De verrijkingsklas

Home » Wat maakt ons bijzonder? » De verrijkingsklas

De verrijkingsklas​

Dit schooljaar zal de verrijkingsklas voor groep 3 t/m 8 om de maandag plaatsvinden o.l.v. Wim Bastiaanse.

De kinderen uit de groepen 1/2 die verrijkingsstof nodig hebben, krijgen dit iedere dinsdag van onze vrijwilliger Hélène Wanmakers.

Ieder kind wil ervaren dat het zijn grenzen verlegt. Door regelmatig te ervaren dat iets wat eerst niet lukte, wel lukt of begint te lukken, wordt een kind beloond voor zijn/ haar inzet. Dit stimuleert weer tot het proberen van nieuwe dingen. Deze momenten, waarvan een kind er op jonge leeftijd meerdere op een dag zou moeten beleven, zijn essentieel voor de ontwikkeling van een juist beeld m.b.t. het leren. Veel begaafde kinderen ervaren tijdens hun schoolloopbaan te weinig van dergelijke momenten. Dit kan op meerdere gebieden negatieve gevolgen hebben. Denkt u hierbij aan:

Hoe wordt er in de verrijkingsklas gewerkt:

Het is belangrijk ook begaafde kinderen dagelijks te laten ervaren hoe prettig het voelt, dat iets na proberen en volhouden lukt.

Daarnaast is het voor de sociaal- emotionele ontwikkeling van deze groep kinderen van groot belang, dat de kinderen minstens één maal per week samenzijn en -werken met gelijkgestemden en ontwikkelingsgelijken.

Door dit samenzijn: