebben heel veel gelezen, flash mobs gedaan, voorgelezen aan elkaar, lekkere dingen gegeten en boeken gekocht!
Onze voorleeskampioen van dit jaar 2012 is geworden:
Kim van Weele. Gefeliciteerd Kim!!!
klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Over de Tong
(12-13 / 6a) Over de TongVandaag 23 mei hebben we ontzettend veel proefplezier gehad! Gezond eten en drinken is uiteraard noodzakelijk om te kunnen leven. In gevarieerd eten en drinken zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om te groeien, om te bewegen, om je weerstand op te bouwen en om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. We hebben vanmiddag ervaren wat precies ervoor zorgt dat eten lekker is. Door middel van proefjes hebben we ondervonden hoe de smaak werkt. Hoe komt het dat je iets proeft? Welke zintuigen gebruik je om te proeven? Op de foto’s kan iedereen zien hoe wij dat in de klas gedaan hebben….
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Paas voetbal groep 6
(12-13 / 6a) Paas voetbal groep 6Op woensdagmiddag 3 april 2013 was het weer gezellig op het voetbalveld. Het grote paasvoetbal toernooi voor de groepen 6. Meneer Mark was de trainer en begeleider en net als alle jongens van groep 6 was hij super enthousiast! De jongens hebben lekker gevoetbald; 2 verloren en 2 gewonnen. Hartstikke sportief en gezellig was het die middag. Na afloop lekker samen een frietje in de kantine en toen tegen 5-ven naar huis. Knap gedaan meneer Mark en jongens van groep 6.
klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) ProefMei Lunch
(12-13 / 6a) ProefMei LunchDe organisatie van het inmiddels voor Bergenaren welbekende ProefMei heeft vrijdag 17 mei de groepen 6a en 6b een lunch aangeboden. Dat wil zeggen de ingrediënten er voor, want de kinderen moesten zelf aan de slag om er wat wat lekkers van te maken.

Dat lukte geweldig. Aardbeien, asperges, aardappelen, sla, zongedroogde tomaten en kip waren de onderdelen die zorgden voor een zéér gezonde maaltijd.

Als voleerde koks, uitgerust met een echte koksmuts, waren de kinderen met veel enthousiasme aan het werk en hebben ze daarna kunnen genieten van hun eigen gemaakte eten.

Als toetje kregen de kinderen nog een zelfgemaakt potje jam mee naar huis.
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Rode Draad
(12-13 / 6a) Rode DraadWij volgen nu 6 weken lang het programma Rode Draad; een leesbevorderingsproject. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen lezen nog leuker gaan vinden en dus ook meer boeken willen lezen.
Juf Ingrid van de Bieb in Bergen op Zoom bracht bij ons in 6a een grote kist met boeken.
Elke dag mogen de kinderen uit deze boeken lezen en dat doen ze ook met veel plezier. Het zijn hele spannende boeken rondom het thema “griezelen”.
In groep 6 kraken we iedere keer als we samen 15 boeken uit hebben de code en zit er een verrassing in een kistje ….. zoals film kijken, extra lang tekenen, spelletjes doen en ……
Ook kunnen alle kinderen gratis lid van de bieb worden en op die manier hele leuke boeken gaan uitzoeken.
Op de foto’s zien jullie hoe heerlijk het is voor kinderen om in een boek weg te duiken!
klik hier om meer foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Rommelpieten
(12-13 / 6a) Rommelpieten
Woensdag 21 november was het weer eens zover. Sinterklaas is nog maar net in het land of de Pieten maken er weer een rotzooitje van.

Nadat alle rommel was opgeruimd, de tafeltjes en stoeltjes recht waren gezet, vonden de kinderen nog een enorme zak met pepernoten.

Het was zo’n grote zak, dat iedereen zijn eigen naam met de pepernoten kon leggen.

 

(12-13 / 6a) Sinterklaas
(12-13 / 6a) SinterklaasWoensdag 5 december! Ja ja het was weer zover…. Sinterklaas met zijn pieten brachten een bezoek aan de Krabbenkooi.
Een hele gezellige ochtend met zijn allen; leuke surprises, mooie gedichten, lollige sint-liedjes, lekkere pepernoten, leuke dansjes!
klik hier om de foto’s te bekijken.
(12-13 / 6a) Sponsorloop 22 maart 2013
(12-13 / 6a) Sponsorloop 22 maart 2013In 20 minuten de longen uit je lijf lopen!!! Dat hebben ze gedaan onze kinderen. Met een geweldig resultaat. De Krabbenkooi heeft in totaal ruim € 9000 opgehaald. Helemaal super.
klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Storybird
Vandaag hebben we voor het eerst gewerkt met Storybird. Daarmee kun je een online verhaal maken.

De kinderen kunnen zelf online een prentenboek maken met kant-en-klare plaatjes waar ze zelf een selectie uit maken en bij elk plaatje schrijven ze een stukje van een verhaal.

Weet je nog hoe je moet inloggen op StoryBird?

Klik op de link hieronder
Typ bij “Sign in” je voornaam en je achternaam zonder spaties. Zet er ook geen “van” of “de” tussen.
Typ bij”Password” het wachtwoord dat je ook bij AaBeeCeedigitaal gebruikt.
Website van StoryBird
Handleiding voor kinderen voor Storybird
(12-13 / 6a) Trapvaardig
(12-13 / 6a) TrapvaardigOp vrijdag 14 juni stond er een heuse fietstest op het programma. Het is een onderdeel van het ANWB fiets-veilig-plan voor basisscholen. Dit gedeelte heet “trapvaardig” waarbij de kinderen op een parcours een aantal “hindernissen” moeten nemen.

Dat parcours was uitgezet door de ouders van onze verkeerswerkgroep in de verkeerstuin aan de Paulus Buyslaan. Ze werden bijgestaan door een aantal moeders en vaders die de verschillende onderdelen begeleiden.
Wij bedanken natuurlijk deze ouders voor hun inzet, want anders zouden we dit niet kunnen doen. De hindernissen zijn bedoeld om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven wanneer ze voor onverwachte situaties komen te staan.
klik hier voor de foto’s.
(12-13 / 6a) Vastenavend 2013
(12-13 / 6a) Vastenavend 2013Vrijdag 8 november was het weer zo ver. De Vastenavendoptocht van De Krabbenkooi met als hoofdmotto: “LEUT, BRÒÒD EN SPEULE”.
Het was nog wel even spannend of de optocht wel door kon gaan vanwege het weer, maar…… schitterende zonneschijn!!!!
Ons motto was: “Bròòdspeule”. Wij speelden dat we het gewone volk waren die tevreden moesten zijn met brood, plezier en spel. Dus hadden we bedacht dat we als spel met broden door de olympische ringen gingen gooien. Dat hebben we dan ook tijdens de optocht met heel erg veel enthousiasme gedaan. Ons gewone volk werd wel in de gaten gehouden door Romeinse soldaten die naast ons liepen.
We hebben heel erg veel plezier gehad met het knutselen in de klas; helmen maken, broodjes bakken alles van papier maché.
Een hele mooie optocht van De Krabbenkooi die eindigde in café De Kroon waar we nog wat gingen dweilen!!!
Op de foto’s kunnen jullie ons goed bekijken. De andere groepen zijn ook te zien op de foto’s. Veel kijkplezier.
klik hier voor foto’s vastenavend 2013
foto’s van de optocht 2013
(12-13 / 6a) War Child
(12-13 / 6a) War ChildOp dinsdag 26 maart zijn we met alle kinderen van de Krabbenkooi naar de Grote Markt gelopen, om daar het geld aan War Child te geven, wat we met de sponsorloop hebben opgehaald.
Ieder kind droeg een wit War Child shirtje. Ondanks de kou hebben 1700 kinderen zich lekker warm gesprongen tijdens de ochtendgymnastiek.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Yerseke
(12-13 / 6a) YersekeMaandag 22 april zijn we met de groepen 6 in de bus naar Yerseke gegaan. De excursie ging naar de mosselfabriek Prins Dingemans, de oesterputten en de haven. De kinderen vonden het heel interessant om te horen en te zien hoe mosselen gekweekt worden.
Het hoogtepunt was het van heel dichtbij zien en voelen van een kreeft!!! Ook mochten alle kinderen een oesterschelp meenemen naar huis en dat was net als het in de bus zitten met zijn allen een feest.
Een heel goed geslaagde excursie vonden we met elkaar!
klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 6a) Zwieren, zwaaien en acrobatiek
Op woensdag hebben de kinderen altijd gym in sporthal De Boulevard. Meestal zijn het CIOS-stagestudenten die dan de gymles geven.

Met zijn tweeën geven beide studentes ieder aan de helft van de groep een eigen les. De kinderen boffen daarmee, want normaal gesproken moet de leerkracht de les alleen doen.

Deze dag stond zwieren, zwaaien en acrobatiek op het programma.

 

 

(12-13 / 6b) Baardagaam
Weet u wat een baardagaam is? De kinderen weten het nu heel goed. Thijs nam het dier mee naar school en wij mochten kijken en de baaragaam zelfs aaien.
klik hier voor de foto’s in de klas
foto’s baardagaam via google
(12-13 / 6b) Boekenverkoop
Tijdens de KinderBoekenWeek was het op dinsdag een drukte van belang in de aula van de school. Boekhandel Van Der Kreek verkocht kinderenboeken aan kinderen (en ouders).

De leerlingen stonden elkaar te verdringen om hun favoriete boek aan te schaffen.

 

(12-13 / 6b) Een ei hoort erbij!
(12-13 / 6b) Een ei hoort erbij!Vorige week hebben de kinderen allerlei proefjes gedaan met eieren. Zo leerden ze het verschil te ontdekken tussen een gekookt en een rauw ei. En hoe sterk is een ei eigenlijk? Ze mochten er één kapot knijpen met één hand, maar dat viel nog niet mee.
Kijkt u maar eens op de foto’s. Daar kunt u ook zien dat we lekker aan het knutselen zijn geweest.
foto’s proefjes
(12-13 / 6b) Excursie Kraaijenberg
Op vrijdag 19 april hebben we een excursie gemaakt naar natuurcentrum De Kraaijenberg.

We gingen met z’n allen op de fiets naar één van de bijzonderste natuurplekken in Nederland. Daar waar het bos en de zee elkaar ontmoeten.

Voor veel kinderen was het best spannend om het fietstochtje te maken. De meesten hadden nog nooit in zo’n grote groep gefietst. Mede onder begeleiding van enkele ouders is deze rit uitstekend verlopen.

In nog geen 15 minuten tijd – en toch heerlijk op ons gemak – hadden we de afstand tussen school en het natuurcentrum overbrugd.

Daar kregen we een kleine rondleiding door het natuurgebied en luisterden we naar de vele vogels. We klommen in de uitzichttoren om met verrekijkers de omgeving te bekijken.

Ook hebben we een tentoonstelling over vogels bezocht waar de kinderen aan de hand van een opdrachtenlijst op een speelse wijze de tentoonstelling konden bekijken.

Naast de vogeltentoonstelling was er ook een kleine fotoexpositie van “De Duintjes”. De wat oudere Bergenaren kunnen zich de tijd nog herinneren dat in dit gebied het populaire strand in West-Brabant lag, zelfs met een heus strandhuis.

Rond kwart voor drie vertrokken we weer naar school en met een kleine omweg door een natuurgebied waren we rond kwart over drie weer op school.

 

 

(12-13 / 6b) Excursie Yerseke
Op maandag 22 april zijn we samen met groep 6a van juffrouw Ans samen op excursie gegaan naar de mossel- en oesterkwekerijen van Yerseke.

We kregen daar een rondleiding door de mosselverwerkingsbedrijven en bezochten een oesterkwekerij waar we ook nog een paar grote levende kreeften konden vasthouden.

Op het einde van de ochtend kon iedereen nog één of twee mooie oesterschelpen uitzoeken ter herinnering aan deze leuke en leerzame excursie.

Bekijk het filmpje van de excursie hieronder.
(12-13 / 6b) Groeiende tuinkers

In de week van 5 juni zijn de kinderen bij juffrouw Brechje een proefje met tuinkers gestart.

In een blikje moesten ze wat aarde doen en een laagje tuinkerszaadjes erop strooien. Dit laagje met zaadjes moest heel dun met aarde worden toegedekt.

Daarna moesten de kinderen elke dag de tuinkers een beetje water geven.

Na een paar dagen begonnen de tuinkerszaadjes te ontkiemen. We hebben toen drie potjes bij elkaar op de kast gezet.

Meneer John zette een speciale camera op een statief bij de potjes. De camera heeft ongeveer drie dagen lang elke 80 seconden de drie potjes gefilmd.

Daardoor is heel goed te zien hoe hard de tuinkers groeit. Maar door naar de filmbeelden te kijken zijn we nog meer te weten gekomen.

 

(12-13 / 6b) Gymnastiek
(12-13 / 6b) Gymnastiek
Op woensdag hebben we gym in de sporthal aan de Boulevard. Vergeet je gymspullen dan niet!

Om wat duidelijkheid te verschaffen over het reilen en zeilen van de gymlessen staan hieronder de regels, die wij op De Krabbenkooi hanteren:

Gymspullen vergeten:
Groep 6 t/m 8: eerste keer: de kinderen gaan mee naar de gymzaal , maar gymmen niet mee.
Tweede keer: de kinderen blijven op school en worden met werk in een andere groep gezet. De ouders worden ingelicht.
Alleen schoenen vergeten: op blote voeten meedoen. Op sokken is te gevaarlijk!
Groep 6 t/m 8: bij de tweede keer aan de kant. De ouders worden ingelicht.
Sieraden/ horloges/ oorbellen: alles af/ uit doen met het oog op eventueel gevaar en kans op beschadiging.
Lange haren: graag in een staart.

 

(12-13 / 6b) Halloween
(12-13 / 6b) Halloween
Woensdag 31 oktober: Halloweendag zullen de kinderen (en ouders) niet zo gauw meer vergeten.

Geheel in griezelstijl vierden ‘s morgens groep 6a en 6b de verjaardag van juf Ans, juf Brechje en meneer John. Bijna alle kinderen waren veranderd in een spook,vampier, heks, trol, dracula of een ander eng wezen dat het daglicht niet kan verdragen.

‘s Avonds kwamen ook de meeste ouders in stijl naar school. De een nog enger en griezeliger dan de ander. De kinderen van 6a en 6b onthaalden hen in de aula met een dans in stijl.

Daarna gingen ouders en kinderen vijf Halloween workshops bezoeken, tenminste als ze dat durfden. Elke vijftien minuten werd er gewisseld en konden zij een workshop dien bij juf Ans, juf Breche, juf Lynsey, juf Angela of meneer John.

Rond half negen werd de avond afgesloten met een laatste heksendans. We zijn benieuwd wie er die Halloweennacht geen nachtmerrie heeft gehad?

 

 

(12-13 / 6b) Ik eet het beter
Donderdag 23 mei hebben we ontzettend veel proefplezier gehad! Elk schooljaar brengt IK EET HET BETER een gezonde leefstijl onder de aandacht.

Gezond eten en drinken is uiteraard noodzakelijk om te kunnen leven. In gevarieerd eten en drinken zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om te groeien, om te bewegen, om je weerstand op te bouwen en om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

We hebben ervaren wat precies ervoor zorgt dat eten lekker is. Door middel van zeven proefjes hebben we ondervonden hoe de smaak werkt. Hoe komt het dat je iets proeft? Welke zintuigen gebruik je om te proeven?

Bij één van de proefjes werd een heuse smoothie gemaakt van yoghurt, sinaasappelsap, banaan, honing en kaneel. Dat was natuurlijk wel even smullen. De kinderen staan te trappelen om hem ook thuis te maken.

Op de foto’s kan iedereen zien hoe wij dat in de klas gedaan hebben….
Bekijk de foto’s
(12-13 / 6b) Informatieavond 23 aug
(12-13 / 6b) Informatieavond 23 augBeste ouders, graag zien we u op de informatieavond op donderdag 23 augustus. We kunnen dan verder kennismaken, u informatie geven over groep 6 en uw vragen beantwoorden.
Hopelijk tot dan!!
(12-13 / 6b) Jeans Catwalk
Op 29 november hebben we met de klas gekeken naar het TV-journaal van “Nieuwsbegrip”. Dat is onze begrijpend leesmethode. Deze keer ging het over jeans oftewel spijkerbroeken.

N.a.v. het TV-journaal hebben we een tekst over dit onderwerp gelezen en er begrijpend leesvragen over gemaakt.

U begrijpt als ouder wel, dat op deze manier begrijpend leesteksten verwerken voor de kinderen véél leuker is dan vanuit ouderwetse boeken.

In het TV-journaal zagen we ook een mode-presentatie van jeans-mode. En wij dachten: dát kunnen we ook. Dus de volgende dag hebben we een Jeans Catwalk in de klas uit gevoerd.

 

(12-13 / 6b) Kermisbezoek
(12-13 / 6b) Kermisbezoek
Vrijdagmiddag 5 april mochten we ter afsluiting van het kermisproject naar de euro-dag op de kermis op Kijk-in-de-pot.

Alle kinderen van groep 5-6-7-8 kregen één euro om aan een atrractie te besteden. Dat was wel boffen, want het was toevallig ook nog 1-euro-dag.

Na veel wikken en wegen zag je sommige kinderen de Mega Polyp in gaan, de Swingbob of de Swinging Coaster.

Jin Ming, Rarad, Minke, Noortje en Ceyda hiermaast hadden net hun rondje in het Lunapark achter de rug.

 

(12-13 / 6b) Kerstdiner
Op donderdagavond voor zes uur hadden alle oudere iets lekkers gebracht voor het kerstdiner in de klas. We hadden voor-, hoofd en nagerechten. Allemaal even lekker. Het was smullen langs alle kanten.

Tussen de gerechten door waren er ook optredens van een paar kinderen uit de klas.
Er zijn foto’s en filmpjes te zien. Klik op de afbeelding om ook de filmpjes te zien,
(12-13 / 6b) Koningsspelen
Vrijdag 26 april was de dag van de Koningsspelen ter ere van de kroonwisseling tussen koningin Beatrix en prins Willem-Alexander.

Duizenden basisscholen, waaronder de Krabbenkooi, deden die dag mee aan soort nationale sportdag. De dag begon met een heerlijk ontbijt op school, zodat iedereen met voldoende energie aan deze sportieve, feestelijke dag kon beginnen.

Rond kwart over negen waren we met de groepen 5, 6, 7 en 8 op De Grote Markt, samen met tientallen andere basisscholen. Op dat moment lieten de weergoden ons in de steek. Het regende fors en het werd steeds kouder. Toch mocht dat alles de pret niet drukken, want met veel inzet en plezier hebben we meegedaan aan: rolschaatsen, trampoline springen, korfbal, hockey en voetbal.

Na dit ochtendprogramma kregen we een lunchpakketje en konden we ons in de klas weer een beetje opwarmen. Na de lunch hebben samen gezeldschapspelen gespeeld en naar de het filmpje gekeken van de excursie naar de mosselfabriek en oesterkwekerijen. Daarna hebben we ook de foto’s bekeken van de Koningsspelen die juffrouw Marit en meneer John hadden gemaakt.

Op het eind van de dag kregen alle kinderen nog een certificaat dat ze aan de Koningsspelen hadden meegedaan en hele grote complimenten dat ze zich zo kranig en netjes op die dag hadden gedragen.

Al met al dus een goede afsluiting zo vlak voor een welverdiende meivakantie.

 

(12-13 / 6b) Laatste schooldag
Snik, snik en hiep, hiep.

Het schooljaar 2012-2013 is alweer voorbij. Wat is het toch snel gegaan. Voor iedereen in de klas (ook voor juffrouw Brechje en voor meneer John) is het altijd weer even slikken om van elkaar afscheid te moeten nemen. Maar zo gaat dat nu eenmaal: er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.

We hebben de laatste dagen van dit schooljaar op een hele leuke manier met elkaar kunnen afsluiten, in en buiten de klas. Op het schoolplein hebben we met zijn allen onder het zingen van ons traditionele afscheidslied van Carlo en Irene de zomervakantie ingeluid.

Juffrouw Brechje en meneer John wensen alle kinderen en ouders een hele fijne vakantie toe.Ook willen we alle ouders die dit jaar bij ons in de klas één of meerdere keren een hadnje hebben toegestoken nog van harte bedanken voor de hulp.
Bekijk hier de foto’s
(12-13 / 6b) Meneer John net geen Superjuffie van het jaar
De kinderen van groep 6b hadden meneer John opgegeven voor de titel van Superjuffie van het jaar. Totaal onverwacht bleek de jury uit de meer dan duizend aanmeldingen hun meneer John te hebben uitgekozen als één van de vijf beste Superjuffies (meester) uit heel Nederland.

Woensdag 15 mei werden we met heel de klas uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen in Safaripark De Beekse Bergen. In een hele leuke sfeer presenteerde Janneke Schotveld, de schrijfster van de Superjuffie kinderboeken, de prijsuitreiking.

Het werd heel spannend toen alle vijf de leerkrachten op het podium moesten komen. Alle kinderen schreeuwden luid om hun eigen leerkracht nog eens extra aan te moedigen.

Uiteindelijk bleek juffrouw Dannielle van een Jenaplanschool uit Culemborg, de beste juf van het jaar te zijn. De kinderen van 6b waren maar apetrots, want het bleek dat het voor de eerste keer was dat een meester in de finale was doorgedrongen. Ze hebben dus eigenlijk de beste Supermees van het jaar.

Na afloop konden de kinderen nog Superjuffie boeken kopen en werden de boeken persoonlijk door Janneke Schotveld gesigneerd.

Daarna gingen ze met zijn allen, net zoals Superjuffie uit het boek, op Safari in De Beekse Bergen.

Het was een hele, leuke, gezellige dag die de kinderen niet vlug zullen vergeten.
Bekijk de foto’s
(12-13 / 6b) Natuur – Hoofdstuk 4 extra oefenen
Nogal wat kinderen uit de klas vonden het vierde hoofdstuk van natuur best moeilijk.

Daarom heb zijn alle vier de lessen van dit hoofdstuk digitaal te bekijken. Aan de lessen zijn extra afbeeldingen en filmpjes toegevoegd, zodat één en ander nog duidelijker wordt.

De lessen zijn hier te bekijken (Kies vervolgens voor groep 6, hoofdstuk 4: Grote Verschillen). Er moet ingelogd worden met de gegevens die de kinderen ook op school gebruiken.

Na elke les volgen 5 of 6 digitale vragen.

Alle kinderen kunnen tot vrijdag 22 maart a.s. alle lessen bekijken en de vragen maken. Daarna worden alle vragen nagekeken en het gemiddelde van de vier lessen, wordt als proefwerkpunt genoteerd.

 

(12-13 / 6b) Opening PeuterSpeelZaal De Kreukeltjes
Donderdagmorgen 30 augustus stonden de leerlingen van groep 6b samen met alle andere kinderen van De Krabbenkooi de peuters van peuterspeelzaal De Kreukeltjes op te wachten.

Met ballonbogen werden de kleintjes en hun ouders feestelijk in de Coehoornstraat onthaald. Met toespraakjes van waarnemend directeur Jeannine van Meel van De Krabbenkooi, Paul Korzilius (directeur van de stichting Peuterspeelzalen) en wethouder Arjan van Eekelen werd het naambordje van De Kreukeltjes officieel onthuld.

 

Bekijk de foto’s
(12-13 / 6b) ProefMei Lunch
De organisatie van het inmiddels voor Bergenaren welbekende ProefMei heeft vrijdag 17 mei de groepen 6a en 6b een lunch aangeboden. Dat wil zeggen de ingrediënten er voor, want de kinderen moesten zelf aan de slag om er wat wat lekkers van te maken.

Dat lukte geweldig. Aardbeien, asperges, aardappelen, sla, zongedroogde tomaten en kip waren de onderdelen die zorgden voor een zéér gezonde maaltijd.

Als voleerde koks, uitgerust met een echte koksmuts, waren de kinderen met veel enthousiasme aan het werk en hebben ze daarna kunnen genieten van hun eigen gemaakte eten.

Als toetje kregen de kinderen nog een zelfgemaakt potje jam mee naar huis.
Bekijk de foto’s
(12-13 / 6b) Sinterklaas
Nadat we de Goed Heilig man in de Coehoornstraat met heel de school hadden ontvangen, gingen we in de klas onze surprises uitpakken.

Een spannende ochtend voor iedereen, want iedereen is natuurlijk heel erg nieuwsgierig wat die zal krijgen én van wie de surprise afkomstig is. Is het van een vriendje? Is het van een vriendinnetje? Wie zal het zeggen.

Na een hele gezellige ochtend had iedereen zijn cadeautjes uit ge pakt. De weken ervoor was er nog met juffrouw Angela (onze PABO-stagiaire) uitgebreid geoefend in het maken van gedichten.
Dat hebben we gemerkt, want alle SinterKlazen in de de klas hadden fraaie rijmen en dichten gemaakt zonder hun hemd op te lichten.

 

(12-13 / 6b) Spreekbeurt Esmee
(12-13 / 6b) Spreekbeurt EsmeeAltijd al iets meer willen weten over de ambulance? Vandaag was de dag! Esmee hield vandaag haar spreekbeurt. Na haar spreekbeurt kwam haar vader ons nog meer uitleg geven, we hadden zelfs een slachtoffer om te laten zien wat een ambulancebroeder doet.
klik hier voor de foto’s!
(12-13 / 6b) Storybird
(12-13 / 6b) Storybird
Vandaag hebben we de kinderboekenweek afgesloten met het maken van een online StoryBird-verhaal.

De kinderen kunnen zelf online een prentenboek maken met kant-en-klare plaatjes waar ze zelf een selectie uit maken en bij elk plaatje schrijven ze een stukje van een verhaal.

Weet je nog hoe je moet inloggen op StoryBird?

Klik op de link hieronder
Typ bij “Sign in” je voornaam en je achternaam zonder spaties. Zet er ook geen “van” of “de” tussen.
Typ bij”Password” het wachtwoord dat je ook bij AaBeeCeedigitaal gebruikt.
Naar de website van Storybird
Storybird handleiding voor kinderen
(12-13 / 6b) Storybird: Dromen
De kinderen van 6b hebben prachtige prentenboeken gemaakt. Dat hebben ze gedaan met de website “StoryBird”.

Deze website geeft de leerlingen de mogelijkheid om een prentenboek samen te stellen met mooie afbeeldingen. De kinderen moeten alleen zelf het verhaal bij de prenten bedenken.

De jongens en meisjes van 6b zijn daar al een tijdje mee bezig. De laatste tijd waren ze aan de slag met het thema “Dromen”. Er zijn best verbluffende resultaten uit gekomen.

Hieronder de resultaten van de opdracht. De kinderen mochten zelf kiezen of ze het prentenboek “openbaar” wilden maken.

 

Ceyda – Ceyda kan nooit slapen
Esmee – Rienkes droom
Jasper – Konijn zijn droom
Jin Ming – Roodkapje
Johan – Dromenland
Kathelijne – Dromen, dromen
Michelle – Dromen zijn fijn
Mika – Het droomverhaal
Minke – Mia’s droom
Nicole – Vlieg met de dromen mee
Nienke – Dromen komen uit!
Noortje – Saar die ging dromen
Oskar – Een wasbeer die ging slapen
Quincy – De mooiste droom ooit
Rarad – De drie zussen die dromen
Sanne – Een mooie droom
Senne – De kleine beertjes dromen
Steven – Het droomengeltje
Vladimir – Dromen van een kat
Wessel – Harry’s droom
Yasmin – De dieren wereld! Vol dromen
(12-13 / 6b) Tafels oefenen
(12-13 / 6b) Tafels oefenen
Bij veel kinderen zijn de tafeltjes ver weggezakt. Het is zaak om die weer snel op peil te hebben, want we hebben ze hard nodig bij de rekenles.

Tafels oefen via internet kan makkelijk. Kijk maar eens bij onze “Slinkse Links”

 

(12-13 / 6b) Trapvaardig
Op De Krabbenkooi helpen we de kinderen zich veilig door het drukke verkeer te bewegen: te voet en met de fiets. In groep 6 werken we vooral aan fietsvaardigheden. Natuurlijk in de klas met de gewone verkeerslessen, maar door met de fiets te oefenen.

Zo zijn we enige tijd geleden met zijn allen naar natuurcentrum De Kraaijenberg gefietst om een excursie te doen. Voor veel kinderen was dat de eerste keer dat ze in een grote groep fietsen. Een hele ervaring, want over het algemeen hebben alleen kinderen die op scouting dat wel eens gedaan.

Op vrijdag 14 juni stond er een heuse fietstest op het programma. Het is een onderdeel van het ANWB fiets-veilig-plan voor basisscholen. Dit gedeelte heet “trapvaardig” waarbij de kinderen op een parcours een aantal “hindernissen” moeten nemen.

Dat parcours was uitgezet door de ouders van onze verkeerswerkgroep in de verkeerstuin aan de Paulus Buyslaan. Ze werden bijgestaan door een aantal moeders en vaders die de verschillende onderdelen begeleiden.
Wij bedanken natuurlijk deze ouders voor hun inzet, want anders zouden we dit niet kunnen doen. De hindernissen zijn bedoeld om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven wanneer ze voor onverwachte situaties komen te staan.

Hieronder ziet u een filmpje hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

 

 

(12-13 / 6b) Vastenavend optocht
Vrijdag 8 november was het weer zo ver. De Vastenavendoptocht van De Krabbenkooi met als hoofdmotto: “LEUT, BRÒÒD EN SPEULE”.

Groep 6b speelde in op de actualiteit: “Beatrix van de troon, Romeinen grijpen de kroon”.

In heuse milieuvriendelijke gouden koets werd onze Beatrix rondgereden door de Bergse binnenstad.Willem-Alexander, Maxima en hun kinderen Amelia, Alexia en Ariane liepen mee in het gevolg bijgestaan door diverse lakeien en hofdames.

Op enige afstand liepen Romeinen onder aanvoering van de grote keizer Julius Caesar en enkele senatoren. Ze werende beschermd door diverse legionairs en gladiatoren.

Beatrix moest onderweg natuurlijk ook af en toe handjes geven en stapte dan uit haar koets om zich onder het gepeupel te begeven. Maar met zo’n bos met koninklijk haar dat stijf staat van de cementspray, was het moeilijk om de kroon op te houden. Die viel dan ook geregeld af. Als aasgieren vloegen de Romeinen dan op de kroon af om deze te overhandigen aan hun keizer “Julius Caesar”, luid roepend: “Ave, Caesar”.
(12-13 / 6b) Vestingdagen
Vrijdagochtend is groep 6b naar Kijk in de Pot geweest om te zien hoe het opbouwen van tentenkampen gaat voor de Vestingdagen die zaterdag en zondag 8 en 9 september in Bergen op Zoom worden gehouden.

Hier en daar kregen we spontaan uitleg van deelnemers van de Vestingdagen. Ook zagen we grote en kleine kanonnen. Meneer John werd zelfs in de boeien geslagen.
Alle foto’s zijn genomen door kinderen uit groep 6b.
(12-13 / 6b) Warchild
(12-13 / 6b) WarchildHier ziet u een impressie van de ochtend op de grote markt. We hebben veel geld ingezameld voor Warchild. Bedankt allemaal!
klik hier!
(12-13 / 6b) Werkstuk
In de eerste week van april (eerder mag ook) moet het werkstuk af zijn, omdat het dan wordt nagekeken.

De ervaring leert dat sommige kinderen wel eens erg laat aan hun werkstuk beginnen. Daarom willen juffrouw Brechje en meneer John weten wat je tot nu toe aan je werkstuk hebt gedaan.

Vind je het lastig om een begin te maken of hoe je het aan moet pakken? Ga dan naar de website die meneer John heeft gemaakt. Die heet: “Hoe maak ik een . . . “. Je kunt ook hier klikken.

Wij willen graag weten hoever je bent met je werkstuk. Vul dit formulier daar eens over in. Je moet je gebruikersnaam en wachtwoord van school invullen.
Dit zijn de afspraken over het werkstuk van groep 6
(12-13 / 7a) Kerstmaaltijd
(12-13 / 7a) KerstmaaltijdOp donderdagavond 20 december hebben we met onze groep de kerstviering gehouden: een fijne, gezellige en leuke avond. Iedereen zag er prachtig uit en ook de sfeer was goed. Natuurlijk hebben we ook weer kunnen genieten van een heleboel heerlijke hapjes.
Twan heeft voor ons nog enkele liedjes gespeeld op zijn gitaar en Jaoud heeft ons vermaakt met een leuke rap.
Bekijk hier enkele foto’s
(12-13 / 7a) Klassenavond
(12-13 / 7a) KlassenavondOp woensdagavond 22 mei hielden de kinderen van onze groep hun klassenavond. Ze hebben hun ouders “een lesje geleerd”. Middels een aantal workshops gaven de kinderen hun ouders een aantal lessen.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7a) Sinterklaas
(12-13 / 7a) SinterklaasOp woensdagmorgen 5 december hadden we in onze groep een pakjesochtend. Alle kinderen, meneer Jac en meneer Ted hadden hun uiterste best gedaan om voor een klasgenoot een leuke surprise met gedicht te maken. Op de foto’s is te zien dat dit erg goed gelukt is.
Bekijk hier de foto’s
(12-13 / 7a) Sinterklaas
(12-13 / 7a) SinterklaasOp woensdagmorgen 5 december hadden we in onze groep een pakjesochtend. Alle kinderen, meneer Jac en meneer Ted hadden hun uiterste best gedaan om voor een klasgenoot een leuke surprise met gedicht te maken. Op de foto’s is te zien dat dit erg goed gelukt is.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7a) Sponsorloop
(12-13 / 7a) SponsorloopIn 20 minuten de longen uit je lijf lopen!!! Dat hebben ze gedaan onze kinderen. Met een geweldig resultaat. De Krabbenkooi heeft in totaal ruim € 9000 opgehaald. Helemaal super.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7a) Testlab
(12-13 / 7a) TestlabWat is er spannender dan zelf mogen experimenteren? Kinderen vinden het geweldig om dingen te ontdekken of te bewijzen door middel van een proef.
Het programma “testlab”gaat in op het belang van een gezonde leefwijze. Centraal staat de schijf van vijf. De kinderen hebben in kleine groepjes een aantal proeven gedaan:
-vruchten vol vitamines
-zetmeel zoeken
-wel eens een eiwit gezien?
-vet in chips
-waterige wortel
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7a) Weervisserij
(12-13 / 7a) WeervisserijOp woensdagmorgen 12 juni zijn we met onze groep op excursie geweest naar de weervisserij in de Oosterschelde.
Vanaf de Bergse diepsluis gingen we aan boord van het moederschip “Marjoes” die ons naar de weren bracht. Daar moesten we overstappen in kleinere sloepen. Hiermee werden we vlak naast de weren gevaren en zagen we hoe de vissers de vangst binnen haalden.
Het was voor de kinderen een geweldige ervaring, het enthousiasme van de vissers, het varen, het vast mogen houden van de vissen, ze kunnen ruiken, het aan kunnen raken van het weer, kortom een super ervaring!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7b) De Rode draad
Vanaf 18 september nemen wij, met de hele school, deel aan het programma De Rode draad.
De Rode draad is een leesbevorderingprogramma en bevat een professioneel, gestructureerd en systematisch aanbod van leesbevorderingactiviteiten. een belangrijk uitgangspunt van de Rode draad is, dat leerlingen met boeken en lezen in aanraking worden gebracht.
In groep 7 ligt de nadruk op leesplezier en informatievaardigheden met als thema: “1 tegen allen”.
De bibliotheek heeft ons uitgedaagd om in 6 weken tijd 80 opdrachten uit te voeren, die allemaal met lezen, schrijvers en boeken te maken hebben. Natuurlijk zijn wij deze uitdaging aangegaan en ihebben ook een contract ondertekend. Intussen zijn de kinderen erg enthousiast en druk bezig om deze opdrachten in 6 weken tijd af te krijgen. Er zitten erg leuke opdrachten bij, zoals bijv: maak een reclamespotje voor een leesboek, maak een rap over het onderwerp “lezen”, maak een lijst van 10 boeken die geschreven zijn door Carry Slee, zoek vijf namen van meesters of juffen in leesboeken, maak een lijst van 10 leesboeken die gaan over tweelingen, schrijf een recensie over een leesboek enz.
Dit alles leggen we vast op papier, film of foto en daar maken we een mooie map van, die we straks aan de bibliotheek zullen overhandigen.
Groep 7b gaat er voor…..!!!!
(12-13 / 7b) helpen in de kleutergroepen
In de kleutergroepen hebben ze vandaag een rekencircuit gedaan. Hierbij moeten de kinderen in groepjes allerlei opdrachtjes uitvoeren. Dit keer ging het over wegen. Het wegen van jezelf, het wegen in met je hand, het wegen op een klein keukenweegschaaltje en zelfs het wegen op een grote wip.
Bij deze opdrachten konden de kleuterjuffen natuurlijk goed de hulp gebruiken van de kinderen uit onze groep 7.
De volgende kinderen hebben dit keer mogen helpen: Jette, Max, Selina, Roy, en Hansje. Eerder deze week mocht Puk al helpen in de klas van Juf Meike.
Jullie hebben het allemaal super gedaan!
Bedankt!
p.s Het volgende circuit is met sinterklaas, dus juffen mochten jullie weer hulp nodig hebben?! Wij horen het graag!
(12-13 / 7b) Kermisbezoek
(12-13 / 7b) Kermisbezoek
Eind maart – begin april zijn alle kinderen van de Krabbenkooi aan de slag gegaan met het project ‘kermis’. Tegelijkertijd werd gedurende deze weken aandacht besteed aan techniek. Dus ook groep 7b. Allerlei knutselopdrachten, maar ook rekenopgaven en taalactiviteiten stonden in het teken van de Kermis. Ook werd aandacht besteed aan de Rijdende School, de school waar de Krabbenkooi al jarenlang mee samenwerkt en waar kinderen van de kermisexploitanten les krijgen.

Op donderdag 4 april gingen we eerst de kinderen van groep 1/2 b ophalen en liepen we hand in hand naar het kermisterrein om daar een kijkje nemen ‘achter de schermen van de Kermis’. Nadat we een rondje hadden gelopen over het kermisterrein en zagen dat er flink gewerkt werkt aan de opbouw van de attracties, kregen we uitleg van een van de kermisexploitanten.

Op vrijdag 5 april bezochten we vanaf 14.30 uur de kermis en mochten we voor 1 euro kiezen in welke attractie we wilden gaan. Dit was supercool.

Klik hier voor de foto’s
(12-13 / 7b) Kerstmaaltijd
(12-13 / 7b) KerstmaaltijdOp donderdagavond 20 december hebben we onze kerstviering gehouden: een fijne, gezellige en leuke avond. Iedereen zag er weer prachtig uit en ook de sfeer was goed. Natuurlijk hebben we ook weer kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner.
Sara heeft voor ons nog kerstliedjes gespeeld op haar gitaar en Kirsten heeft ons begeleid met haar klarinet terwijl we met z’n allen kerstliedjes hebben gezongen. Al met al weer een avond om niet te vergeten!
Allemaal nog erg bedankt voor jullie hulp en bijdrage aan deze fijne kerstviering. Dan wens ik iedereen nog fijne feestdagen, een leuke vakantie en de allerbeste wensen voor 2013!!!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7b) Koken op de dependance
Na heel hard werken hadden de kinderen vandaag wel een beloning verdiend. We hebben groepjes gemaakt en elk groepje mocht aan de slag met het maken van een klein gerechtje.
* bakken van een cake
* fruitspiesjes met gesmolten chcolade
* truffels
* mini appelflapjes

Ze hebben het super goed gedaan en we hebben er heerlijk van gegeten. Het was een gezellige middag!
(12-13 / 7b) Koningsspelen
Op 26 april 2013 deden we met de hele school mee aan De Koningsspelen in Bergen op Zoom.

Samen met juf Mireille en overblijfjuf Kitty starten we deze dag om 8.30 uur met een ontbijt in de klas. Het was erg lekker en erg gezellig. Rond 9 uur liepen we naar de Grote Markt. Daar startten we met de aftrap: samen met twee wethouders hielden we een touwtrekwedstrijd. Vervolgens gingen we snel door naar het eerste onderdeel: tafeltennis. Ook mochten enkele kinderen van onze groep klimmen op de klimwand. Het was erg jammer dat het veel regende, maar dat mocht de pret niet drukken. De hele ochtend waren we flink aan het sporten:

Als afsluiting kregen we allen een lunch aangeboden. Deze hebben we meegenomen naar school om in onze eigen ‘warme’ klas op school op te eten.De rest van de middag hebben we nog gekeken naar de uitzending van School tv weekjournaal / Jeugdjournaal en een film bekeken.

Het was, ondanks het slechte weer, een hele gezellige dag. Iedereen kon om 14.30 gaan genieten van de meivakantie. Veel plezier de komende ‘oranje’dagen!

 

 

(12-13 / 7b) Sinterklaas
(12-13 / 7b) SinterklaasOp woensdag 5 december hebben we met de hele groep Sinterklaasfeest gevierd. Er waren erg leuke surprises gemaakt en ook had iedereen er een gedichtje bij gemaakt. Iedereen had dus erg goed zijn best gedaan.
Op het eind van de ochtend kwam er ook nog een zwarte Piet op bezoek, die voor iedereen een chocolade letter kwam brengen. Nog heel even hebben we kunnen kijken naar een DVD: “Het paard van Sinterklaas” en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan, maar het was een geslaagd Sinterklaasfeest!
Klik hier om de foto’s de bekijken
(12-13 / 7b ) Sponsorloop en War Child
(12-13 / 7b ) Sponsorloop en War Child In 20 minuten de longen uit je lijf lopen!!! Dat hebben ze gedaan onze kinderen. Met een geweldig resultaat. De Krabbenkooi heeft in totaal ruim € 9000 opgehaald. Helemaal super.
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 7b) Weervisserij
(12-13 / 7b) WeervisserijOp dinsdagmorgen 11 juni zijn we met onze groep op excursie geweest naar de weervisserij in de Oosterschelde.
Vanaf de Bergse diepsluis gingen we aan boord van het moederschip “Marjoes” die ons naar de weren bracht. Daar moesten we overstappen in kleinere sloepen. Hiermee werden we vlak naast de weren gevaren en zagen we hoe de vissers de vangst binnen haalden.
Het was voor de kinderen een geweldige ervaring, het enthousiasme van de vissers, het varen, het vast mogen houden van de vissen, ze kunnen ruiken, het aan kunnen raken van het weer, kortom een super ervaring!
Klik hier om de foto’s te bekijken
(12-13 / 8a) de kermis
Als afsluiting van het kermisproject zijn we gezellig naar de kermis geweest!
kermis 2013
(12-13 / 8a) Harlem shake
Ook in mijn groep ontkomen we er niet aan: de harlem shake.
Op vrijdag 1 maart hebben we de opname gemaakt, deze opname is een voorproefje…vrijdag 8 maart maken we de definitieve opname!
We zijn te zien op Youtube!
(12-13 / 8a) lijnbal DERDE PLAATS !!!
(12-13 / 8a) lijnbal DERDE PLAATS !!!
foto’s derde plaats lijnbaltoernooi 2013
(12-13 / 8a) vastenavend
(12-13 / 8a) vastenavend
oefensessie vooraf aan de optocht
(12-13 / 8a) verjaardagsfeestje
Woensdag 5 juni hebben we met z’n allen mijn verjaardag gevierd…een beetje eerder als de werkelijke datum, maar deze kinderen zijn bijna klaar op de basisschool. We begonnen de dag vrolijk met muziek van Stevie Wonder: Happy Birthday! Daarna ben ik ontzettend verwend met leuke, lieve, lekkere en grappige cadeautjes! Bedankt hoor! Maar vooral bedankt voor de gezellige ochtend; het spelletjes circuit verliep gezellig en met veel gelach, lekker extra lang pauze in de zon en daarna een spannende bingo! Niemand wilde immers een valse bingo;) We gaan de komende tijd nog veel gezellige dingen doen en sluiten dan op 25 juni onze tijd op de basisschool af!
feestje
(12-13 / 8b) Bezoek aan het Zuidwesthoek College
(12-13 / 8b) Bezoek aan het Zuidwesthoek CollegeDonderdag 14 maart waren we als groepen 8 van de Krabbenkooi uitgenodigd eens een middag te komen kijken. daar werden we met bussen naartoe gebracht en werden met open armen ontvangen. In de school deden we verschillende activiteiten. Zoals; een voorlichting, brooddeeg vlechten, broodjes beleggen, een groepsfoto inlijsten, een houten puzzel maken, kennismakingsspelletjes en sporten. Ik denk dat de kinderen een goede indruk hebben gekregen van de verscheidenheid die deze school biedt en we hebben het nieuwe gebouw mogen bekijken.
foto`s bezoek Zuidwesthoek College 2013 8b
(12-13 / 8b) bezoek Bergs VMBO
(12-13 / 8b) bezoek Bergs VMBOVrijdag 15 maart werden wij als groep uitgenodigd door ‘t Bergs VMBO, omdat Evelien de hoogste score had gehaald tijdens de open dag.
We mochten de hele ochtend spelen in de WeFit van deze school en daar konden wij ons uitleven via interactieve computerspelletjes. Dat is een vorm van bewegingsonderwijs dat deze school aanbied voor hun leerlingen.
We kregen nog een lekkere appelflap gebakken door de scholieren zelf en daarbij te drinken. Zie voor een indruk de foto`s en filmpjes hieronder. Wij hebben ons in ieder geval heerlijk vermaakt.
Bezoek `t Bergs VMBO we-fit filmpje
foto`s bezoek We-Fit 2013 8b
(12-13 / 8b) Het Rode Draad Project
(12-13 / 8b) Het Rode Draad ProjectDe laatste zes weken zijn we in de groepen 8 bezig geweest met het project Rode Draad. Dit is een project te bevordering van het lezen, geïnitieerd door de bibliotheek. Hier is schoolbreed aan deelgenomen. In groep 8 krijgen de kinderen de keuze om een bepaald boek te lezen met een groepje kinderen. Als het boek door iedereen is gelezen kan een bijbehorende film gekeken worden. De groepjes gaan campagne voeren om hun boek en film te promoten bij de andere leerlingen die weer een ander boek met film gelezen en gezien hebben. Als dit gebeurd is dan presenteren de groepjes m.b.v. een PowerPoint de bijzonderheden van hun boek en film, zoals de schrijver, hoofdrolspelers, waar het over gaat en natuurlijk dat de andere leerlingen deze boeken en films moeten gaan zien.
In 8b hadden we de volgende boeken en films. Harry Potter, Briefgeheim, Snuf de hond, Anubis, Narnia en Afblijven. Er hingen posters en briefjes door de hele klas en er werden vele briefjes uitgedeeld. De presentaties waren gezamenlijk gemaakt en gepresenteerd. Helaas zijn niet alle foto`s even duidelijk, maar ik wilde ze jullie niet onthouden. Na de presentaties kon er gestemd worden op een favoriet. De stemmen lagen dicht bij elkaar. Als afsluiting werden de kinderen op vrijdagmiddag uitgenodigd om bij de oscar uitreiking te zijn. Daar moesten ze natuurlijk wel voor in gala komen. Kijk naar de foto`s en zie hoe iedereen zich had uitgedost. Na de bekendmaking hebben we gezamenlijk het glas geheven op de winnaars. Na afloop hebben we de winnende films in de groep mogen bekijken. Het was een geslaagd project.
foto`s Rode Draad 2012 8b
(12-13 / 8b) Kerstviering
(12-13 / 8b) KerstvieringIN de aanloop naar de kerstvakantie zijn er nog al wat activiteiten in de groep geweest. Het maken van een kerstboompje via figuurzaag, kolomboormachine en verven. We hebben een knutselcircuit gehouden waar een kaartenstandaard, placemat, kerstkaart en kerststukje gemaakt konden worden. Er was een quiz over voedsel gemaakt door Tygo en Martijn. We hebben natuurlijk afgesloten met een kerstdiner. Beneden in de aula zong een koortje, Sanne, Rachelle en Merel, uit onze groep kerstliedjes wat heel prettig in het gehoor lag. Al deze zaken maken dat de maand december voorbij vloog. Het eten was weer van een uitzonderlijk hoog gehalte en de kinderen zagen er ook wonderschoon uit. Helaas waren enkele kinderen erg druk wat de sfeer niet geheel ten goede kwam. Dit jaar was er voor het eerst een actie voor een goed doel tijdens de kerstviering. Er stonden een aantal winkelwagentjes in de aula, waar kinderen iets wat houdbaar is in konden doen. Dit kwam ten goede aan de voedselbank. Er is als je de foto`s bekijkt veel gedoneerd. Al met al een heel prettige kerst achter de rug. En ik wens een ieder dan ook een heel goed 2013.
Foto`s kerst 2012 8b
(12-13 / 8b) Kinderboekenweek 2012
(12-13 / 8b) Kinderboekenweek 2012Van 3 tot 15 oktober werd de kinderboekenweek meegevierd op de Krabbenkooi. Na een opening en het onthullen van het thema zij we als groepen 8 ook aan de slag gegaan. Bij ons in de groep hebben we een stripverhaal gemaakt over ‘Mr P de wereld rond.’ Zo deden de kinderen in tweetallen een land of stad aan met het vliegtuig. Daar beleefde Mr P avonturen in stripvorm. Het stripboek is nu gebonden en ligt in de groep ter inzage. Verder hebben we veel gelezen en op de afsluitende dag hebben de groepen 8 door elkaar gehusseld, in circuitvorm activiteiten gedaan. Zoals; een Chinees hoedje met vlecht gemaakt, puzzels gemaakt, een vlaggetje gemaakt, met letters zoveel mogelijk woorden leggen en een placemat maken. Deze placemat had zo zijn nut bij de afsluiting. We hadden de ouders gevraagd een wereldgerecht te maken. Hier is massaal gehoor aan gegeven, wat hoop biedt voor de kerstmaaltijd. Er waren hotdogs, pizza, Marrokaanse frikandellen, cherrytomaatjes met mozerella, (veel) kaaskoekjes, nasi, Indische cake, Turksbrood met tjazikidip, saté, kaasbroodjes, rosé (ranja) en wat ik nog vergeten ben. Hiervoor zijn wij heel dankbaar en we hebben van deze fantastische, heerlijke, mega smakelijke gesmuld.
Mick is de klassenkampioen geworden en helaas net geen schoolkampioen geworden al deed hij het fantastisch.
Erg leuk deze week.
foto`s kinderboekenweek 2012 8b
(12-13 / 8b) Maquette
(12-13 / 8b) MaquetteWe hebben in de groep een klein projectje gehad over de maquette van Bergen op Zoom rond 1747. Daar staat Bergen op Zoom op afgebeeld met al zijn gebouwen en verdedigingswerken. We konden naar het Markiezenhof waar de maquette tentoongesteld staat e hebben die kans met twee handen aangepakt. Daarbij was er een lesbrief die we met de groep gedaan hebben. Hierdoor werd het doel van de maquette, gemaakt door de Fransen, duidelijker. In de groep hebben we het gehad over verhoudingen en als extra opdracht hebben de leerlingen een verkleining van hun tafel gemaakt in de schaal 1 : 0,2. Helaas was het materiaal te broos en sneuvelden teveel pootjes en hebben we de maquette van onze klas niet afkunnen maken. Toch wil ik u de foto`s hiervan niet onthouden.
foto`s tafels in verhouding
(12-13 / 8b) Musical 8b 2013
(12-13 / 8b) Musical 8b 2013Wat hebben ze geoefend en wat hebben ze er een mooie voorstelling van gemaakt. Ik ben heel trots op (mijn) kinderen. De rest hebt u zelf gezien en spreekt voor zich. Er wordt een dvd gemaakt met de hoogtepunten enz..
4 foto`s decor
(12-13 / 8b) Opening peuterspeelzaal
(12-13 / 8b) Opening peuterspeelzaalEindelijk werd peuterspeelzaal ‘De Kreukeltjes’ geopend.
Eerst mochten de peuters, en kleuters hand in hand door een haag van de andere leerlingen. Er werden bogen omhoog gehouden met daaraan ballonnen en andere versierselen.
Vervolgens kregen we kleine toespraken van juf Jeannine, dhr. Korsiliuz en wethouder A. v.d. Wegen. Deze laatste opende, met het onthullen van een naambord, de peuterspeelzaal met een knal (Tygo en Tycho).
Een kleuter en peuter kregen twee houten handen die ze symbolisch naar elkaar uitstaken.
Merel en Rachelle uit onze groep mochten toen het lied, ‘pak dan maar mijn hand,’van Nick en Simon zingen op het podium. Dit klonk prachtig en de manier waarop de meiden er beeldend mede uiting aan gaven was ontroerend.
foto`s opening psz
(12-13 / 8b) paasontbijt 8b 2013
(12-13 / 8b) paasontbijt 8b 2013Wat een heerlijke verassing. Demi, Naomi en Sanne hadden voor een paasontbijt gezorgd. Ze hadden gekookte eieren, paaseitjes, hagelslag, vruchtenhagel, wit en bruinbrood en voor boter gezorgd.
De kinderen hebben samen de tafels gedekt en gezorgd voor het uitdelen van de verschillende etenswaren en drinken.
Er werd vollop gesmikkeld en gezellig gepraat. Wessel wist namens de groep de meiden te bedanken.
Zulke verassingen mogen wel vaker plaatsvinden. Goed gedaan meiden.
foto`s paasontbijt 8b 2013
(12-13 / 8b) Paasvoetbal 8a en b
27 maart was het weer zover. De Krabbenkooi deed mee aan het paasvoetbal en natuurlijk met goede verwachtingen daar we twee jaar geleden ook goed hadden gepresteerd. We waren in een sterke poel geplaatst en dat merkten we ook. de eerste twee wedstrijden verloren we nipt met 1-0. De tweede wedstrijd in de laatste minuut door een strafschop. We kregen weer hoop toen de derde wedstrijd werd gewonnen met duidelijke cijfers 4-0 en de vierde wedstrijd met 2-0 de vijfde en laatste wedstrijd moest het voor ons bepalen. Deze wonnen we met 4-0 er kon nog van alles gebeuren. Het kompas, onze directe tegenstander, moest zijn laatste wedstrijd verliezen, helaas gebeurde dit niet en bleek dat zij in plaats van wij door waren.
Van de 23 teams zijn wij uiteindelijk op een verdienstelijke 9e plaats geeindigd. Knap gedaan van onze jongens die met vlagen heel mooi voetbal speelden en dat uit mijn mond.
foto`s paasvoetbal 8a en b
(12-13 / 8b) sinterklaas
(12-13 / 8b) sinterklaasVol verwachting klopt ieders hart, wie wat krijgt en wie wie heeft.
Er is natuurlijk veel gespeculeerd, maar niet alles klopte met wat gedacht werd. De prachtigste creaties werden binnen gebracht van robot tot voetbalveld en van museum tot boksbal. Er was duidelijk veel aandacht besteed aan het vormgeven en het opstellen van de gedichten.
Na het binnenzetten gingen we de Sint en zijn Pieten inhalen. Deze keer was er sprake van enig overgewicht onder de Pieten en daarvoor was in school een fitnessruimte ingericht. Er werd samen met de Pieten een workout gedaan, waarbij natuurlijk enkele leerkrachten de pineut waren. (waaronder ik) Er werd afgesloten met de ZwartePietenstijl (gangams tyle) Hiernaa begonnen we aan de surprises. Het viel wel op dat de opening van het gedicht vaak begon met; Piet zat te denken wat hij …….. zou schenken. We pakten ze twee aan twee uit en dat maakte dat we nog wat tijd overhielden aan het eind van de ochtend. Mick had samen met zijn moeder gezorgd voor twee overheerlijke sinterklaascakes, die erin gingen als zoete koek. Na wat poetsen en oprapen en het spelen van een afsluitend spelletje, gingen de naar huis met de vele slijm, kneed, pen en andere snuisterijen.
Natuurlijk werden de welbekende chocolade letters weer uitgedeeld aan het einde van de morgen.
foto`s sinterklaas 8b 2012 2013
(12-13 / 8b) vastenavend 2013 8b
(12-13 / 8b) vastenavend 2013 8bHet was weer de tijd van het jaar om aan de vastenavend te werken op school. Met het thema ‘Leut, bróód en speule,’ konden we alle kanten op. We opperden gevechten als gladiatoren, brood en beleg, speulen met brood en nog een aantal zaken. We kozen er als groep voor om ons thema ‘Me speule me bróód’ te noemen. Daarvoor waren enkele ideeën waaruit ik als leekracht er twee uitvoorbare ideeën gekozen heb. We zouden gaan limbodansen onder brood door en een spelletje spelen. Voor het limbróóddansen maakten we een 3,5 meter lang brood om onderdoor te gaan van papiermaché. Vele van ons maakten een rietenrokje (van wol) om er een beetje exotisch uit te zien. Het spelletje werd ‘Bróódje legge niemand zegge.’ Daar maakten we een kleiner brood voor en pasten het versje aan naar het thema. Hiervoor zouden we ons verkleedden als kleine kinderen wat de meeste van ons ook zeer goed gelukt was. Vlechtjes, sproeten, narreke, en wat al niet meer zij, het zag er prachtig uit. Kijk maar op de foto`s hieronder. Er werden ook twee spandoeken gemaakt. Het één met de groep en ons motto en het ander met de tekst van het aangepaste versje voor het spelletje. Het plan dat we hadden werd bijna de hele tocht goed uitgevoerd en we kregen ook meerdere malen een applaus van het publiek. We liepen al limbodansend in de stoet en als er een signaal was dan gingen we in een kring zitten en speelden het spelletje. Daarna dweilden we wat om vervolgens weer te gaan limbodansen. Helaas hebben we dit jaar geen prijs gewonnen maar gelukkig hebben we de foto`s nog.
foto`s vastenavend 2013 8b
(12-13 / 8b) Verjaardag meneer Peter
(12-13 / 8b) Verjaardag meneer PeterHet was weer eens zover, de verjaardag van de eeuw vond plaats oop De Krabbenkooi. Meneer Peter vierde zijn verjaardag. Hij kreeg fantastische cadeaus en ook een groepscadeau in de vorm van een oranje t-shirt met de namen van alle leerlingen er op. Natuurlijk kreeg hij veel drop. (de tegenhanger van de stinkspray was er ook bij) We speelden spelletjes en mochten lekker lang buitenspelen.

Weer een geschikte verjaardag en bedankt daarvoor.
Foto`s verjaardag 8b 2013
(12-13 / 8b) Warchild
(12-13 / 8b) WarchildZoals u wellicht weet nemen wij als school deel aan de actie voor War-child van 538. Nu heeft Sam Jacobs al een inzamelactie op poten gezet in de groep en haalt d.m.v. lege flessen, geld op. We doen als school ook een actie, sponsorloop, en gaan 26 maart ook naar de Grote Markt samen met de andere ABBO-scholen en andere basisscholen. We hebben een ervaringsdeskundige op school gehad die ons kwam uitleggen waarom er geld nodig is en wat er mee gedaan wordt. Daarbij kregen we aan den lijve een workshop met therapeutische werkvormen die ook met de kinderen in oorlogslanden worden gedaan.
Hieronder enkele foto`s en een klein filmpje waar je kunt zien wat we aangeleerd kregen.
Er zijn ook foto`s te zien van de sponsorloop en het bezoek aan de Grote Markt met 538.
filmpjes bij warchild
Foto`s Warchild 2013 workshop

Actueel Nieuws

Nieuws uit Groep 1-2a

Donderdag 29 november, was weer een gezellige dag. Eerst zagen…

Alle kinderen van onze groep hebben een eigen  knuffel  meegenomen…

Vrijdagochtend 9 november was onze groep aan de beurt voor…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2b

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2c

Vrijdagochtend, 13 oktober, hielden de kleuters een eng griezelcircuit. In…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2d

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 1-2e

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3a

De afgelopen weken waren weer gezellig! Zo zijn de rommelpieten…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 3b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4b

Het e-mailadres van onze groep is groep4b@krabbenkooi.nl Het e-mailadres waarmee…

Vanochtend (donderdag) hebben we heel hard gewerkt. Dan is het…

Op school doen we niet alleen aan taal en rekenen,…

Dit schooljaar gaan we een nieuwe methode kiezen voor aardrijkskunde,…

Vanochtend hebben we met zijn allen op het schoolplein het…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 4a/5a

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5b

Hee! Mijn naam is Eveline Radt en ik ben dit…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 5-6

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6a

Woensdagavond 18 april. Een spannende avond voor leerlingen, ouders, opa's…

Woensdag 10 april 2018 hebben we onze laatste kleine repetitie…

Dit schooljaar zullen op de ABBO scholen volleybalclinics plaats vinden,…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7b

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 7-8

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 8b

Het thema van de kinderboekenweek was Kom Erbij. In de…

Op woensdag 4 oktober hebben de kinderen van groep 8…

Bekijk alle nieuwtjes

Actueel nieuws

Maandagmorgen 20 augustus hebben alle kinderen van groep 3 t/m…

Nieuwsbrief juni 2018

Voor brede school de Krabbenkooi zijn wij uiterlijk per 01-09-2018…

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Meer nieuws

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Meer nieuwsbrieven

Verrijkingsklas

Beste ouders/verzorgers, Uw kind neemt dit schooljaar deel aan de…

WERKSTUK UITVINDERS De novembermaand stond in het teken van het…

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een eigen auteur of…

Bekijk alle nieuwtjes

Peuterspeelzaal

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

Het heeft enige tijd geduurd voordat er weer nieuws van…

Bekijk alle nieuwtjes

Mamaloe

Jeugdenquête 0 t/m 11 jaar  De GGD West-Brabant heeft in…

KINDEROPVANG MAMALOE BIEDT NU OOK PEUTEROPVANG AAN Sinds 1 januari…

In het hoofdgebouw van basisschool de Krabbenkooi zijn 2 groepen…

Bekijk alle nieuwtjes

Nieuws uit Groep 6b

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een…

Woensdag 16 mei zijn we met de groepen 6 naar…

Op vrijdagochtend 20 april hebben we met zijn allen een…

Bekijk alle nieuwtjes